Kepez'e güvenli ve modern alanlar
Kepez'e güvenli ve modern alanlar
Antalya’da ‘Deprem gerçeğiyle yüzleşmeye hazır mıyız?’
Antalya’da ‘Deprem gerçeğiyle yüzleşmeye hazır mıyız?’
SGK borçlarına yeni kolaylık: Peşinat şartı kaldırıldı
SGK borçlarına yeni kolaylık: Peşinat şartı kaldırıldı
Türklere kapılarını sonuna kadar açtılar
Türklere kapılarını sonuna kadar açtılar
12 Temmuz 2014 Cumartesi - 10:04

5 günde 5 zirve

TOROSLAR Doğa Sporları Kulübü'ne (TODOSK) bağlı 2'si rehber 7 kişilik dağcı grup, Niğde Aladağlar'da 5 günde trans geçişler yaparak, hiç inmeden 5 ayrı zirve yaptı.

5 günde 5 zirve
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Emral Evren ve Cemal Zerepcan rehberliğinde Niğde'den başlayan tırmanışa, Serhat Tunç, Mustafa Teke, Cemil Vurgun, Aslı Gürbüz ve Erdoğan İster katıldı. 27 Haziran günü Antalya'dan araçlarla yola çıkan dağcı grup, ertesi gün Niğde'ye ulaştı. 29 Haziran günü Niğde'den 61 km uzaklıktaki Çamardı İlçesine bağlı Demirkazık Köyü'nde başlayan zirve yürüyüşü, Cımbar Vadisi'ni katırlarla geçişle devam edildi. 5 saatlik tırmanışın ardından grup, 2900 metrelik zirveye sahip Mevsim Göl'e ulaştı. Grup üyeleri, ertesi gün 3750 metrelik Demirkazık zirvesine ulaştı.
 
Çelik Buyduran'da yer altı nehrinin sesini dinleyen grup, 30 Haziran günü sabaha karşı 03.30 sıralarında tekrar zirve için trans geçişle Emler Dağı zirvesine hareket etti. Yürüyüşlerine devam eden TODOSK üyeleri, aynı gün 3723 metrelik Emler Dağı zirvesine ulaştı. Zirvede Demirkazık- Eznevit- Karasay- Kızılkayalar- Kaldı- Alaca ve Yedigöller bölgesinin doyumsuz güzellikleriyle bir süre baş başa kalan dağcılar, gün içinde aynı dağın yamaçlarında mola verdi.
 
1 Temmuz günü sabaha karşı 04.00'de tekrar başlayan yürüyüşün rotası, bu kez 3560 metre yükseklikteki Karasay zirvesi oldu. Burda yine trans geçişle 3550 metredeki Eznevit zirvesine geçiş yapan grup, geceyi geçirmek için Büyük Göl yakınlarındaki alanda kamp kurdu. Grup, ertesi gün öğleden sonra ise Büyük Göl'ün önünde yükselen 3333 metrelik Ortadağ zirvesine hareket etti. Yaklaşık 1.5 saatlik tırmanışın ardından zirve yapan dağcılar, çıktıkları her zirvede olduğu gibi TODOSK flaması ve Türk bayrağı açarak fotoğraflar çektirdi. Zirveden zirveye giderek Niğde sınırlarından Kayseri il sınırlarına giren dağcılar, 23 kilometre daha yürüyüp Kayseri Ulupınar Köyü'ne ulaştı.

Teslime TOSUN/ANTALYA, (DHA)

 
Taşa ve kile şekil veriyor
 
Lpg sızdırmazlık istasyonu taşındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taşa ve kile şekil veriyor
ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde oturan Hamdi Toşur, kendi kişisel çabalarıyla ...
Yörükler Derneği'nden Ramazan etkinliği
Yörük kültürünün yaşamasına ve yaşatılmasına önem veren Kepez Belediye ...
Fırınlara sıkı denetim
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Antalya'da faaliyet gösteren fırınlara yönelik ...
 
Oyuncak müzesi çocukları bekliyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Müzesi, yaz döneminde 3-12 yaş arası ...
Suikast silahının ruhsatı validen
Antalyasporlu taraftara silah çeken Azeri İş adamı Muradov'un belindeki ...
Adrasan küllerinden doğacak
ADRASAN'da yangının büyük zarar verdiği kızılçam ormanı, küllerinden yeniden doğacak.
 
Yeni klibi Antalya'da çekti
TÜRK Halk Müziği sanatçısı Hüseyin Turan, yeni albümü Süveyda'nın ilk ...
Hem iftar hem ödül töreni
MANAVGAT İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği'nin yönetici ve üyeleri ...
Ramazan zammı lokantacıları üzdü
RAMAZANDA başta et olmak üzere gıda ürünlerindeki fiyat artışına tepki ...
 
Dursun Gündoğdu
Üyelerine cimri dışarıya bonkör bir ATSO
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
6 Şubat: Vicdanın Sınavı Bitmedi
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Sonbaharda sürpriz seçim
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
İspanya 39 ölümlü bu kazayı konuşuyor
İsa Altun
İsa Altun
Bağımlılık bir sonuçtur
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
2025'e veda, yeni yıla merhaba
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Şubat ayında sosyal hayatınız ön planda; etkinlikler artabilir, daha çok arkadaşlarla veya çevrenizle plan yapabilirsiniz. ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva