‘İçmimar’ dolandırıcılığına Antalya meslek odasından uyarı
‘İçmimar’ dolandırıcılığına Antalya meslek odasından uyarı
Kaleiçi’ni sporla keşfedecekler
Kaleiçi’ni sporla keşfedecekler
Fatih Altaylı ilk kez hakim karşısına çıkıyor
Fatih Altaylı ilk kez hakim karşısına çıkıyor
Antalya'da 56 yıldır çanta üretiyor
Antalya'da 56 yıldır çanta üretiyor
3 Ekim 2025 Cuma - 12:45

Antalya'da atık su istasyonundaki 3 ölümde 'gaz' şüphesi

ANTALYA'da kanalizasyon terfi istasyonunda hayatını kaybeden Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) çalışanı Fırat Çiçek (37) ve Emin Akyüz (37) ile yardım için istasyona giren Mahmut Yıldız'ın (33) ölümüne ilişkin hazırlanan iddianamede, 3 kişinin gaz zehirlenmesi sonucu ölüm ihtimali vurgulandı.

Antalya da atık su istasyonundaki 3 ölümde  gaz  şüphesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Döşemealtı ilçesi Çıplaklı Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi'ndeki ASAT terfi istasyonuna 14 Temmuz 2023'te arıza ve bakım için gelen işçiler Fırat Çiçek ile Emin Akyüz, istasyona indi. Fenalaşan işçileri fark eden Mahmut Yıldız adlı kişi de istasyona indi. İşçiler Çiçek ile Akyüz ve Yıldız, yaşamlarını yitirdi. İhbarla bölgeye sevk edilen itfaiye ve sağlık ekiplerinin çalışmasıyla çıkarılan 3 kişinin cansız bedeni, otopsi için morga götürüldü.

Olayla ilgili hazırlanan iddianame, Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. İddianamede, tutuksuz sanıklar Hurma Atıksu Arıtma Tesisi Sorumlusu Ahmet G., Batı İşletme Şube Müdür Vekili Münevver A., personel sorumlusu Selahattin T. hakkında 'Taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet verme' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

BİLİRKİŞİ RAPORU

İddianamede, Fırat Çiçek ve Emin Akyüz'ün kanalizasyon terfi pompa istasyonundaki tıkanıklığı gidermek için istasyona girdiği, sessiz kalmaları üzerine, olayı görüp yardım etmek isteyen Mahmut Yıldız'ın çukura inip öldüğü anlatıldı. Yaklaşık 7 metre derinliğinde, 6 metre civarı çapında, içerisinde 2 metre kadar lağım, su ve atık birikintisi bulunan çukura merdivenle inilebildiğinin tespitinin yer aldığı iddianamede, Adli Tıp Kurumu raporunda ölümlerin elektrik dışında travmatik bir tesirle olduğuna dair tıbbi delillerin bulunmadığı, elektrik akımının geçmesi sonucu olduğunun kabulü gerektiği şekilde rapor verildiği belirtildi. İddianamede, elektrik bilirkişi raporunda ise ölümlerin elektrik kaçağından meydana gelme olasılığının çok düşük olduğunun belirlendiği ve hidrojen sülfür, karbonmonoksit zehirlenme sonucu ölüm ihtimalinin yüksekliği vurgulandı. İddianamedeki raporda iş verenin asli kusurlu, ölenlerin tali kusurlu olduğu aktarıldı.

Savcılık tarafından atanan 5 kişilik bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan raporda, ölümlerin, hidrojen sülfür gazından meydana geldiği, elektrik kaynaklı olmadığı tespit edilip Ahmet G. ile Selahattin T.'nin olayda kusurlu olduğu, Münevver A.'nın kusurunun bulunmadığı kaydedildi. 3 kişinin ölümüyle ilgili dava, ileriki günlerde görülecek. 

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

 
Ekim ayı kira zam oranları belli oldu
 
‘İçmimar’ dolandırıcılığına Antalya meslek odasından uyarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kepez’den Yavuz Selim Mahallesi’ne modern dokunuş
KEPEZ Belediyesi, Yavuz Selim Mahallesi’nde yaptığı park yenileme ve yeşil ...
Kaleiçi’ni sporla keşfedecekler
MURATPAŞA Belediyesi, bu yıl 10’uncusu düzenlenecek Uluslararası Kaleiçi ...
MATSO'da inşaat sektörünün sorunları masaya yatırıldı
MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör başkanlığında inşaat sektöründe yaşanan ...
 
Antalya'da carettaları kurtaracak 'kırmızı ışık' projesi başladı
EKOLOJİK Araştırmalar Derneği (EKAD), nesli tehlike altındaki türler arasında ...
CHP Serik'te Turhat göreve başladı
CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Serik İlçe Başkanı seçilen İbrahim Turhat, ...
Antalya'da minibüsün çarptığı çocuk ağır yaralandı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde öğrenci servis minibüsünün çarptığı Aslı Ela Y. (9) ağır yaralandı.
 
Antalya'da 56 yıldır çanta üretiyor
ANTALYA'da çanta ustası Bayram Ali Şimşek (68), 56 yıldır sürdürdüğü mesleğini ...
Kepez Devlet Hastanesi'nde Gebe Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği açıldı
ANNE ve bebek sağlığını korumak amacıyla Kepez Devlet Hastanesi bünyesinde ...
Antalya'da sitedeki sauna ve hamamda yangın
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde bir sitenin sauna ve hamam bölümünde çıkan ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'da vurgun yiyen iş insanlarının tam listesi
YAZARLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya sahnesinde kadınların gücü
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer’in üzerine çöken gölgeler
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Türkiye bir ulus devlettir
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Oktoberfest başladı...
İsa Altun
İsa Altun
Tatile çıkarken...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ekim ayı sizin için spot ışıklarının tamamen üzerinize döndüğü, kişisel bir zirveyle başlıyor ve ayın ikinci yarısında ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva