CHP Genel Başkanı Özgür Özel, düzenlediği basın toplantısında Adalet Bakanı Akın Gürlek'in 'mal varlığını' açıklamıştı. Özel, açıklamasında Gürlek'in bakanlık görevine getirilmeden önce toplam 325,5 milyon TL’lik 12 adet mülkü olduğunu iddia etmişti. CHP lideri, Gürlek’in sahibi olduğu ve sattığı gayrimenkullerinin toplam değerinin ise 452 milyon lira olduğunu dile getirmişti.
CHP, Özgür Özel'in dünkü açıklamalarının ardından Adalet Bakanı Akın Gürlek hakkında suç duyurusunda bulundu.
GÜRLEK'TEN YANIT
Gürlek ise Özel'in açıklamalarına yönelik açıklamasında iddiaları yalanlayarak söz konusu mülklerin 'hayal ürünü' olduğunu söyledi.
CHP'DEN YANIT
Gürlek'in açıklamalarına yanıt CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'dan geldi.
Günaydın Silivri'de yaptığı açıklamada "Adalet Bakanı bugün kurgulanmış bir basın açıklaması yaptı. Gazeteciler bilir o basın açıklamasında kim vardı? AA varken ANKA neden yoktu? Neden basın toplantısı yapıp gerçek gazetecilerden soru almıyorsunuz.Tapuların tamamı sahte demişti dün. Bugün diyor ki dört tane mal varlığım var. Ne oldu? Dördünün doğru olduğunu mu söylüyorsun şimdi? Geriye kalan 8 için ne söyleyeceksin. Sattığın mülklere ilişkin sorulara neden cevap vermiyorsun?" ifadelerini kullandı.
(Sözcü)
![]() |
![]() |
|||||
|
||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
|
|
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||


