Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Kuznetsov, rüşvetten gözaltına alındı
Kuznetsov, rüşvetten gözaltına alındı
Hedef engelsiz Konyaaltı
Hedef engelsiz Konyaaltı
12 Haziran 2023 Pazartesi - 15:37

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'asgari ücret' açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz dan  asgari ücret  açıklaması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Burada yaptığı açıklamalarda asgari ücrete ilişkin konuşan Yılmaz, "Seçim beyannamemizde yazdığımız şekilde asgari ücretle konusunda çalışanlar ve emeklilerle ilgili temmuz ayında çeşitli çalışmalar yapacağımızı söylemiştik. Bu kapsamda da adımlarımızı atmaya başladık. Biliyorsunuz asgari ücretle ilgili hazırlıklar, toplantılar yapılmaya başlanacak. Burada üç kesim var. Çalışanlar, işverenler ve kamu kesimi. Bu 3 kesim arasında belli bir usul dairesinde müzakereler yürütülecek. Temenni ediyoruz ki bu 3 kesim belli bir noktada anlaşma, uzlaşma sağlasınlar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan iktidara geldiği günden bugüne kadar hiçbir zaman çalışan, geniş kesimlerin enflasyon karşısında satın alma güçlerinin erimesine müsaade etmemiştir. Her zaman için bu konularda çalışanların yanında yer almıştır" dedi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Seçimler sonrasında da temel meselemiz halkımızın refahı, huzuru, mutluluğu özellikle de bunu ekonomi anlamında karşılamaktır. Bu yönde de çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Önümüzdeki süreçlerde planlı, programlı bir şekilde seçim beyannamemizde ne yazdıysak her bir politikamızı adım adım hayata geçireceğiz. Önümüzde 5 yıllık bir süre var. Belli bir takvim, belli bir tutarlılık içinde bunları hayata geçireceğiz. Şunun altını çizmek istiyorum. Bizim siyasetimizin özü güvendir. Güvenin temeli de şudur; söylediğinizi yapacaksınız. Yapamayacağınızı da söylemeyeceksiniz. Dolayısıyla bu seçimlerde halkımıza ne söz verdiysek seçim beyannamemizde neyi ortaya koyduysak önümüzdeki süreçte bunları birer birer hayata geçireceğiz” diye konuştu. 

“12’NCİ KALKINMA PLANI GÜNDEME GEÇECEK”

Bu kapsamda 12’nci kalkınma planlarının gündeme geçeğini vurgulayan Yılmaz, “Meclisimize sunulacak. Ayrıca önümüzdeki aylarda orta vadeli programımızı güncelleyeceğiz. Yeni orta vadeli programı şekillendireceğiz. Bütün ilgili arkadaşlarımızla kurumlarımızla birlikte ve halkımızla paylaşacağız. 3 yıllık bir yol haritası niteliğinde olan orta vadeli program para politikamızın yanı sıra maliye politikamızı, yapısal reformlarımızı içeren çok önemli bir döküman olarak önümüzdeki günlerde hazırlanacak. Bütçe sürecimizin de ana çerçevesini orta vadeli programda hep birlikte görmüş olacağız. Diğer yandan çeşitli alanlarda eylem planlarıyla birtakım politikalarımızı, sektörel politikalarımızı yine ortaya koyacağız. Konuttan gıdaya, enerjiden ulaşıma, teknolojiye, birçok alanda yeni projelerle ve yeni fikirlerle Türkiye yüzyılını inşa etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

“ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ TOPLANTILAR BAŞLAYACAK”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Kabinedeki tüm arkadaşlarımız tam bir uyum, koordinasyon içinde. Sayın cumhurbaşkanımızın güçlü, tecrübeli liderliğiyle yolumuza devam edeceğiz. Bu kapsamda geçen hafta bir kabine toplantımız oldu. Haftaya yine önümüzdeki çarşamba günü bir kabine toplantısı planlanıyor. Hemen ardından Perşembe günü bir ekonomi koordinasyon kurulu toplantısıyla genel çerçevede politikalarımızı ele alacağız. Ve halkımızın taleplerini, beklentilerini karşılamaya bütün gücümüzle gayret edeceğiz. Gece gündüz çalışacağız. Bu çerçevede özellikle enflasyon konusunun çok önemli öncelikli olduğunu belirtmek isterim. Bir taraftan enflasyonu düşürmeye dönük politikaları hayata geçirirken diğer yandan enflasyonun etkilerini, geniş toplumsal kesimlerde en aza düşürmeye dönük politikalarımızı da hayata geçireceğiz. Seçim beyannamemizde yine yazdığımız şekilde asgari ücretle ilgili çalışanlarla, emeklilerle ilgili temmuz ayında çeşitli çalışmalar yapacağımızı söylemiştik. Bu kapsamda da adımlarımızı atmaya başladık. Biliyorsunuz asgari ücretle ilgili hazırlıklar, toplantılar yapılmaya başlanacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz son olarak sözlerine şunları ekledi:

“Burada üç kesim var. Çalışanlar, işverenler ve kamu kesimi. Bu 3 kesim arasında belli bir usul dairesinde müzakereler yürütülecek. Temenni ediyoruz ki bu 3 kesim belli bir noktada anlaşma, uzlaşma sağlasınlar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan iktidara geldiği günden bugüne kadar hiçbir zaman çalışan, geniş kesimlerin enflasyon karşısında satın alma güçlerinin erimesine müsaade etmemiştir. Her zaman için bu konularda çalışanların yanında yer almıştır. Önümüzdeki süreçlerde aynı yaklaşımı göreceğiz. Bir taraftan da trekabet gücümüz  kayıtlı çalışma düzeninin devamı, istihdam artışı gibi hususlar da gündemimizde yer almaya devam edecek.”

Nisanur ŞENTÜRK-MehmetCANBULAT/İSTANBUL,(DHA)

 
Silahlı kavgada olay yerinden geçen kadın da yaralandı
 
Akşener, partisinin belediye başkanlarıyla görüştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Silahlı kavgada olay yerinden geçen kadın da yaralandı
AFYONKARAHİSAR'da, alacak anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada ...
Bağımlılık ve sosyal medya etkisi
İsa ALTUN yazdı...
Şehit Piyade Uzman Çavuş Kaya, son yolculuğuna uğurlandı
PENÇE-Kilit Harekatı bölgesinde terör örgütü PKK'nın yerleştirdiği el ...
 
Okan Bayülgen yeni tarzıyla gündem oldu
Şovmen ve oyuncu Okan Bayülgen, geçen günlerde ABD'li oyuncu Johnny Depp'in ...
Rus turisti bıçaklayarak öldürdüler
Taksim'de 4 kişi, kavga ettikleri Rus turisti bıçaklayarak öldürdü.
Beyoğlu'nda İETT otobüsü 6 araca çarptı
BEYOĞLU'nda seyir halindeki İETT otobüsü yağmur nedeniyle kayganlaşan ...
 
Faruk Fatih Özer: Ben kimseyi dolandırmadım
THODEX'İN kurucusu Faruk Fatih Özer’inde aralarında bulunduğu 7’si tutuklu ...
Eda Taşpınar'a takipsizlik kararı
SULTANAHMET'teki bir otelin mescidinde çektirdiği fotoğraf sonrasında ...
10 dakikada 2 kilo 117 gram kiraz yedi
MANİSA'nın Alaşehir ilçesindeki geleneksel 'Uluderbent Kiraz Festivali'nde ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva