Antalya'nın kıyılarına güçlü arıtma yatırımı
Antalya'nın kıyılarına güçlü arıtma yatırımı
Başkan Kotan, Konyaaltı’nın nabzını sokakta tutuyor
Başkan Kotan, Konyaaltı’nın nabzını sokakta tutuyor
Kepez'de anında çözüm ekibi
Kepez'de anında çözüm ekibi
Muratpaşa’da asansörlerin yüzde 99’u uygun
Muratpaşa’da asansörlerin yüzde 99’u uygun
26 Mayıs 2025 Pazartesi - 13:17

Antalya'da balonlar, SMA'lı Arven için gökyüzüne bırakıldı

ANTALYA'nın Serik ilçesinde SMA Tip 1 teşhisi konulan 5 aylık Arven Kaya'nın tedavisi için gereken paranın toplanmasının ardından balon uçurma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte 'Hayallerimiz gerçek oldu, Arven kazandı' yazılı balonlar, gökyüzüne bırakıldı.

Antalya da balonlar, SMA lı Arven için gökyüzüne bırakıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da yaşayan Gökhan ve Yasemin Kaya çifti, geçen yıl 15 Aralık'ta dünyaya gelen kızları Arven'in topuğundan alınan kan örneğiyle SMA Tip 1 hastası olduğunu öğrendi. Kaya çifti, o günden sonra çocuklarının tedavisi için gerekli 1 milyon 822 bin doları toplamak için kolları sıvadı. Valilik onaylı başlatılan kampanyada minik Arven'in anne ve babası, sosyal medya ve sokaklarda çocukları için kampanyalar düzenledi. Arven'in 6 aylık olmadan ilacına ulaşabilmesi için yaklaşık 1500 kişinin destek verdiği kampanya, 3 ay gibi bir sürede yüzde 70 seviyesine ulaştı.

DUBAİ İÇİN GÜN SAYIYORLAR

Kampanya devam ederken; ismini paylaşmak istemeyen bir hayırsever, paranın eksik kalan yüzde 30'luk kısmını tamamladı. Kampanyanın tamamlanmasıyla Kaya çifti büyük sevinç yaşarken, çocuklarını Dubai'de yapılacak tedaviye götürmek için gün saymaya başladı.

Arven bebek için Serik Belediyesi öncülüğünde Belek Mesire Alanı'nda balon uçurma etkinliği düzenlendi. Antalya merkezden ve ilçelerden yoğun katılımın olduğu organizasyonda yüzlerce kişi, Arven bebeğin mücadelesine destek olmak için bir araya geldi. 'Hayallerimiz gerçek oldu, Arven kazandı' yazılı yüzlerce balon, geri sayım eşliğinde gökyüzüne bırakıldı.

ARVEN'İN AİLESİNDEN DUYGUSAL ANLAR

Arven'in annesi, babası ve dedesi, yardım kampanyasının tamamlanmasıyla duygusal anlar yaşadı. Süreçte emeği olan Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul'a teşekkür eden aile, Arven için gösterilen dayanışmadan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Belediye Başkanı Kadir Kumbul da "Bugün burada, hep birlikte bir yavrumuzun sağlığına kavuşması için umut olduk. Arven'in mücadelesinde yalnız olmadığını göstermek, dayanışmanın en güzel örneğini yaşatmak bizler için tarifsiz bir mutluluk. Burada bulunan herkese, desteğini esirgemeyen tüm dostlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Serik Belediyesi olarak toplumsal dayanışmaya ve birlik ruhuna her zaman önem vereceğiz. Arven kazandı, umut kazandı" dedi. 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)

 
 
Fatih Ürek'in sağlık durumuna ilişkin kritik gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da yangın paniği! 6 kişi balkonda mahsur kaldı
ANTALYA'da 15 katlı binanın 3'üncü katında çıkan yangın nedeniyle evlerinde ...
Antalya'da Beğiş Yaylası'nda Pilav Şenliği
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesindeki Beğiş Yaylası'nda düzenlenen 23'üncü Pilav Şenliği yapıldı.
Kazada yaralanan bisikletli, Antalya'da yaşam savaşını kaybetti
ANTALYA'nın Serik ilçesinde bisikletiyle yolun karşısına geçmek isterken ...
 
Antalya'da meslektaşını öldüren zabıtaya ağırlaştırılmış müebbet
ANTALYA'da mobbing uyguladığı iddiasıyla tartıştığı meslektaşı İsmail ...
'Akdeniz'in Çanakkale'sine dalış yaptılar
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde 'Tarihe Dalış' sloganıyla 'Akdeniz'in Çanakkale'si' ...
Antalya’nın çevreci mahalleleri
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin 9’uncu yılını tamamlayan sıfır atık ...
 
Antalya'da facia! 35 metrelik falezlerden düşüp öldü
ANTALYA Karaalioğlu Parkı'ndaki falezlerin kenarına gelen Burhan Kanyılmaz ...
Antalya'da 'Bir tıkla bağış değil, tuzağa düşüyorsunuz' uyarısı
TÜKETİCİ Konfederasyonu (TÜKONFED) Siber Güvenlik Komisyonu Başkanı Muharrem ...
Antalya'da korkunç olay! Baba oğlunu defalarca bıçakladı
ANTALYA'da Ali Tolaman (60), konuşmak için buluştuğu oğlu Barış Tolaman'ı ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalyaspor canımız ama markalarımıza kıymayın
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Er gazilerin sesini duyun
İsa Altun
İsa Altun
Mobil hesabınızı şarjla boşaltabilirler
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Ateş sadece ormanı değil, vicdanları da yakıyor...
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
İtalya ‘Mancini‘ dedi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Teneffüs Park maceramız
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
3 Ağustos'ta Boğa burcunda geri harekete başlayan Chiron ile adım atıyoruz. Bu durum, sahip olduklarınız ve kendinize ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva