Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
18 Temmuz 2012 Çarşamba - 09:50

Kurultaya 'Devrim' damgası

CHP'nin Ankara'da devam eden 34. Kurultayının birinci gününe Antalya damgasını vurdu. "Devrime Antalya'dan başladık" diye açılan pankart büyük alkış alırken, Kurultayın en önemli organı olan Divan Kurulu'na Devrim Kök'ün seçilmesi, "Tek yol devrim" sloganlarıyla salonun inlemesine neden oldu.

Kurultaya  Devrim  damgası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 

Ahmet DOKDÖK yazıyor…

CHP'nin Kurultayı'nın ilk gününde Genel Başkan Kemal Klıçdaroğlu bir konuşma yaptı. Konuşmasını değişim üzerine odaklayan Klıçdaroğlu, "Kavga istemiyoruz" sözüyle konuşmasını bağladı. Kurultaya Divan Üyelerinin seçimiyle başlandı. Divan Başkanlığı'na Altan Öymen seçilirken, Devrim Kök de Genel Başkan Kemal Klıçdaroğlu'nun önerisi, üyelerin oylarıyla Divan Üyesi oldu.

 
Devrim Kök, Divan'a geçmesi için anons edilince, kurultay salonu, "Tek Yol Devrim" sloganlarıyla inledi. Antalya Teşkilatı da "Devrime Antalya’dan başladık" şeklinde pankart açtı. Bazı ajanslar, "Pankart kaldırıldı" diye haber geçerken, Ankara'daki CHP'liler, Kılıçdaroğlu'nun konuşması süresince pankartın açık tutulduğunu, Genel Başkan'ın kürsüden inmesinden sonra kendilerinin pankartı kaldırdıklarını dile getirdi.
 
60 KİŞİLİK LİSTEYE 10 ADAY!
 
CHP'de dün 34. Kurultay başladı. Genel Başkanlığa Kemal Kılıçdaroğlu yeniden seçildi. Bugün de partinin en önemli organı olan Parti Meclisi ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin seçimi yapılacak. Parti Meclisi 60 kişiden oluşacak. 27'si kadın kontenjan, 7'si gençlik kontenjanı. Geriye 33 üyelik kalıyor. Bunun için Antalya'dan 10 adaylık başvurusu yapılmış.
 
Dün neler oldu?
 
Dün sabah Ankara'yı kongre heyecanı sardı. Kongrenin yapılacağı salonun önü sabahtan doldu. Antalya'dan tam tamına 54 otobüs gitmiş kurultaya. Bu salonda anons edilince yer yerinden oynadı alkıştan. Önce Divan Başkanlığı seçimi yapıldı. Altan Öymen Divan Başkanı oldu. Sıra üyeliklere gelmişti. Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ekibi tarafından önerilerek divan başkanı üyeliğine getirildi. Devrim Kök, divana çıkması için anons edilince salon "Tek yol devrim" diye inledi. Kongre başladı. Deniz Baykal, kongreye Yıldıray Sapan ile geldi. Kulislerde beraberinde Özer Ülken ve Arif Bulut'un da olduğu konuşuldu. Kılıçdaroğlu konuşmaya başladı. Bu sırada Antalya Teşkilatı, "Devrimi Antalya'da Başlattık" diye bir pankart açıldı. Pankart Klıçdaroğlu'nun salondan ayrılışına kadar açık kaldı. Sonra toplandı. Bazı ajanslar pankartın organizasyon komitesi tarafından kaldırtıldığını söyledi ama Ankara'daki CHP'liler ve Devrim Kök, kimsenin pankarta müdahale etmediğini, partililerin kendilerinin pankartı topladığını söyledi ve müdahaleyi yalanladı.
 
Bu arada Yasin Karasu telefonla bize ulaştı. Dünkü yazımızda "Atilla Emek'e destek için çalışıyor" şeklindeki iddiamızı, "Ben Antalya'dan adaylık başvuranların tamamı için çalışıyorum. Sadece Yıldıray Sapan ve Özer Ülken eğer aday olurlarsa onların olmaması için çalışacağımı da buradan açıklıyorum" şeklinde yanıtladı.
 
Bu arada Parti Meclisi'ne girmek için dilekçe dönemi başladı. Antalya'dan Murat Bulat ile Önder Önem, Divanın iletişim sorumluluğuna getirildi. Yani başvuruları Bulat ve Önem topladı. Bu da tıpkı Devrim Kök'ün divan üyesi yapılması gibi Genel Merkezin Antalya'ya verdiği değerin bir göstergesi olarak yorumlandı. Parti Meclisi için Devrim Kök'ün anahtar listeye alınması için önerdiği isimlerden Salih Taşçıoğlu, aday olmak için dilekçe vermedi. Anahtar listedeki Ümit Uysal, Zeki Durmaz, Hüsnü Çöllü, Dilek Özmen ve listenin sonunda Atilla Emek'in de adayları arasında olduğu, Genel Başkan Yardımcısı olduğu için listeye konmadığı notunun bulunduğu Atilla Emek de başvuruda bulundu.
 
Antalya'dan ayrıca Yusuf Meriç, Figen Çalıkuşu, Gürkut Acar, Ecersel Dilek, Necmiye Gençtürk'ün de adaylık başvurusu yaptığı öğrenildi. Yıldıray Sapan'ın Parti Meclisi'ne aday olmak için dilekçe verip verilmediği ise öğrenilemedi. Muhabirimiz Şükran Akkaya, Atilla Emek'e, "Antalya'dan bazı isimlerin kendisini desteklemeye geldiğini" sorduğunda, Emek'in, "Beni bütün Türkiye delegeleri destekliyor" demesi de dikkat çekti. Muhabirimiz Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'i görünce de, "Kimi destekleyeceksiniz?" diye sormuş. Sayın Evcilmen de hiç duraksamadan, "Ümit Uysal ve seni desteklemeye geldim" demiş. Bu arada onu da yazalım, Muhabir arkadaşımız Şükran Akkaya da yine Devrim Kök tarafından Merkez Disiplin Kurulu Üyeliğine anahtar listeden girmesi için teklifte bulunmuştu. Evcilmen bunu öğrenmiş olacak ki, "Ümit Uysal ve seni destekleyeceğim" demiş. Şükran Akkaya, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i salonda göremediğini söyledi. Bugün CHP'de dananın kuyruğu kopacak. Parti Meclisi seçimi bugün akşama tamamlanmış olacaktır. Bakalım kimler girebilecek? Biz bugünden CHP'nin en üst organı olan Parti Meclisi'ne girebilecek Antalya delegasyonunu kutluyoruz...

 
Antalya'da hangi başkan hangi adayı destekliyor?
 
Türk polis üniformalı Somalili polisler
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SİNE-İ MİLLET ZAMANI 5 Ağustos 2012 Pazar 10:35

CHP PAYANDA OLAMAZ!SİNE-İ MİLLET ZAMANI! ŞEHİTLERİMİZE ALLAH RAHMET EYLESİN..BU ŞEHİTLER HATIRINA,AKAN KANLARIMIZIN DEĞERİ OLMASI İÇİN,ANAYASA ÇALIŞMALARINDAKİ KİRLİ OYUNU BOZALIM!ÇÜNKÜ ÜLKEMİZ BÖLÜNMEYE GİDİYOR!ÜLKEMİZ SAVAŞA GİDİYOR!BUNU ENGELLEYECEK TEK GÜÇ CUMHURİYET HALK PARTİSİDİR.AMA ASLINA DÖNMESİ GEREKİR!DENİZ BAYKAL,HALUK KOÇ,ADNAN KESKİN,İLHAN CİHANER,İSA GÖK,EMİNE ÜLKER TARHAN,MUHARREM İNCE,ALİ RIZA ÖZTÜRK,GÜRKUT ACAR,YILDIRAY SAPAN,ARİF BULUT,OSMAN KAPTAN SİZE HERZAMANKİNDEN DAHA FAZLA GÖREV VAR BUGÜN!CESARETLİ OLUN!GENEL MERKEZİ UYARINIZ!GEREKİRSE SİNE-İ MİLLET YAPINIZ. "CHP PAYANDA OLAMAZ KAMPANYASI "İÇİN HAYDİ TÜRKİYE!HAYDİ ANTALYA!HAYDİ ULUSALCI GERÇEK CHPLİ MİLLETVEKİLLERİ! YCHP NİN AKP İLE DANIŞIKLI DÖĞÜŞÜ:ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDEKİ İŞBİRLİĞİNİ İYİ GÖZLEMLEYİN EY YENİ CHP LİLER!VE UYANIN ARTIK LÜTFEN! Emine Ülker Tarhan, "CHP Anayasa çalışmalarında AKP nin payandası olmayacak "dedi..Bravo ama Emine ÜLKER TARHAN yalnız kalmamalı.Tüm Antalya Milletvekilleri dahil Hepimiz destek mesajı verelim.Kampanya başlatalım..Haydi CHP liler oyunu bozalım.Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlunu da fax,mail,mektup mesaj yağmuruna tutalım.. Bu sahne Karşılıklı danışıklı döğüş sahnesi..Kemal Kılıçdaroğlu görevini yerine getiriyor.Deniz Baykalın düşürülmesinden sonra ona verilen görev bu zaten..Türkiyenin Anayasa sorunu yok.Burada amaç sadece Kürtlere özerklik verecek bir anayasal düzenlemenin yolunu açmak,değiştirilemez denilen ilk 3 ana maddeleri değiştirmek..YCHP nin görevi de AKP nin bu Anayasa politikalarına destek vermek..Kemal Kılıçdaroğlunun bazen hırgür çıkarır gibi gözükmesi de işin gerçek gözükmesi için yapılan bir durum.Ama CHP tabanı,İl /İlçe Örgütleri ve Halk bunu yemez,yemeyecektir,yememelidir; susmamalıdır!Gerçek CHP liler Oyunu bozacaktır;bozmalıdır!SAYIN DENİZ BAYKALI FİKRET BİLA VE STAR TELEVİZYONUNDAKİ AÇIKLAMALARINDAN DOLAYI KUTLUYORUZ,DENİZ BEYİN DAHA FAZLA DETAYLARI KONUŞMASINI ;EYLEME GEÇMESİNİ İNSANLARIMIZI AYDINLATMASINI ,İL İL ANADOLUYU DOLAŞMASINI BEKLİYORUZ.GAZİPAŞALI KEMALİST SOLCU

Yorumu oyla      6      3  
Ne efsane Ya! 29 Temmuz 2012 Pazar 17:40

ne efsanesi ya.Ümit Uysalı Antalyada kimse sevmiyor.Kendi memleketinde dahi sempatik görmeyeni fazla.aldığı oy belli efsaneden bahsediyorsun.

Yorumu oyla      8      4  
........ya cevap 28 Temmuz 2012 Cumartesi 15:46

.....Umıt Uysal Parti meclisinde yarı oy oldığını gazetelerde ifade etmek zorunda kalmış.yani 472 oy yokmuş.yarısını aldığı halde başlangıçta bilerek asparagas haber yaptırdılar başarıvarmış gibi.Yedek listeye bile girilememesi başarı mı.Dünkü 27.7 de sabah akdenizde çıkan Haluk Öncelin yazısını okumanızı öneririm." bu gömlek Devrim Köke dar geldi" diye bir yazı ile Haluk Öncel çok güzel özetlemiş yaşananları.

Yorumu oyla      8      4  
ADA 23 Temmuz 2012 Pazartesi 17:57

DÖNSÜNDE PARTİ BARAJ ALTINA GİTSİN BÖLÜNSÜN...ÖYLE Mİ RAHAT EDECEKSİNİZ...ŞİMDİLİK KAVGA ÇIKARMASI DİYE DEDİKLERİ YAPILIYOR..

Yorumu oyla      4      8  
20 Temmuz 2012 Cuma 13:57

DENİZ BAYKAL YENİDEN GENEL BAŞKANLIĞA DÖNECEK.GÜCÜNÜ İSTEMEDİKLERİNİ TEK TEK PARTİ MECLİSİ LİSTESİNDEN ÇIKARTARAK GÖSTERDİ.

Yorumu oyla      11      6  
20 Temmuz 2012 Cuma 13:56

Anahtar listede olmadığı halde 472 oy alarak Parti Meclisi Yedek Listeye seçilme başarısı gösteren Efsane İl Başkanımız Ümit Uysalı yürekten tebrik ediyoruz

Yorumu oyla      6      12  
.............. 20 Temmuz 2012 Cuma 12:27

baykala yapılanlara karşı çıkanlara yalaka adamcı diyorsunuz ama devrimci ve sarıgülcü ümitçiler sizler gibi yalakasını gazipaşadan kaşa kadar kimse görmedi....

Yorumu oyla      11      5  
mustafa can 19 Temmuz 2012 Perşembe 21:19

Sözünü ettiğiniz pankart alkış değil büyük tepki aldı ve hemen toplatıldı.Siz neden söz ediyorsunuz.Pm de 4 üyemiz vardı.Bu nasıl devrim.!!!

Yorumu oyla      8      5  
Bedel 19 Temmuz 2012 Perşembe 15:15

Deniz Baykalı hafife alanlar bedelini böyle öderler.ödeyecekler de.

Yorumu oyla      12      4  
,,,,,,,,,,,,,,, 19 Temmuz 2012 Perşembe 10:39

ÜMİT BEY PM YE GİREMEDİ.DEVRİMİ ANTALYADA BAŞLATAN DEVRİM BEY İŞİ ANKARADA SONUÇLANDIRAMADI..YAZIK OLDU ÇOK YAZIK....

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da hangi başkan hangi adayı destekliyor?
CHP Kurultayı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden seçilmesinin ...
Antalya'nın pankartı Kurultay'da kriz çıkardı
CHP Kurultayı'nda açılan bir Antalya pankartı kriz yarattı.
CHP Antalya'da Parti Meclisi savaşları
CHP'nin 34. kurultayı Antalya grubuna hazırlanan çapraz ateşle geçiyor. ...
 
3 AKP'li başkan ihraç istemiyle disipline sevkedildi
AK Parti MYK, Bursa- Karacabey, Konya-Doğanhisar ve Giresun’un bir ilçesinin ...
AKP'den CHP'ye sürpriz katılımlar olabilir
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP'lilere yuvalarına dönme çağrısında ...
Yavuz Bingöl CHP'yi protesto etti
Daha önce yaptığı bir açıklamayla AKP'ye oy verebileceğini söyleyen sanatçı ...
 
Numan Kurtulmuş'a AKP'de büyük sorumluluk
Numan Kurtulmuş, teşkilatta Tayyip Erdoğan’dan sonra tek yetkili olacak.
Ak Parti yollarda…
AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse, Kadın Kolları Başkanı Av. ...
Baykal, Kılıçdaroğlu'ndan ne zaman hesap sorulacağını açıkladı
Şubat kurultaylarını es geçen eski Genel Başkan Deniz Baykal da bu kez ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva