8. Etnospor Forumu Antalya'da başladı
8. Etnospor Forumu Antalya'da başladı
Kaan Kalyon tahliye edildi
Kaan Kalyon tahliye edildi
5,2'lik deprem sonrası kritik açıklama
5,2'lik deprem sonrası kritik açıklama
Antalya’da hedef 'Mavi Akdeniz'
Antalya’da hedef 'Mavi Akdeniz'
26 Eylül 2023 Salı - 12:07

‘.tr’ uzantılı alan adına geçiş üç aşamada sağlanacak

14 Eylül tarihinde başlayan ‘.tr’ uzantılı alan adı kayıt süreci kamu kuruluşları ile başlayacak. Kamu kuruluşları 1 yıl ücretsiz olacak şekilde daha önce tescil ettikleri mevcut alan adları için doğrudan ‘.tr’ uzantısı için başvuruda bulunabilecekler.

‘.tr’ uzantılı alan adına geçiş üç aşamada sağlanacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Daha sonra ise ‘org.tr’ kaydı bulunan dernekler, vakıflar ve meslek kuruluşları, ‘.tr’ uzantılı domain için kayıt işlemi gerçekleştirebilecek. Bu dönemin de ardından diğer uzantı sahipleri için ‘.tr’ uzantılı domain kayıt dönemi başlayacak. 

‘.tr’ uzantılı alan adı kayıt süreci kamu kuruluşları ile başlayacak. Kamu kuruluşları 1 yıl ücretsiz olacak şekilde daha önce tescil ettikleri mevcut ‘gov.tr’, ‘edu.tr’, ‘tsk.tr’, ‘bel.tr’, ‘pol.tr’, ‘k12.tr’ alan adları için doğrudan ‘.tr’ uzantısı için başvuruda bulunabilecekler. Mevcut domain bilgileri ile ‘.tr’ yapısındaki alan adı otomatik olarak oluşturulacak. Domain adresinin aynı olması durumunda 1’inci ‘gov.tr’, 2’nci ‘edu.tr’, 3’üncü ‘tsk.tr’, 4’üncü ‘bel.tr’, 5’inci ‘pol.tr’, 6’ncı ‘k12.tr’ uzantılara numara sırasına göre öncelik verilecek. 

14 Ekim-14 Kasım tarihleri arasında ise ‘org.tr’ kaydı bulunan dernekler, vakıflar ve meslek kuruluşları ‘.tr’ uzantılı domain için kayıt işlemi gerçekleştirebilecek. Fakat kayıt yapmak isteyen bu kuruluşların, kayıt için gerekli belgeleri göndermeleri gerekecek. Belge ileten kuruluşlardan, sadece gerekli nitelikleri taşıyan taraflara tahsis işlemi gerçekleştirilecek. 

Bu dönemin ardından ise ‘a.com.tr’, ‘a.net.tr’, ‘a.gen.tr’, ‘a.biz.tr’, ‘a.tv.tr’, ‘a.name.tr’, ‘a.av.tr’, ‘a.web.tr’, ‘a.info.tr’ diğer uzantı sahipleri için ‘.tr’ uzantılı domain kayıt dönemi başlayacak.

“ŞİRKET ADINIZ DOĞRUDAN ‘.TR’ UZANTISINDA ALAN ADI TAHSİSİ YAPILABİLECEK” 

Türkiye'nin ülke kodlu alan adı uzantısı ‘.tr’nin, daha önce ‘.com.tr’ ve ‘.net.tr ‘gibi ikinci seviye alan adı uzantı yapısında tahsis edildiğini, fakat artık birinci seviyede kayda açıldığını ifade eden Atak Domain kurucusu Bahaddin Yazıcı, “Türkiye’nin uzantısı ‘.tr’ de artık Almanya’nın ‘.de’, Fransa’nın ‘.fr’ ya da İngiltere’nin ‘uk’. ülke kodlu uzantıları gibi doğrudan kullanılabilecek. Yeni süreçte ‘istanbul.tr’ ya da ‘sirketadiniz.tr’ gibi doğrudan ‘.tr’ uzantısında alan adı tahsisi yapılabilecek” diye konuştu.

14 EYLUL TARIHINDE BASLAYAN ‘.TR’ UZANTILI ALAN ADI KAYIT SURECI KAMU KURULUSLARI ILE BASLAYACAK. KAMU KURULUSLARI 1 YIL UCRETSIZ OLACAK SEKILDE DAHA ONCE TESCIL ETTIKLERI MEVCUT ALAN ADLARI ICIN DOGRUDAN ‘.TR’ UZANTISI ICIN BASVURUDA BULUNABILECEKLER. DAHA SONRA ISE ‘ORG.TR’ KAYDI BULUNAN DERNEKLER, VAKIFLAR VE MESLEK KURULUSLARI, ‘.TR’ UZANTILI DOMAIN ICIN KAYIT ISLEMI GERCEKLESTIREBILECEK. BU DONEMIN DE ARDINDAN DIGER UZANTI SAHIPLERI ICIN ‘.TR’ UZANTILI DOMAIN KAYIT DONEMI BASLAYACAK (ISTANBUL-DHA).

İSTANBUL, (DHA)

 
 
Fatih Ürek'in sağlık durumuna ilişkin kritik gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteci Levent Gültekin'in 4 yıl hapsi istendi
GAZETECİ Levent Gültekin'in bir televizyon kanalında yapmış olduğu konuşma ...
Duayen isim hayatını kaybetti
GAZETECİ yazar Hıfzı Topuz İstanbul'da hayatını kaybetti.
Ehliyet düzenlemesinde sona gelindi
125 cc'nin altındaki motorların B Sınıfı Sürücü Belgesi'yle kullanılabilmesinin ...
 
Konserde kafasına çakmak atılan Fatma Turgut konuştu
Ankara'daki konserinde bir seyircinin sahneye attığı çakmak başına isabet ...
Yargıtay'ın 2 kez bozduğu istismar davası, baba ölünce düştü
KAYSERİ'de, kızı D.A.'ya (29) cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla ...
FETÖ soruşturmalarında dolandırıcılık yapanlara operasyon
HAKLARINDA FETÖ/PDY soruşturması yürütülen kişilerin dosyalarını takipsizlik, ...
 
Bakan Yerlikaya: İnegöl Terkiner çetesi çökertildi
İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa'nın İnegöl ilçesi merkezli 4 ilde ...
Matematik öğretmeni, kazada yaşamını yitirdi
İZMİR'in Konak ilçesinde, refüje çarpan motosikletin sürücüsü matematik ...
Gece kulübü işletmecisi silahlı saldırıda öldürüldü
BURSA’da gece kulübü işletmecisi Bülent Karakuş (43) otoparktaki aracına ...
 
Dursun Gündoğdu
Üyelerine cimri dışarıya bonkör bir ATSO
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ay’a tarihi uçuş
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Trump kral mı palyaço mu ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bu sessizlik artık korkutuyor
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da otopark savaşları
İsa Altun
İsa Altun
Öfke, stres ve bağımlılık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayına başlarken, 2 Nisan'daki Terazi dolunayı size ilişkilerinizdeki fedakarlık sınırlarını yeniden çizdiriyor. ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva