Antalya'nın suluboya ressamları
Antalya'nın suluboya ressamları
Antalya'da günübirlik konaklama yerlerine denetim
Antalya'da günübirlik konaklama yerlerine denetim
Antalya'da bir Sultan hatırası, altı umut hikayesi
Antalya'da bir Sultan hatırası, altı umut hikayesi
MMO Antalya yangın güvenliği için sahada
MMO Antalya yangın güvenliği için sahada
27 Aralık 2019 Cuma - 09:25

Yılbaşı hindisi, 20 çeşit baharatla 3 saatte hazır

YILBAŞI menülerinin vazgeçilmez lezzeti iç pilavlı hindi, 20 çeşit baharatla 3 saatte pişiyor. Şef aşçı Sercan Erdoğan, "Hindi eti sert olduğu için özellikle limon ve portakal suyuyla marine ediyoruz. Böylece daha lezzetli ve yumuşak oluyor" dedi.

Yılbaşı hindisi, 20 çeşit baharatla 3 saatte hazır
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Doğal güzellikleri, iklimi ve 5 yıldızlı otelleriyle turizmin başkenti Antalya, bu yıl turist sayılarında üst üste rekor kırdı. 15 milyonu geçen turist sayısıyla tüm zamanların rekorunu da kıran Antalya'daki 5 yıldızlı otellerde, 2020'yi tatil yaparak karşılamak isteyenler için hummalı çalışma var. Bazı oteller günler öncesinden duyurdukları ünlü sanatçı konserleri için son hazırlıklarını yaparken, bazıları ise yılbaşına özel hazırladıkları menülerine son dokunuşları yapıyor. 

Yılbaşı menülerinde yerli ve yabancı tatilcilerin özellikle görmek istediği iç pilavlı fırınlanmış hindi, yaklaşık 20 çeşit baharatla 3 saatte hazırlanıyor. Kesilmiş ve tüyleri temizlenmiş halde otelin mutfağına getirilen hindi için önce marinasyon işlemi başlatılıyor. Limon suyu, portakal suyu, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, biberiye, yenibahar, kimyon, zeytinyağı başta olmak üzere 20 çeşit baharat bir kaba alınarak karıştırılıyor ve hindi bu sosla güzelce kaplanıyor. 2 saat fırında bu sosla birlikte pişen hindinin eti yumuşak ve daha lezzetli olsun diye özellikle portakal ve limon gibi asit oranı yüksek narenciye suları tercih ediliyor.

YILBASI MENULERININ VAZGECILMEZ LEZZETI IC PILAVLI HINDI, 20 CESIT BAHARATLA 3 SAATTE PISIYOR. SEF ASCI SERCAN ERDOGAN, "HINDI ETI SERT OLDUGU ICIN OZELLIKLE LIMON VE PORTAKAL SUYUYLA MARINE EDIYORUZ. BOYLECE DAHA LEZZETLI VE YUMUSAK OLUYOR" DEDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

Hindi, 180 derecelik fırında 2 saat boyunca pişerken, diğer tarafta şef aşçılar, içerisinde üzüm ve fıstık bulunan iç pilavı hazırlıyor. Pişen iç pilav iki saatin sonunda fırından alınan hindinin içine özenle doldurulup hindi hava almayacak şekilde yanmaz iple dikiliyor. Bu sayede hindi ve pilavın hava almadan içten içe pişerek lezzetleri özdeşleşiyor. 1 saatin sonunda iç pilavıyla birlikte fırından alınan hindi servis tabağında sunuluyor.

PİŞME SEVİYESİ ÖNEMLİ

Calista Luxury Resort Mutfak Şefi Sercan Erdoğan, hindinin pişme seviyesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Çok pişince kuru ve sert, lezzetsiz bir et olur. O yüzden zeytinyağı, tuz karabiber, kırmızı toz biber, biberiye başta olmak üzere 20 çeşit baharat kullandık. Hazırladığımız sosta hindi etinin yumuşak olması için limon suyu ve portakal suyu ekledik. 2 saat bu sosla fırınlandı. Sonra iç pilavını içerisine doldurup 1 saat daha pişirdik ve bir lezzet çıktı ortaya" dedi.

YILBASI MENULERININ VAZGECILMEZ LEZZETI IC PILAVLI HINDI, 20 CESIT BAHARATLA 3 SAATTE PISIYOR. SEF ASCI SERCAN ERDOGAN, "HINDI ETI SERT OLDUGU ICIN OZELLIKLE LIMON VE PORTAKAL SUYUYLA MARINE EDIYORUZ. BOYLECE DAHA LEZZETLI VE YUMUSAK OLUYOR" DEDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

YILBASI MENULERININ VAZGECILMEZ LEZZETI IC PILAVLI HINDI, 20 CESIT BAHARATLA 3 SAATTE PISIYOR. SEF ASCI SERCAN ERDOGAN, "HINDI ETI SERT OLDUGU ICIN OZELLIKLE LIMON VE PORTAKAL SUYUYLA MARINE EDIYORUZ. BOYLECE DAHA LEZZETLI VE YUMUSAK OLUYOR" DEDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

YILBASI MENULERININ VAZGECILMEZ LEZZETI IC PILAVLI HINDI, 20 CESIT BAHARATLA 3 SAATTE PISIYOR. SEF ASCI SERCAN ERDOGAN, "HINDI ETI SERT OLDUGU ICIN OZELLIKLE LIMON VE PORTAKAL SUYUYLA MARINE EDIYORUZ. BOYLECE DAHA LEZZETLI VE YUMUSAK OLUYOR" DEDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

YILBASI MENULERININ VAZGECILMEZ LEZZETI IC PILAVLI HINDI, 20 CESIT BAHARATLA 3 SAATTE PISIYOR. SEF ASCI SERCAN ERDOGAN, "HINDI ETI SERT OLDUGU ICIN OZELLIKLE LIMON VE PORTAKAL SUYUYLA MARINE EDIYORUZ. BOYLECE DAHA LEZZETLI VE YUMUSAK OLUYOR" DEDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

YILBASI MENULERININ VAZGECILMEZ LEZZETI IC PILAVLI HINDI, 20 CESIT BAHARATLA 3 SAATTE PISIYOR. SEF ASCI SERCAN ERDOGAN, "HINDI ETI SERT OLDUGU ICIN OZELLIKLE LIMON VE PORTAKAL SUYUYLA MARINE EDIYORUZ. BOYLECE DAHA LEZZETLI VE YUMUSAK OLUYOR" DEDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)-

Etiketler:
 
Klimalı duraklar evsizlere ev oldu
 
Karadeniz'de alevler söndü, zarar ortaya çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünyaca ünlü şeflerin tercihi domates reçeli oldu
Üreten Kadın Yarışması, gastronomi alanında önde gelen isimleri bir araya ...
Kuver Akademi'de tadım zamanı
TURİZM ve gastronomi sektörüne projeleriyle hizmet veren Kuver Akademi, ...
Türkiye'nin 81 ili YÖREX'te buluştu
ANTALYA'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX), ...
 
Kars'ta tandırda kaz geleneği
TÜRKİYE'nin önemli kaz üretim merkezlerinden Kars'ta, kadınların unutulmaya ...
Muğlada Gözde Restaurantlar
Muğla Türkiye’nin turizmin başkenti şeklinde adlandırılabilecek bir şehridir. ...
Kayısılı künefe yaptı, talebe yetişemiyor
MALATYA'da, 2 yıldır künefe işiyle uğraşan Yücel Altuğ (44), Malatya'nın ...
 
Türk mutfağının vazgeçilmezi patlıcandan 156 çeşit yemek
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi ...
Kudret narı pazara geldi
ANAVATANI Hindistan olarak bilinen ve pek çok hastalığa olumlu etkisi ...
3 boyutlu yazıcıda tavuk etinden atıştırmalık üretildi
ANKARA Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi yüksek lisans öğrencisi ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki yeni bir TV kanalı üzerine...
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
CHP'nin baş ağrısı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Benim kızım da ölümden döndü
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yapay Zeka bizi nasıl görüyor ?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Hoca kızdı ve bakın ne oldu?
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Haziran'da Venüs'ün Boğa burcuna geçişiyle birlikte odağınız güçlü bir şekilde maddi kaynaklarınıza, kişisel konforunuza ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva