Kocagöz, esnafa 'Temizlik Kirletmemektir' kampanyasını tanıttı
Kocagöz, esnafa 'Temizlik Kirletmemektir' kampanyasını tanıttı
Koku Vadisi'nde lavanta hasadı başlıyor
Koku Vadisi'nde lavanta hasadı başlıyor
Konyaaltı Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplandı
Konyaaltı Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplandı
Özdemir, 5. Çağdaş Liseli Gençlik Kampını ziyaret etti
Özdemir, 5. Çağdaş Liseli Gençlik Kampını ziyaret etti
15 Ağustos 2022 Pazartesi - 15:09

AÜ öğrencilerinden TEKNOFEST'te büyük başarı

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin projeleri TEKNOFEST 2022'de finalde yarıştı. 'TUFAN V2' isimli elektrikli araba festivalin dikkat çeken projeleri arasında yer aldı.

AÜ öğrencilerinden TEKNOFEST te büyük başarı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AÜ Mühendislik Fakültesi öğrencileri, TEKNOFEST 2022'de projeleriyle boy gösterdi. Elektrik-Elektronik ve Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri 'Elektrikli Araç Yarışları' kategorisinde, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri 'Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması' kategorisinde ve Makine Mühendisliği Water&Energy EFF Takımı da 'Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması' kategorisinde finale kalarak AÜ'ni başarılı şekilde temsil etti.

TUFAN V2 ELEKTRİKLİ ARABA DİKKAT ÇEKTİ

Danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Yalçın Albayrak'ın yaptığı AÜ Ar-Ge ve Yüksek Teknoloji Topluluğu'na bağlı olarak çalışmalarını yürüten Tufan Elektromobil Takımı, geliştirmiş oldukları 'TUFAN V2' isimli elektrikli araba ile Kocaeli'nde gerçekleşen final yarışına katıldı. Elektrikli aracın kabuk tasarımı ve üretimi, direksiyon sistemi gibi mekanik parçaları birlikte, fırçasız doğru akım motoru, yerleşik şarj ünitesi, araç kontrol sistemi, telemetri haberleşmesi gibi elektronik birimleri yerli olarak geliştirildi. Yarışma öncesinde 2 farklı rapor aşamasından başarıyla geçen takım, finalist olarak katıldığı yarışmada, jürilerin de kontrolünden başarıyla geçerek piste çıkmaya hak kazandı. Toplam 24 başarılı tur atan araç, yarışmada ilgi odağı haline gelerek AÜ'ni başarılı bir şekilde temsil etti.

SAĞLIKTA YAPAY ZEKA İLE ÇEVRE VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ

Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri Utku Sağlam ve Beytullah Aksoy'un yer aldığı ve danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Alper Özcan'ın yaptığı SUB-AI isimli takım da 'TEKNOFEST 2022-Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması' kategorisinde Ordu'da gerçekleşen finale kalma başarısını gösterdi. Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Afşin Güngör'ün danışmanı olduğu, kaptanlığını doktora öğrencisi Yavuz Sümer'in yaptığı Water&Energy EFF Takımı, 'Su Pompası Kontrolörü' projesi ise 'TEKNOFEST 2022-Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması' kategorisinde Trabzon'da düzenlenen finalde AÜ'yü başarılı şekilde temsil etti.

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) MUHENDISLIK FAKULTESI OGRENCILERININ PROJELERI TEKNOFEST 2022'DE FINALDE YARISTI. 'TUFAN V2' ISIMLI ELEKTRIKLI ARABA FESTIVALIN DIKKAT CEKEN PROJELERI ARASINDA YER ALDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) MUHENDISLIK FAKULTESI OGRENCILERININ PROJELERI TEKNOFEST 2022'DE FINALDE YARISTI. 'TUFAN V2' ISIMLI ELEKTRIKLI ARABA FESTIVALIN DIKKAT CEKEN PROJELERI ARASINDA YER ALDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) MUHENDISLIK FAKULTESI OGRENCILERININ PROJELERI TEKNOFEST 2022'DE FINALDE YARISTI. 'TUFAN V2' ISIMLI ELEKTRIKLI ARABA FESTIVALIN DIKKAT CEKEN PROJELERI ARASINDA YER ALDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) MUHENDISLIK FAKULTESI OGRENCILERININ PROJELERI TEKNOFEST 2022'DE FINALDE YARISTI. 'TUFAN V2' ISIMLI ELEKTRIKLI ARABA FESTIVALIN DIKKAT CEKEN PROJELERI ARASINDA YER ALDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA,(DHA) 

 
 
Fatih Ürek'in sağlık durumuna ilişkin kritik gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Su altından çıkarılan takma diş, silah ve cep telefonları sergiye çıkıyor
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Su Altı Topluluğu üyeleri, dalış yapılan noktalardan ...
Akdeniz Üniversitesi'ne 14 bin yeni öğrenci
AKDENİZ Üniversitesi'nde yeni eğitim- öğretim döneminde 14 bini aşkın ...
Antalya AKEV Üniversitesi ile ilgili korkunç iddialar
Hürriyet Yazarı Fatih Çekirge, Antalya AKEV Üniversitesi ile ilgili inanılmaz ...
 
Rektör Özkan, 2 yaşındaki Ömer Özkan ile bir araya geldi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, kadavradan ...
Rektör Özkan: Sağlık turizmi, petrol benzeri getirisi olan sektör
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 2022'nin ilk ...
AÜ, Türkiye'nin en büyük Tarım Teknokenti'ni kuruyor
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) tarafından Antalya için dev bir proje hayata ...
 
Rektör Özkan'dan öğrencilere 'Bizi tercih eden pişman olmaz' çağrısı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversiteyi ...
Rektör Özkan: Cem Muhammet'in kan değerlerini biraz toparladık
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Bursa'da boşaltılmak ...
AÜ, 40 yaşında
AKDENİZ Üniversitesi'nin (AÜ) kuruluşunun 40'ncı yıl dönümü dolayısıyla ...
 
Dursun Gündoğdu
Üniversiteyi zan altında bırakıp kaçtı
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kelepçe mizaha, sessizlik vicdana...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Teneffüs Park maceramız
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ne olacak bu CHP'nin hali?
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Fransa'nın sihirli futbolu
İsa Altun
İsa Altun
Bilişim güvenlik farkındalığı
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Temmuz'da Neptün'ün burcunuzda geri harekete başlamasıyla birlikte, aynadaki yansımanızla dürüstçe yüzleşme vakti geliyor. ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva