Zafer Mahallesi Karasenir Caddesi'nde yaklaşık 25 yıl önce babasının devraldığı değirmeni 15 yıldır kendi işleten evli ve 2 çocuk annesi Hasibe Yer, haftanın 6 günü mesai yapıyor. Kışlık bulgur, tarhana ve salça yapacakların uğrak yeri olan değirmende saatlerce çalışan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunu Hasibe Yer, "Ortaokul öğrencisiyken babama yardım için geliyordum. Babama çırak oldum, öğrenmek istedim, öğrendim. Daha sonra babamla beraber çalışmaya başladım. Babamın yaşlanmasıyla 15 yıldır kendim çalışıyorum" diye konuştu.
'AMACIM, İNSANLARIN HAZIR GIDAYA YÖNELMEMESİ'
İşini severek yaptığını anlatan Yer, şunları söyledi: "Değirmencilik kadın için zor iş, ağır çuvalları kaldırıyoruz, toz, gürültü çok oluyor ama severek yapıyorum. Amacım, insanların kendi üretebilmesi, hazır gıdaya yönelmemesi. Yapabildiğim sürece mesleğimi sürdüreceğim. Ağustos, eylül, ekim en yoğun aylar. Kışın da bulgur, tarhana, salça yapıyorum. Bulguru öğütüp, savurup tertemiz hale getiriyorum, müşterilerim sadece evine götürüp kurutuyor. Eskiden nenelerimiz, annelerimiz, bulguru rüzgar estiğinde eleklerle savururdu. Şimdi biz bunu makinede yapıyoruz. Makine savuruyor, eliyor. Kadınlar için büyük kolaylık."


Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
|
|
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||
