Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
26 Eylül 2012 Çarşamba - 01:52

Türel dönemine soruşturma izni

Antalya Valiliği İl idare Kurulu kararıyla Büyükşehir Belediyesi'nde Menderes Türel'in başkanlığı döneminde yapıldığı ileri sürülen alımlarla ilgili soruşturma açıldı.

Türel dönemine soruşturma izni
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında toplanan II idare Kurulu'nun 17 Temmuz 2012'de aldığı kararla, dönemin Kültür ve Sosyal işler Daire Başkan Vekili Vecihi Öz, Personel Şube Müdürü Bayram Kocabıyık, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İlyas Çopur, İnsan Kaynakları Dairesi Başkan Vekili Şendur Albayrak, Satınalma Şube Müdür Vekili Nevzat Gökkurt, Satınalma Görevlisi Ali Serkan Tuzcu, Satınalma Görevlisi Nihat Türken, memur Halil Doğdu ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Süleyman Çetin hakkında soruşturma izni verildi.
 
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın imzasını taşıyan kararın bir örneği de Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.
 
156 ALIMDA USULSÜZLÜK
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce 2008 yılı içerisinde doğrudan temin usulü ile gerçekleştirilen 156 adet alım işleminde Kamu İhale Mevzuatı'na aykırı davranılmak suretiyle belediyenin zarara uğratıldığı iddiasıyla yapılan inceleme sonucunda, 8 bürokrat ve memur hakkında soruşturma kararı alan II idare Kurulu'nun karar metninde olayın öğrenilme tarihi 2 Mayıs 2012 olarak belirtildi.
 
4 Temmuz 2012 tarihli ön inceleme raporu ve eklerini değerlendiren II idare Kurulu, 156 adet mal ve hizmet alımının usulsüz olarak gerçekleştirildiğini tespit etti. Kurul kararında şu gerekçelere yer verildi:
 
SADECE 4 FİRMADAN ALINDI
 

 "Büyük çoğunluğunun aynı nitelikte, özellikle billboard, koruma panosu ve megalight afişi ve benzeri malzemeler olmasına rağmen, 4734 sayılı Kamu ihale Kanunu'nun 5. maddesinin 'eşik değerlerin altında kalmak amacıyla mal veya hizmet alımları ile yapım işleri kısımlara bölünemez' hükmüne aykırı olarak kısımlara ayrılarak, çoğunluğu aynı gün içinde olmak üzere, azami bir haftalık periyotlarda ikiden fazla alımların yapıldığı... İI genelinde aynı mal ve hizmeti sunan 350-500 adet firma olmasına rağmen bütün alımların 4 firmadan yapıldığı... Eşik değerlerin altında kalmak amacıyla kısımlara bölünen ve doğrudan temin yöntemi kapsamına alman mal ve hizmetler için hiçbir piyasa araştırması yapılmadığı, piyasa araştırması tutanağında alımın yapılacağı firmanın teklifi dışında hiçbir bilgiye yer verilmediği, ihtiyaçların sırasıyla söz konusu 4 firmadan alındığı"... Matbaadan sünnet elbisesi "Sünnet şenlikleri için alman sünnet elbisesi, spor ayakkabı, havai fişek, futbol topu, tişört ve oyuncak gibi malzemelerin dahi matbaa ve prodüksiyon işi ile iştigal eden 3 firmadan temin edildiği... Aynı malın aynı firma veya farklı firmadan alış fiyatları arasında yüzde 50'ye varan fiyat farklarının bulunduğu, bunun da herhangi bir piyasa araştırması yapılmadığının ve rastgele alım yapıldığının açık göstergesi olduğu... Alımların büyük çoğunluğunun bir gün içerisinde gerçekleştirildiği, mal alım istek fişi, doğrudan temin onay belgesi, piyasa fiyat araştırması tutanağı gibi işlemlerin müteakip firmanın, sayısı yüzü geçen billboard, megalight, koruma panosu afişi, vinil branda gibi malzemeleri imal edip belediyeye teslimi ve ayniyat işlemlerinin tümünün 1 günde gerçekleştirildiği, bunun da siparişin çok önceden verildiğine ve mal teslimi esnasında usulen mal alım belgelerinin düzenlendiğinin belirtisi olduğu"... Piyasa araştırmasına aykırı "Belirtilen mal ve hizmet alımlarının herhangi birinde veya herhangi bir aşamasında olabilecek bir eksiklik veya usulsüzlüğün tevili mümkün olmakla beraber, mal ve hizmet alımlarının büyük çoğunluğunun tüm aşamalarındaki usulsüzlüğün izahının mümkün olmadığı, dolayısıyla söz konusu mal ve hizmet alımlarının büyük çoğunluğunun 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 5. maddesinin 'rekabetin sağlanması ve eşik değerlerin altında kalmak amacıyla mal ve hizmet alımını kısımlara bölünemez' ilkesine ve 22/d maddesinin 'piyasa araştırması yapılması' hükmüne aykırı olarak gerçekleştirildiği. .. Bu suretle kamu zararına sebebiyet verilirken, bazı firmalara haksız kazanç sağlandığı, gerçekleştirme görevlisi, ambar ve ayniyat memuru gibi sair pozisyondaki personelin ise usulsüz işlemlere doğrudan ve bilinçli bir katkısının bulunmadığı, elektronik ortamda hazırlanan belgelere usulen imza attıkları tespit edildi".

 ‘Antalya Ekspres’

 
Adrasan'da hedef 12 ay turizm
 
Kamptan kaçan iki mülteci Antalya’da iş ararken yakalandı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 8 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
seyfi yılmaz 29 Eylül 2012 Cumartesi 00:17

sayın türel yokkı bu soruşturmada olan burokrata oluyor beyler bumu ilahi adalet burokrat emir kuludur bugün bu iller yapılmıyormu hocanın komık işleri sayın türele gucu yetmedi burokratlardan çıkartıyor burokrat haram yemez kımseyede kıyaklık yapmaz insanların şeref ve haysıyeti ile oynamak kolay ama birgun evet keser döner sap döner

Yorumu oyla      5      3  
madem öyle bilirkişi 26 Eylül 2012 Çarşamba 21:16

Sayın bilirkişimiz çok doğruyu biliyorki, ismini saklamış!!!!!

Yorumu oyla      11      3  
timur inanç 26 Eylül 2012 Çarşamba 17:54

ilahi adalet tecelli edecek:) Etme bulma dünyası...

Yorumu oyla      17      4  
Bilirkişi 26 Eylül 2012 Çarşamba 15:08

Kendi yaptıklarını her fırsatta kapatan bu günkü belediye yönetimi, her fırsatta eski döneme ve çalışanlarına saldırmayı handikap haline getirerek şapkadan tavşan çıkarma derdine düşmüş görünüyorlar...

Yorumu oyla      7      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP, önseçimde tek yürek oldu
Gün Haber yazarı Aliseydi Karagöz'ün CHP'de ya önseçim ya istifa haberi ...
Türel, Profesör Akaydın'a teşhis koydu
AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, partisinin il başkanlığı ...
Kurtulmuşlu'nun hayali; türbanlı vekil
HAS Parti'yi kapatarak AK Parti'ye geçen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, rozet ...
 
Böcek'ten Bakan Yıldırım'a; 'O kardeşiniz benim'
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Antalya'da ...
Devrim Kök: Ön seçim olmazsa ben de istifa ederim
CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök Gün Haber yazarı Aliseydi Karagöz'e ...
Erkan: ‘Ön seçim olmazsa görevi bırakırım’
CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan Gün Haber yazarı Aliseydi Karagöz'e ...
 
Rezaleti bu sahne ortaya çıkardı
9 yaşındaki küçük kız N.V., televizyonda bir dizi tanıtımındaki tecavüz ...
Baykal: Bir de bakmışsın yüzde 50 kaymış gitmiş
CHP eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, tüm olumsuzluklara ...
AKP'de konu Akaydın
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Manisa Milletvekili ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva