Bayram Muratpaşa'da güzel
Bayram Muratpaşa'da güzel
Antalya'da yasak dönüş kazası: 3 yaralı
Antalya'da yasak dönüş kazası: 3 yaralı
Güzelbahçe Belediye Başkanı gözaltına alındı
Güzelbahçe Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'de 24 kişi işten çıkarıldı
CHP'de 24 kişi işten çıkarıldı
26 Mayıs 2026 Salı - 09:59

'Kurban etini hemen poşete koyup dolaba atmayın'

TÜRKİYE Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etinin poşete konularak doğrudan dolaba kaldırılmaması gerektiğini belirterek, “Sıcak et üst üste konulursa bakteri üretir ve ciddi sağlık riski oluşturur. Vatandaşlarımızı yıllardır bilinçlendiriyoruz" dedi.

 Kurban etini hemen poşete koyup dolaba atmayın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara kurban eti saklama yöntemleri ve hijyen konusunda uyarılarda bulundu. Osman Yardımcı, kurban etinin yanlış saklanmasının hem ekonomik kayba hem de sağlık sorunlarına yol açtığını söyledi. Vatandaşların özellikle kurban kesiminin ardından yapılan muhafaza hatalarına dikkat etmesi gerektiğini belirten Yardımcı, etlerin poşete konularak doğrudan dolaba kaldırılmaması gerektiğini anlattı.

'ETLER 5-6 SAAT DİNLENDİRİLMELİ'

Kurban kesildikten sonra etlerin hemen dolaba kaldırılmaması gerektiğini belirten Yardımcı, “Evlerde klima varsa açsınlar. Temiz bir örtü ya da sergi üzerine etleri sererek önlü arkalı 1'er saat çevirmek gerekiyor. Yaklaşık 5-6 saat dinlenen et hem kendini toplar hem de işlenirken zayiat vermez. Ama sıcak eti üst üste koyarsanız yanma yapar, renk değiştirir ve bakteri oluşturur. Bu da insan sağlığı açısından ciddi risk taşır" diye konuştu.

Federasyon olarak yıllardır vatandaşları bilinçlendirmeye çalıştıklarını dile getiren Yardımcı, “Biz yıllardır televizyonlarda, basında vatandaşlara nasıl saklama yapılacağını anlatıyoruz. Hanımefendilere özellikle söylüyoruz; kurban eti hemen poşete koyulup dolaba atılmaz. Bu bilinç oluştuğu için Türkiye genelinde et zayiatı yüzde 25-30 seviyelerinden yüzde 3-5'e kadar düştü" dedi.

'İLK GÜNÜ ETLERİN DOĞRU MUHAFAZA EDİLMESİNE AYIRIN'

Bayram süresince kasapların vatandaşın mağdur olmaması için hizmet vereceğini ifade eden Yardımcı, “Tüm esnafımız açık olacak. Vatandaşlarımız etlerini getiriyor, bizler de 24 saat muhafaza edip ertesi gün hazırlamasını yapıyoruz. Çünkü et temel gıda maddesi. Sağlıklı tüketilmesi gerekiyor" dedi.

Etin insan sağlığı açısından önemine dikkati çeken Yardımcı, “Et; fosfor, kalsiyum ve protein açısından çok önemli bir besin. İnsan vücudunda kan hücrelerini yenileyen temel gıda maddelerinden biridir. Bu nedenle doğru saklanması gerekiyor. Vatandaşlarımız kurbanın ilk günü etlerini doğru şekilde muhafaza etmeye zaman ayırmalı" diye konuştu.

'MERDİVEN ALTI KIYMA ÇEKİMİNE DİKKAT'

Bayram döneminde 'merdiven altı' diye tabir edilen işletmelerde yapılan kıyma çekimine karşı da uyarılarda bulunan Yardımcı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bu konuda genelge yayımladığını söyledi. Hijyen koşullarına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Yardımcı, “Berberde, bakkalda, lokantada kıyma çekilmez. Herkes kendi işini yapmalı. Hijyen kurallarına uymayan işletmelere ağır cezalar uygulanacak. Vatandaşlarımız sadece yetkili ve hijyenik işletmeleri tercih etmeli" dedi. Vatandaşların kurbanlık alırken sağlık raporlarını mutlaka kontrol etmesi gerektiğini de söyleyen Yardımcı, “Tarım Bakanlığı'nın verdiği sağlık raporları ve pasaportlar önemli. Vatandaşlarımız dini vecibelere uygun, sağlıklı kurbanlıkları tercih etmeli" diye konuştu. 

Aysu DURSUN/ANTALYA, (DHA)

 
Antalya'da 7/24 güvenlik kalkanı
 
Türk vatandaşlarına kapılarını açtı: Vize ücreti kaldırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da 7/24 güvenlik kalkanı
ANTALYA'da yaz sezonunun başlaması ve Kurban Bayramı tatili yoğunluğu ...
Antalya'da yasak dönüş kazası: 3 yaralı
ANTALYA'da yasak noktadan dönüş yapan otomobil ile motosiklet çarpıştı. ...
Antalya Kavşağı’nda can pazarı: 5 yaralı
BURDUR-Antalya Karayolu Antalya Kavşağı’nda 5 aracın karıştığı zincirleme kazada 5 kişi yaralandı.
 
Bir ülkede 48 saatte bu kadar kaos yaşanır mı?
Serpil Nur Abiral yazdı
Antalya'da kitap ve sanat şenliği
ANTALYA'da bu yıl '8'ncisi düzenlenen 'Akdeniz Sanat Günleri'nde sona ...
Antalya’da bayram tatilinde sahiller doldu
ANTALYA’da Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte sahillerde yoğunluk ...
 
Başkan Çandır'dan Kurban Bayramı mesajı
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB), Antalya Tarım Konseyi (ATAK) Yönetim Kurulu ...
Vali Şahin'in Kurban Bayramı mesajı
ANTALYA Valisi Hulusi Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Antalya'da düğmeye basıldı: 20 ilde 59 tutuklama
ANTALYA merkezli 20 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonunda 59 şüpheli tutuklandı.
 
Dursun Gündoğdu
Lafım Türel'e; bir dediğine bak, bir de yaptığına...
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bir ülkede 48 saatte bu kadar kaos yaşanır mı?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Politikanın utanç günü
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Orta Avrupa'da ilkbaharda kuraklığı
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya semalarında gurur, içimizde burukluk
İsa Altun
İsa Altun
Öfke, stres ve bağımlılık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında burcunda gerçekleşen Yeni Ay, sana finansal anlamda güçlü bir imparatorluk kurma gücü veriyor. Kariyerindeki ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva