'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
8 Mart 2011 Salı - 09:36

Çifte rezervasyon uyarısı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ITB Berlin fuarı kapsamında düzenlediği basın toplantısında çifte rezervasyona dikkat çekti ve “Kasıtlı çifte rezervasyon yapan işletmeleri cezalandıracağız” dedi. Tur operatörleriyle yapılan görüşmede bu yıl Türkiye satışlarında yüzde 25’lik bir artış olduğu bilgisi geldi.

Çifte rezervasyon uyarısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye’nin dünyada insanlık tarihine tanıklık eden özel bir toprak olduğuna işaret eden Günay, “Topraklarımızda hangi çağın izleri varsa, hepsine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Türkiye’ye gelen insanlar, sadece deniz kum güneş için gelmesinler istiyoruz. Turizmimizi çeşitlendirmeye çalışıyoruz. 2011’de Türkiye kültür yolları adında bir program hazırlıyoruz. Sadece uçakla değil, uçaktan indikten sonra gezilecek yerler konusunda da güzergahlar belirliyoruz. Önemli tur operatörleriyle görüşmelerimizde bu konuda çalıştaylar yapmaya karar verdik. Türkiye’nin zenginliğini, işbirliği yaptığımız tur operatörlerine anlatacağız” dedi.

ALIŞVERİŞ VE EĞLENCE

Tanıtım çalışmalarını eksiksiz olarak sürdürdüklerini ifade eden Günay, sözlerini şöyle sürdürdü;
“2011’in ilk ayında Türkiye yüzde 20 artış sağladı. İstanbul’da bu yıl yeni bir etkinlik başlatıyoruz. 18 Mart’tan 26 Nisan tarihleri arasında 40 gün 40 gece hem alışveriş, hem eğlence imkanı sunacağız.

ÇİFTE REZERVASYON

Günay çifte rezervasyon ile ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı: "Kasıtlı olarak çifte rezervasyon yapan turizm işletmelerini ciddi olarak cezalandıracağız. Türkiye’yi bir fırsatçılık ülkesi olarak görmüyoruz. Önümüzdeki 10 yılları düşünüyoruz. Bu nedenle çifte rezervasyon gibi olumsuzluklara karşı, şimdiden tedbir alma ihtiyacı içindeyiz. Kasıtlı olarak yapan turizm işletmelerini ciddi olarak cezalandıracağız."

Berlin'de Türk gazeteciler tarafından çıkarılmaya başlanan "Cadde" isimli gazetenin davetine katılan Günay, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'den 50 yıl önce birçok insanın daha iyi bir gelecek umuduyla Almanya'ya geldiğini ancak Türkiye'nin artık gelişmiş farklı bir ülke olduğunu belirterek, ''Bugün ülkemizin Avrupa'da geldiği noktayı çok pozitif etkinliklerle tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu bağlamda da görüşmelerimiz oldu. Türkiye bu yıl çeşitli kültür çalışmalarıyla hem Türkiye'de hem de Almanya'nın çeşitli şehirlerinde bu pozitif gelişmeyi sizlerle birlikte tanıtmaya çalışacak'' dedi.

TURİZMDE DÜNYA 7’NCİSİYİZ

Türkiye'nin şu an dünyada turizmde genel sayı itibarıyla 7. ülkesi olduğunu, geçen yıl turizmde yüzde 28,6 oranında artış sağladığını, 2009 yılında dünyanın önde gelen 10 turizm ülkesi yılı eksi ile kapatırken Türkiye'nin yüzde 3 gibi önemli bir artış kaydettiğini ifade eden Günay, ''Turist sayısında yüzde 6 artış sağladık. Gelir sayısında da ilk onun içindeyiz. Bunu korumaya çalışıyoruz. Kıyı turizminden de içerilere taşınmaya, gelenleri kültüre, arkeolojiye, müzelere, gastronomiye, termal kaynaklara, kış sporlarına, golf turizmine alıştırmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

Bakan Günay, tur operatörleriyle yaptıkları görüşmelerde de bunu anlattıklarını, Türkiye'nin tanıtımı konusunda tüm kuruluşlarla iş birliği yapmak istediklerini kaydetti.

Almanya'da yaşayan Türkler konusunda geçmişte çok fazla ihmalkarlık yaşandığının farkında olduklarını ifade eden Günay, ''Şimdi bu açığı en hızlı bir şekilde ve pozitif yönde gidermeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

Davette konuşan Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet de güzel bir doğum olayına tanıklık ettiklerini, özellikle başkent Berlin'de Türklerin her alanda öncülük etmesi gerektiğini belirterek, Cadde gazetesinin de kendi alanında öncü olacağına inandığını söyledi.

Tüm Türklere gazetenin canlı kalması konusunda yardımcı olmaları çağrısında bulunan Acet, Türkçe ve Almanca yayın yapan gazetenin Türklerin yıllardan beri ihtiyacı olan büyük bir açığı kapattığını, sokaktaki vatandaşların nabzı yoklanarak hazırlandığını ifade etti.

Berlin Eyalet Meclisi üyesi Özcan Mutlu ise Berlin'de Türklerin gazete çıkarmasının sevindirici olduğunu belirterek, bunun için düzenlenen davete ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

FUARDA YAŞANAN GELİŞMELER

Almanya’nın Başkenti Berlin’de düzenlenen ITB Turizm Fuarı’na Antalya yine damgasını vurdu. Antalyalı turizmcilerin yanı sıra, aralarında vali, belediye başkanı ve bürokratların da bulunduğu çok sayıda katılımcı Antalya’nın tanıtımı için katkı koydu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, dünyanın en büyük turizm fuarı ITB Berlin Turizm Fuarı'na geniş bir katılımla hazırlandı. Antalya da büyük bir çıkarma yaptı. Özellikle bürokratların Berlin çıkarması nedeniyle Antalya ‘Vekiller’e kaldı. Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, eşi Günseli Akaydın, Antalya Büyükşehir Genel sekreteri Mehmet Aktekin, ATSO Başkanı Çetin Budak, Turizm Antalya İl Müdürü İbrahim Acar, 8 Mart’ta özel bir uçakla Berlin’e geldi.

İkinci özel uçağı ise Sunexpress kaldırdı. AKTOB’un organize ettiği bu grupta ise turizmciler ve gazeteciler yer aldı. AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, kayınpederinin babasının vefatı nedeniyle gelen ilk ekipte yer almadı. Çorabatır’ın cenaze töreninin ardından ITB Fuarı’na katılacağı öğrenildi.
 
HEYKEL SOHBETİ
 
Vali Altıparmak ve beraberindekiler ilk gün Antalya standlarını gezerek turizmcilerle görüştü.  Akaydın, Vali Altıparmak’a, “Sayın valim, bizim otelde bir heykel var. Onu Antalya’ya getirelim diyorum” dedi. Altıparmak bu öneriye yorum getirmedi.  
Bu sohbete, Kemer’deki “Aşk Heykeli” konusunu getiren Kemer Belediye Başkanı Gül’ün ise Vali Altıparmak’a dönerek, “Sayın valim, Kemer’deki heykeli görseydiniz. Rezaletti. Çok uğraştık, kaldırdık” dediği duyuldu.
 
TÜRKİYE YİNE EN BÜYÜK
 
Türkiye 3 bin 79 metrekarelik bir stant ile temsil edilecek. ITB 2011 Berlin Turizm Fuarı Kültür ve Turizm Bakanlığı standında 51 otel, 29 birlik, 8 valilik ve 22 seyahat acentesi olmak üzere toplam 110 katılımcı yer aldı.
 
Fuarda Türkiye standını gezen konuklar Türkiye'nin tarihi, kültürel ve turistik bölgeleri hakkında detaylı bilgi aldı. Ayrıca Türkiye'nin önemli turizm alanlarının 3 boyutlu filmini izledi. Türkiye'de yetişen çiçeklerden bir kısmının üç boyutlu bir alana yansıtması yapılarak çiçeklerin kokularının stant alanında hissedilmesi sağlandı.
 
Kapalı Çarşı'nın minyatür modelinde ise ziyaretçilerin çarşının otantik durumunu hissedebileceği ve Türkiye'ye özgü el işi eserleri satın alabileceği bir alan yer aldı. Fuar süresi boyunca Almanya'da yaşayan ses sanatçıları tarafından çok sesli orkestra ve akustik orkestra tarafından müzik dinletisi sunuldu.
 
Geçtiğimiz yıldan daha fazla katılımcının yer aldığı ITB Berlin Fuarı'nda; Türkiye'nin sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel değerler tanıtılarak, ülkenin turizm pazarındaki payının arttırılması hedefleniyor. ITB Berlin'de, dünya turizm sektörünün gelişmesi, güncel küresel sorunların turizme etkisi, teknolojinin turizme katkıları ve sosyal sorumluluk alanları gibi turizmin tüm alanlarında çeşitli sunumlar ve toplantılar gerçekleştirilecek.
 
AKTOB’TAN 20 TANITIM TIRI
 
AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, geçen yıl dünyanın en büyük turizm fuarı ITB Berlin'de başlatılan 'TIR' tanıtıma da devam edeceklerini belirterek, "20 tanıtım TIR'ını Avrupa'ya gönderdik" dedi.

Yurtdışı tanıtımda Antalya bölgesinin çalışmalarının artarak devam edeceğini ifade eden AKTOB Başkanı, “Bundan sonra katılacağımız fuarlarda yenilikler düşünüyoruz. Bunlardan biri de workshoplar. Ancak bunlar alışılagelmiş şekilde değil, oralardaki talebi doğrudan etkileyen organizasyonlar olacak. Bu konuda Tanıtma Genel Müdürlüğü ile de koordine içinde olmak istiyoruz” dedi.

Öte yandan uluslararası fuarlara hem sayı hem de yer itibariyle daha büyük ölçekte katılım sağlamaya devam edeceklerini de ifade eden Çorabatır, “Bu yıl Berlin’deki ITB Fuarı’nda 300 m2 yer alıyoruz. Burada bölgemizi en iyi şekilde tanıtacağız” şeklinde konuştu.
 
 

 
İzmir'de kar yağdı
 
Çılgın motorcular
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
8 Mart'ın tarihçesi
8 Mart Dünya Kadınlar Günü, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Peki, ‘bugün’ ...
Saniye saniye patlama anı
Rusya'nın Voronezh şehrinde 23 Şubat' tarihinde 2 kişinin öldüğü, 7 kişi ...
Güneşe erken ulaşmanın yolu
İngiliz Times gazetesi İngilizlere, yaz güneşine erken kavuşabilecekleri ...
 
Onların hepsi milli
2012 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak İngiltere'de 12 yüzme sporcusu ...
Çavuşoğlu: Antalya'dan adayım
AVRUPA Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili ...
Temad'dan 'Hak' açıklaması
TÜRKİYE Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Antalya İl Başkanı Mustafa ...
 
'Çalıştıracak işçi bulamıyoruz'
Mudurnu Tavukçuluk Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Daştan, çalıştıracak işçi ...
Erbakan'a benzettiler
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde AB’ye yönelttiği eleştirilerin, ...
'Serbest bırakın'
Uluslararası Basın Enstitüsü Türkiye’de 11 gazetecinin gözaltına alınmasının ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva