Robert Lewandowski ailesiyle Antalya'da tatilde
Robert Lewandowski ailesiyle Antalya'da tatilde
Kabus bitmiyor: Kene vakaları hızla artıyor
Kabus bitmiyor: Kene vakaları hızla artıyor
Antalyaspor'da Emre Belözoğlu istifa etti
Antalyaspor'da Emre Belözoğlu istifa etti
Antalya'da deri sanatı sergisi açıldı
Antalya'da deri sanatı sergisi açıldı
25 Haziran 2025 Çarşamba - 15:10

ATSO meclisinde gündem İsrail-İran savaşı

ATSO haziran meclis toplantısında konuşan Başkan Yusuf Hacısüleyman, İsrail-İran savaşının yalnızca ekonomik etkilerle sınırlı kalmadığını belirterek, turizm hareketlerinde de azalma yaşandığını söyledi.

ATSO meclisinde gündem İsrail-İran savaşı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) haziran ayı olağan meclis toplantısı, ATSO Meclis Salonu'nda Meclis Başkanı Ahmet Öztürk başkanlığında gerçekleşti. Toplantının açılışında konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, İsrail-İran savaşının küresel ekonomi ve turizm üzerindeki etkilerinden, turizmde kişi başına düşen gelirdeki azalmaya, iş seyahatlerindeki düşüşten yeni dönemdeki dijital vergi denetimine kadar geniş bir yelpazede değerlendirmelerde bulundu.

'12 GÜN SAVAŞLARININ ETKİSİ TURİZME YANSIDI'

Konuşmasında İsrail ile İran arasında yaşanan ve '12 Gün Savaşları' olarak adlandırılan sürece dikkati çeken Başkan Hacısüleyman, "Her ne kadar ateşkes sağlandığı söylense de bazı olayların yaşandığına dair haberler geliyor. Bu süreçte petrol fiyatları 62 dolardan 79 dolara kadar yükseldi, ardından tekrar 68 dolara düştü. Hürmüz Boğazı'nda sorun çıkma ihtimali, petrol ihracatçısı ülkelerdeki belirsizlik, küresel ekonomide moralleri bozdu" dedi. Savaşın yalnızca ekonomik etkilerle sınırlı kalmadığını belirten Hacısüleyman, turizm hareketlerinde de azalma yaşandığını söyledi.

'YATAK KAPASİTEMİZ ARTTI, GELİR AZALDI'

Antalya turizminde genel sayıların geçen yıla göre benzer seyrettiğini belirten Hacısüleyman, "Gelen turist sayısı geçen yıl ile aynı seviyede. Ancak bu yıl açılan yeni işletmeler ve artan yatak kapasitesi nedeniyle, birim başına düşen gelir azaldı. Şirketler kurulmaya, iş yerleri açılmaya devam ediyor ancak gelen sayısı artmadığı için, her işletmeye düşen müşteri sayısı azalıyor" diye konuştu.

'YURT DIŞI ÇIKIŞLARDA TATİL AMAÇLI SEYAHATLER ÖNE GEÇTİ'

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine de değinen Hacısüleyman, yurt dışına çıkan vatandaşların tatil amaçlı seyahat oranının 2012'de yüzde 30 iken 2024'te yüzde 48'e yükseldiğini, buna karşın iş seyahatlerinin oranının yüzde 29'dan yüzde 16'ya gerilediğini söyledi. 2025'in ilk 3 ayında bu oranın yüzde 13,8'e düştüğünü belirten Hacısüleyman, "İş dünyamız artık yurt dışına çok iştahlı değil. Dijital toplantılar bu eğilimi destekliyor olabilir ama birebir görüşmelerin azalması bizim açımızdan önemli bir gösterge" dedi.

ATSO VE DEFTERDARLIK'TAN YENİ ŞİRKETLERE VERGİ EĞİTİMİ

Toplantıda, ATSO ile Antalya Defterdarlığı arasında yeni kurulan şirketlere yönelik vergi bilgilendirme protokolü imzalandığını da duyuran Hacısüleyman, "Yeni kurulan şirketlerimizin vergi mevzuatına uyum sağlamaları, yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmeleri ve vergi konusunda bilinçli hareket etmeleri amacıyla eğitimler düzenliyoruz. Bu toplantıları düzenli ve periyodik şekilde sürdüreceğiz" diye konuştu. Vergi mevzuatının, iş dünyasında sadece bir yasal zorunluluk değil, aynı zamanda kurumsal sürdürülebilirliğin ve şeffaflığın temel taşlarından biri olduğunu kaydeden Başkan Hacısüleyman, "Üyelerimizin bu alanda donanımlı olması, işlerini sağlam temeller üzerine inşa etmeleri açısından büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.

'DİJİTAL VERGİ DENETİMİ DÖNEMİ BAŞLADI, UYUM ŞART'

ATSO üyelerinin yaşadığı sorunlara çözüm üretmenin en büyük görevlerinden biri olduğunu vurgulayan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, vergi uygulamaları ve kapsamının detaylı şekilde ele alındığı önemli bir panel gerçekleştirdiklerini ifade etti. Başkan Hacısüleyman, panelle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Vergi denetiminde dijital dönem programı başladı. Bu kapsamda, Ankara'dan Vergi Denetim Kurulu Başkanı Sayın Muhsin Atcı bizzat gelerek, 'Vergi Denetiminde Yeni Dönem: Risk Faktörleri ve Dijital Uygulamalar' başlıklı panelde üyelerimize kapsamlı bir bilgilendirme sundu. Dijital vergi denetimi, tüm iş yerlerimizi çok yakından ilgilendiren bir süreç. Özellikle dikkat çekilen konu; hem gelir hem gider evraklarının, farklı kurum ve aracı kurumlar üzerinden eşleştirilebilmesi ve ticari faaliyetlerin birebir izlenebilir hale gelmesidir. Bu nedenle, tüm üyelerimizin kanun, yönetmelik ve mevzuatlara eksiksiz şekilde uyması gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum."

İş süreçlerinde mevzuatlardaki değişikliklerden dolayı herkesin zorlandığını ifade eden Başkan Hacısüleyman, "Özellikle vergi mevzuatı gibi teknik konularda çalışanlarımızın ne kadar çaba harcadığına bizzat şahit oluyorum. Bu süreçte tüm üyelerimizin kanun ve yönetmeliklere tam uyum göstermesi büyük önem taşıyor. Oldukça verimli topraklara ve güçlü bir üretim potansiyeline sahip bir şehrin insanları olarak, sadece kazanç sağlamanın değil, aynı zamanda sorumluluklarımızı yerine getirmenin de ne kadar önemli olduğunun farkındayız" dedi.

ANTALYA, (DHA)

 
Antalya'da tartıştığı kadınlara silah çeken sürücü gözaltında
 
İsrail açıkladı: 7 asker öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da tartıştığı kadınlara silah çeken sürücü gözaltında
ANTALYA'da G.T., trafikte tartıştığı 2 kadına tabanca doğrultup, araçtan ...
Antalyaspor'da Emre Belözoğlu istifa etti
ANTALYASPOR Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, görevinden istifa ettiğini ...
Antalya'da deri sanatı sergisi açıldı
AZİZE Kahraman Halk Eğitim Merkezi'nde (AKHEM) açılan deri tasarım kursuna ...
 
Antalya'da yangını film gibi izlediler
ANTALYA'da ev sahibinin bulunmadığı sırada çıkan yangın korkuya neden ...
Antalya'da kan donduran olay! 7 yıldır kayıp sanılıyordu...
ANTALYA'da 7 yıl önce kaybolan yabancı uyruklu E.B.U.'nun, eşi tarafından ...
Antalya'da sahte belgelerle araç tesciline 4 gözaltı
ANTALYA'da sahte belgelerle araç tescil işlemi yapan suç örgütüne yönelik ...
 
Antalya'da orman yangını
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
Antalya'da 'hortum' kavgasında genç kıza darp
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde yan yana iki evde oturan komşular arasında ...
Antalya'da Düriye Çiğdem Keklik davasında beraat kararı
ANTALYA'da eşi Düriye Çiğdem Keklik'i (33) tüfekle vurup, öldürdüğü iddiasıyla ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki yeni bir TV kanalı üzerine...
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
İnsanlık dersleri
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yapay Zeka bizi nasıl görüyor ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Helal olsun sana …
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Hoca kızdı ve bakın ne oldu?
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Haziran'da Venüs'ün Boğa burcuna geçişiyle birlikte odağınız güçlü bir şekilde maddi kaynaklarınıza, kişisel konforunuza ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva