Uzmanlara göre, tereyağını buzdolabında muhafaza etmek, onu sert ve sürülmesi zor bir hale getirebilir. Oysa doğru koşullarda oda sıcaklığında saklamak hem kullanım kolaylığı sağlar hem de sizi bu dertten kurtarır.
"Pek çok kişi tereyağını doğrudan buzdolabına koyuyor. Ancak doğru şekilde yapılırsa, tereyağı oda sıcaklığında da güvenle saklanabilir. Bu, gereksiz soğutma ihtiyacını ortadan kaldırırken porsiyonlamayı ve sürmeyi kolaylaştırır."
Uzmanlar, tereyağının diğer süt ürünlerinden farklı olarak düşük nem ve yüksek yağ oranına sahip olduğuna dikkat çekerek, bu yapısı sayesinde bakteri oluşumuna karşı daha dayanıklı olduğunu vurguladı.
"Tereyağı, doğal olarak karbonhidrat ve protein açısından düşüktür. Bu da bakterilerin çoğalması için gerekli besinlerin eksik olduğu anlamına gelir," ifadeleriyle açıklamalarına devam ettiler.
Doğru şekilde kapatılan bir tereyağı kabının ya da testisinin içinde, tereyağının oda sıcaklığında iki haftaya kadar bozulmadan kalabileceği belirtiliyor. Ancak özellikle sıcak aylarda dikkatli olunması gerektiği konusunda da uyarı yapılıyor.
"Eğer mutfağınızın sıcaklığı düzenli olarak 21°C'nin üzerine çıkıyorsa, tereyağını tekrar buzdolabına koymak en doğru tercih olacaktır" uyarısında bulundular.
(Sabah- Duygu AKSOY)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |