Kibariye ihaneti bakın nasıl savundu!
Kibariye ihaneti bakın nasıl savundu!
Aslı Enver ekranlara geri mi dönüyor?
Aslı Enver ekranlara geri mi dönüyor?
İbrahim Tatlıses - Mustafa Keser polemiği sürüyor
İbrahim Tatlıses - Mustafa Keser polemiği sürüyor
DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 41 kişi yakalandı
DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 41 kişi yakalandı
4 Kasım 2023 Cumartesi - 12:03

Antalya’da turizm sezonunu uzatacak festival

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin son ayağı Antalya’da gerçekleşecek. Festivalle ilgili konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Sezonun uzamasını hedefliyoruz. Sektör ve esnaf açısından da çok faydalı oluyor" dedi.

Antalya’da turizm sezonunu uzatacak festival
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakanlığın düzenlediği Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin son durağı Antalya'daki etkinlikleri, düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. Festival, kentte 12 Kasım'a kadar 50'ye yakın noktada 500'den fazla etkinliğe ev sahipliği yapacak. Festivale 3 yıl önce başladıklarını ve her yıl il sayısını artırarak devam ettiklerini açıklayan Bakan Ersoy, "Festivalin amacı, vatandaşın kültüre sanata erişimini kolaylaştırmak, kültür sanat etkinliklerini artırmak, sanatçıya destek olmak ve festivalin yapıldığı şehrin turizm potansiyelini ön plana çıkararak başta Türkiye olmak üzere dünyada markalaşmasını sağlamak" diye konuştu.

Bakan Ersoy, şehirleri belirlerken büyükşehir ve turizm potansiyelinin yüksek olması gibi kriterleri değerlendirdiklerini söyledi. Ersoy, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla etkinlikleri de 100 güne yaydıklarını ve son günlerini de Antalya’da gerçekleştireceklerini söyledi.

Etkinleri 2024 yılından itibaren çok daha geniş bir zaman aralığına yayacaklarını söyleyen Bakan Ersoy, “İlkbaharda başlayıp, sonbaharda tamamlayacağız. Şehirlerin turizmlerinde düşük sezonuna, sezon öncesi ve sezon sonu dönemlerine denk getirmek istiyoruz, sezonun uzamasını hedefliyoruz. Sektör ve esnaf açısından da çok faydalı oluyor. Dopdolu etkinliklerle sezona veda edilecek ya da sezona hızlı giriş yapılmış olacak" diye konuştu.

Festivalin uluslararası olması nedeniyle Kültür Yolu Festivali’ne yabancı kültür etkinliklerini de dahil etmeye başladıklarını belirten Mehmet Nuri Ersoy, "Yabancı etkinlikler bir yıl öncesinden belli oluyor, biz de öyle yapacağız. Çok daha doğru isimlerle, yabancı isimlerle uluslararası kimlik katarak festivale devam edeceğiz, programımızı bir yıl öncesinden açıklayacağız. 3 yaşından 80-90 yaşına kadar her kesime hitap edeceğiz" dedi.

Antalya'daki festival için de zengin bir program hazırladıklarını söyleyen Bakan Ersoy, kentteki arkeolojik kazı çalışmaları hakkında da bilgi vererek, “Kazılar için çok ciddi bütçe aktarımlarına başladık. Ören yerlerinde kazı yapıyoruz, çıkan eserleri ayağa kaldırmak için restorasyon yapıyoruz ve son olarak tanıtıyoruz. Kültür Yolu Festivali de üçüncüsünü gerçekleştiriyor. Sadece bu yıl kazılar için 115 milyon liralık finansman desteği sağladık. Kazı başkanlarına sınırlandırma yapmıyoruz, 'yeter ki çalışın' diyoruz. Kazı başkanları da yoğun bir şekilde çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Antalya Kültür Yolu Festivali, yarın başlayacak ve 12 Kasım'da sona erecek.

‘EFES ANTİK KENTİ'NİN 60 YILLIK KAZI HACMİNİ 4 YILDA TAMAMLAYACAĞIZ’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kent merkezindeki bir restoranda kazı çalışmaları, turizm sektörü, film, dizi, sinema sektörüne ilişkin bakanlığın yaptığı çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Arkeolojik kazı çalışmalarıyla ilgili program başlattıklarını ve bu çalışmaların 144 kazı başkanı tarafından yürütüldüğünü belirten Bakan Ersoy, 31 yabancı kazı başkanının da kazı çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Yabancı kazı başkanlarının çalışma yaptığı alanlara Türk uzmanların atandığını söyleyen Bakan Ersoy, “Çok ciddi ekipman, ekip ve finansman desteği sağlıyoruz bu uzmanlara. Yabancı kazı başkanlarına 'bize yıllık programlarınızı verin, diğer bölgeleri biz devralalım' diyoruz. Yoğun ekipmanla oradaki kazı çalışmalarını hızlandırıyoruz" dedi.

Efes Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmalarına ilişkin de açıklama yapan Bakan Ersoy, bölgede 60 yıldır devam eden kazı kapasitesini 4 yılda tamamlayacaklarını söyledi. Bakan Ersoy, şöyle konuştu:

“1860'dan bu yana kaza yapılır Efes Antik Kenti'nde. Şu anda yüzde 25'lik kısmı görünüyor. Gerisi hala toprağın altında. Hem kazı desteği, hem de restorasyon yapıyoruz. Cumhuriyet tarihinde son 60 yıllık kazı hacmini gelecek 4 yılda tamamlamayı planlıyoruz. Bu kadar yoğun bir çalışma olacak. 1 milyar liralık bütçe aktardık. Proje arttıkça bütçe de artacak."

Bakan Ersoy, turizm kenti Antalya'da 19 farklı noktada kazı ve restorasyon çalışmalarının sürdüğünü ve 14 kazı başkanlığına 2024 yılında 600 milyon liraya kadar bütçe ayırdıklarını söyledi. Bakan Ersoy, sinema, dizi ve film sektörüne Türkiye'nin ciddi oranda üretim yönünden katkı sunduğunu söyledi. Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra Türkiye'nin ikinci dizi film üretim merkezi olduğunu anlatan Bakan Ersoy, “Amerika'dan sonra ikinci sırada biz varsak o zaman pazar yeri de biz olmalıyız. Sektör de destek veriyor. 2025 yılı itibarıyla İstanbul'u dizi film sektörünün pazar yeri haline getireceğiz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde nitelikli turist beklentisine de değindi. Kişi başı geceleme gelirinin 67 dolardan 5 yılda 100 dolara getirildiğini bildiren Ersoy, “Artık bu süreci de arttırmalıyız. İkinci 5 yıllık hedefimiz de 130 dolarlara taşımak olması lazım. Gerekli adımları da attık" diye konuştu.

KULTUR VE TURIZM BAKANI MEHMET NURI ERSOY, BAKANLIGIN DUZENLEMIS OLDUGU TURKIYE KULTUR YOLU FESTIVALI'NIN SON DURAGI ANTALYA'DAKI ETKINLIKLERI DUZENLEDIGI BASIN TOPLANTISIYLA DUYURDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KULTUR VE TURIZM BAKANI MEHMET NURI ERSOY, BAKANLIGIN DUZENLEMIS OLDUGU TURKIYE KULTUR YOLU FESTIVALI'NIN SON DURAGI ANTALYA'DAKI ETKINLIKLERI DUZENLEDIGI BASIN TOPLANTISIYLA DUYURDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Ekip aracına çarpan ehliyetsiz otomobil sürücüsüne ceza
 
Asgari ücret eridi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Frida Aasen'den mesaj var: Merhaba Türkiye
ANTALYA'da düzenlenecek moda festivali kapsamında defileye çıkacak olan ...
Antalya'da Kızılay Haftası öğrencilerle kutlandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Kızılay Haftası dolayısıyla okullarda etkinlik gerçekleştirildi.
Başkan Uysal ‘Bu bir vasiyetname hükmüdür’
Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güzeloba Mahallesi’nde ...
 
Antalya'da motosiklet sürücüsü kazada hayatını kaybetti
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü Abdülkadir ...
Antalya'da Yörük Türkmen Festivali'ne coşkulu açılış
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Uluslararası ...
Antalya'da otobüs, kamyon ve TIR'lara sıkı denetim
JANDARMA Genel Komutanlığı'nın kurduğu 'teknik denetim ekibi', ilk uygulamalarını ...
 
Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu başladı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde bu yıl 18'incisi düzenlenen Alanya Uluslararası ...
Çocuklar YÖREX'i sevdi
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ...
Kemer'de 'Sup' heyecanı
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde yarın yapılacak 1'inci Uluslararası Sup (Ayakta ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva