TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
16 Şubat 2020 Pazar - 09:12

Antalya'nın meşhur böreği 'fıtır' Guinness yolunda

ANTALYA'da, 'Fıtır Börek' ustası Ali Murat Hizay, serpme börek olarak da bilinen Türk böreğini Amerikalılara tanıtmasının ardından, Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girmeye hazırlanıyor.

Antalya nın meşhur böreği  fıtır  Guinness yolunda
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'nın ünlü lezzetlerinden biri olan yöresel 'serpme börek' olarak bilinen 'fıtır' çok az yağ kullanılması, incecik açılan hamuru, iç malzemesinin bol ve farklı çeşitlerden oluşmasıyla biliniyor. Kıymalı- peynirli, karışık içli, kaşarlı, kuru meyveli, tahinli gibi 200 çeşidi bulunan börek, Antalyalıların özellikle sabah kahvaltılarında tercih ettiği lezzetler arasında gösterilirken, böreğinin müdavimleri arasında kentteki bürokrotlar, belediye başkanları, sanatçılar yer alıyor. 

100 gram hamura yalnızca 1 çorba kaşığı yağ kullanılmasının yanı sıra, hamur 3 gün dinlendirilip daha sonra mermer tezgahta elle açılıyor. Havada döndürülerek esnetilip ince bir yaprak gibi açılan hamur usta ellerde lezzetli böreğe dönüşüyor.

AMERIKALILARIN HEM YAPILIRKEN SUNULAN GORSEL SOVA HEM DE LEZZETINE HAYRAN KALDIGI ANTALYA'NIN YORESEL LEZZETLERINDEN 'SERPME BOREK' OLARAK DA BILINEN TURK BOREGI 'FITIR' DAMAK CATLATIYOR. BOREK USTASI ALI MURAT HIZAY, DAHA BUYUK HAMUR ACARAK GUINNESS DUNYA REKORLARI KITABI'NA GIRMEYE HAZIRLANIYOR.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

Antalya'da işletme sahibi 27 yıllık börek ustası Ali Murat Hizay, bu lezzetin Antalya dışına taşmasında öncülük edenlerden. Ulusal televizyon kanallarındaki yarışmalarda şov yaparak böreği tanıtan Hizay, her sabah mermer tezgahın başına geçerek böreğini bizzat kendisi açıyor. Havada birkaç tur döndürülen hamur yufka gibi incelirken, altına konulan her türlü yazı rahatlıkla okunabiliyor.

AMERİKALILAR HAYRAN KALDI

Böreğin lezzetiyle birlikte yapımını da bir görsel şölene çeviren Hizay, geçen ay ABD'de bir restoranlar zincirinden börek yapması için davet aldı. Burada Amerikalı müşterilere böreğin nasıl yapıldığını şovla anlatan Hizay, hem böreğin lezzetiyle hem de görsel şovuyla herkesi kendine hayran bıraktı.

GUİNNESS DÜNYA REKORLARI KİTABI'NA ADAY

Daha büyük hamur açmak için her gün hem börek, hem de antrenman yaptığını anlatan Ali Murat Hizay, tavsiyeler üzerine Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na aday olmaya hazırlanıyor. Daha büyük hamur açarak Türkiye'yi ve Antalya'yı bu şekilde duyurmayı hedeflediğini kaydeden Hizay, "Hamurun gramajı çok azdır. 100 gram kullanıyoruz. İç malzemesi boldur. Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girmeyi hedefliyorum. Daha büyük hamur açarak Türk mutfağının tanıtımını yaparız" dedi.

AMERIKALILARIN HEM YAPILIRKEN SUNULAN GORSEL SOVA HEM DE LEZZETINE HAYRAN KALDIGI ANTALYA'NIN YORESEL LEZZETLERINDEN 'SERPME BOREK' OLARAK DA BILINEN TURK BOREGI 'FITIR' DAMAK CATLATIYOR. BOREK USTASI ALI MURAT HIZAY, DAHA BUYUK HAMUR ACARAK GUINNESS DUNYA REKORLARI KITABI'NA GIRMEYE HAZIRLANIYOR.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

AMERIKALILARIN HEM YAPILIRKEN SUNULAN GORSEL SOVA HEM DE LEZZETINE HAYRAN KALDIGI ANTALYA'NIN YORESEL LEZZETLERINDEN 'SERPME BOREK' OLARAK DA BILINEN TURK BOREGI 'FITIR' DAMAK CATLATIYOR. BOREK USTASI ALI MURAT HIZAY, DAHA BUYUK HAMUR ACARAK GUINNESS DUNYA REKORLARI KITABI'NA GIRMEYE HAZIRLANIYOR.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

AMERIKALILARIN HEM YAPILIRKEN SUNULAN GORSEL SOVA HEM DE LEZZETINE HAYRAN KALDIGI ANTALYA'NIN YORESEL LEZZETLERINDEN 'SERPME BOREK' OLARAK DA BILINEN TURK BOREGI 'FITIR' DAMAK CATLATIYOR. BOREK USTASI ALI MURAT HIZAY, DAHA BUYUK HAMUR ACARAK GUINNESS DUNYA REKORLARI KITABI'NA GIRMEYE HAZIRLANIYOR.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

AMERIKALILARIN HEM YAPILIRKEN SUNULAN GORSEL SOVA HEM DE LEZZETINE HAYRAN KALDIGI ANTALYA'NIN YORESEL LEZZETLERINDEN 'SERPME BOREK' OLARAK DA BILINEN TURK BOREGI 'FITIR' DAMAK CATLATIYOR. BOREK USTASI ALI MURAT HIZAY, DAHA BUYUK HAMUR ACARAK GUINNESS DUNYA REKORLARI KITABI'NA GIRMEYE HAZIRLANIYOR.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

AMERIKALILARIN HEM YAPILIRKEN SUNULAN GORSEL SOVA HEM DE LEZZETINE HAYRAN KALDIGI ANTALYA'NIN YORESEL LEZZETLERINDEN 'SERPME BOREK' OLARAK DA BILINEN TURK BOREGI 'FITIR' DAMAK CATLATIYOR. BOREK USTASI ALI MURAT HIZAY, DAHA BUYUK HAMUR ACARAK GUINNESS DUNYA REKORLARI KITABI'NA GIRMEYE HAZIRLANIYOR.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

AMERIKALILARIN HEM YAPILIRKEN SUNULAN GORSEL SOVA HEM DE LEZZETINE HAYRAN KALDIGI ANTALYA'NIN YORESEL LEZZETLERINDEN 'SERPME BOREK' OLARAK DA BILINEN TURK BOREGI 'FITIR' DAMAK CATLATIYOR. BOREK USTASI ALI MURAT HIZAY, DAHA BUYUK HAMUR ACARAK GUINNESS DUNYA REKORLARI KITABI'NA GIRMEYE HAZIRLANIYOR.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

AMERIKALILARIN HEM YAPILIRKEN SUNULAN GORSEL SOVA HEM DE LEZZETINE HAYRAN KALDIGI ANTALYA'NIN YORESEL LEZZETLERINDEN 'SERPME BOREK' OLARAK DA BILINEN TURK BOREGI 'FITIR' DAMAK CATLATIYOR. BOREK USTASI ALI MURAT HIZAY, DAHA BUYUK HAMUR ACARAK GUINNESS DUNYA REKORLARI KITABI'NA GIRMEYE HAZIRLANIYOR.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

AMERIKALILARIN HEM YAPILIRKEN SUNULAN GORSEL SOVA HEM DE LEZZETINE HAYRAN KALDIGI ANTALYA'NIN YORESEL LEZZETLERINDEN 'SERPME BOREK' OLARAK DA BILINEN TURK BOREGI 'FITIR' DAMAK CATLATIYOR. BOREK USTASI ALI MURAT HIZAY, DAHA BUYUK HAMUR ACARAK GUINNESS DUNYA REKORLARI KITABI'NA GIRMEYE HAZIRLANIYOR.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

AMERIKALILARIN HEM YAPILIRKEN SUNULAN GORSEL SOVA HEM DE LEZZETINE HAYRAN KALDIGI ANTALYA'NIN YORESEL LEZZETLERINDEN 'SERPME BOREK' OLARAK DA BILINEN TURK BOREGI 'FITIR' DAMAK CATLATIYOR. BOREK USTASI ALI MURAT HIZAY, DAHA BUYUK HAMUR ACARAK GUINNESS DUNYA REKORLARI KITABI'NA GIRMEYE HAZIRLANIYOR.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

 

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)-

 
Antalya'daki 1500 anne her ay 100'er euro alacak
 
Antalya'da çay demlemek isteyen adam fenalaşıp öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılbaşı hindisi, 20 çeşit baharatla 3 saatte hazır
YILBAŞI menülerinin vazgeçilmez lezzeti iç pilavlı hindi, 20 çeşit baharatla ...
Dünyaca ünlü şeflerin tercihi domates reçeli oldu
Üreten Kadın Yarışması, gastronomi alanında önde gelen isimleri bir araya ...
Kuver Akademi'de tadım zamanı
TURİZM ve gastronomi sektörüne projeleriyle hizmet veren Kuver Akademi, ...
 
Türkiye'nin 81 ili YÖREX'te buluştu
ANTALYA'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX), ...
Kars'ta tandırda kaz geleneği
TÜRKİYE'nin önemli kaz üretim merkezlerinden Kars'ta, kadınların unutulmaya ...
Muğlada Gözde Restaurantlar
Muğla Türkiye’nin turizmin başkenti şeklinde adlandırılabilecek bir şehridir. ...
 
Kayısılı künefe yaptı, talebe yetişemiyor
MALATYA'da, 2 yıldır künefe işiyle uğraşan Yücel Altuğ (44), Malatya'nın ...
Türk mutfağının vazgeçilmezi patlıcandan 156 çeşit yemek
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi ...
Kudret narı pazara geldi
ANAVATANI Hindistan olarak bilinen ve pek çok hastalığa olumlu etkisi ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva