TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
26 Şubat 2020 Çarşamba - 16:37

Gamze'nin ölümüne neden olan sürücü arkadaşına hapis

ANTALYA'da kullandığı aracın kaza yapması sonucu arkadaşı Gamze Yılbaş'ın (18) ölümüne neden olduğu iddia edilen sürücü İlayda Kılıç'a (21) verilen 5 yıl hapis cezası, Bölge Adliye Mahkemesi 11. Ceza Dairesi tarafından kaldırıldı. Mahkeme, sanığı 4 yıl 5 ay hapse mahkum etti.

Gamze nin ölümüne neden olan sürücü arkadaşına hapis
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sağlık kolejini bitirip özel hastanede staja başlayan hemşire adayı arkadaşlar İlayda Kılıç, Yaren Su Ş. (18) ve Gamze Yılbaş, 19 Temmuz 2017 günü sabah saatlerinde kent merkezinde buluştu. Kılıç'ın aracına binen üç arkadaş, staj yaptıkları hastaneye gitmek üzere yola çıktı. İlayda Kılıç'ın direksiyon kontrolünü yitirmesinin ardından araç, önce reklam tabelasına, ardından demir çitlere çarptı, sonra da taklalar atarak yola savruldu. Kazada aracın arka koltuğundan yola fırlayan Gamze Yılbaş, olay yerinde yaşamını yitirdi. İlayda Kılıç ve Yaren Su Ş. kazayı hafif yaralı atlattı.

Sürücü İlayda Kılıç hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçlamasıyla dava açıldı. Antalya 23'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, sanık İlayda Kılıç 'taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak suçu'ndan 4 yıl hapse mahkum oldu. Sanığın suçu bilinçli taksirle işlediğine kanaat getiren mahkeme, cezayı yarı oranında artırarak 6 yıla çıkardı. Sanığa iyi hal indirimi uygulayan mahkeme, cezayı 5 yıla indirdi. Sanığın sürücü belgesine de 3 yıl süreyle el konuldu.

TARAFLAR, KARARI İSTİNAF MAHKEMESİNE TAŞIDI

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 11. Ceza Dairesi'nde bugün görülen üçüncü duruşmada karar çıktı. Duruşmaya tutuksuz sanık İlayda Kılıç katılmazken, Gamze Yılbaş'ın annesi Döndü Bora, babası İsmail Yılbaş ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada tanık olarak dinlenen İsmail A., olay tarihinde şirket aracıyla kaza yerinden geçtiğini belirterek, “Siyah bir araç benim önümdeki aracı hızlı bir şekilde geçip öndeki diğer araca makas attı. Ardından başka bir araca makas attı. Benim hızım 70 civarındayken makas atan aracın hızı 80-85 kilometre olabilir. Kaza yapan aracın iki araca makas attığını bizzat gördüm" dedi. Tanık Serkan U. da kaza yapan aracın sürücüsünün telaşlı bir şekilde, biri kovalıyormuş gibi bir anda sola kırdığını ve ardından aracın takla attığını ifade etti.

Ölen Gamze Yılbaş'ın anne-babası ve avukatları, ceza indiriminde bulunmaksızın, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Cumhuriyet Savcısı da sanığın 'taksirle bir insanın ölümüne neden olma' suçundan, iki yıldan altı yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Antalya 23. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararını kaldırarak, sanığın asli kusurlu olarak bir kişinin ölümüne neden olması ve hatır taşımacılığı yapmasını dikkate alarak 4 yıl hapis cezası verdi. Heyet, sanığın bilinçli taksirle atılı suçu işlediğine kanaat getirerek cezayı üçte bir oranında artırarak 5 yıl 4 aya çıkardı. Cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkilerini de dikkate alan mahkeme heyeti, cezayı sonuç olarak 4 yıl 5 aya düşürdü. Ehliyetine de 1 yıl el konulan sanık İlayda Kılıç için kesin hüküm veren mahkeme, dosyayı infaz işlemlerinin başlaması için yerel mahkemeye gönderdi.

ANTALYA'DA KULLANDIGI HAFIF TICARI ARACIN KAZA YAPMASI SONUCU ARKADASI GAMZE YILBAS'IN (FOTODAKI) OLUMUNE NEDEN OLDUGU IDDIA EDILEN SURUCU ILAYDA KILIC'A (21) VERILEN 5 YIL HAPIS CEZASI, BOLGE ADLIYE MAHKEMESI 11. CEZA DAIRESI TARAFINDAN KALDIRILDI. SANIGI 4 YIL 5 AY HAPSE MAHKUM EDEN MAHKEME, INFAZ ISLEMLERININ BASLAMASI ICIN DOSYAYI YEREL MAHKEMEYE GONDERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA KULLANDIGI HAFIF TICARI ARACIN KAZA YAPMASI SONUCU ARKADASI GAMZE YILBAS'IN (FOTODAKI) OLUMUNE NEDEN OLAN SURUCU ILAYDA KILIC (20), 5 YIL HAPSE MAHKUM EDILDI. KILIC'IN EHLIYETINE DE 3 YIL EL KONULDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA KULLANDIGI HAFIF TICARI ARACIN KAZA YAPMASI SONUCU ARKADASI GAMZE YILBAS'IN (YERDE YATAN) OLUMUNE NEDEN OLAN SURUCU ILAYDA KILIC (BEYAZ PANTOLONLU)), 5 YIL HAPSE MAHKUM EDILDI. KILIC'IN EHLIYETINE DE 3 YIL EL KONULDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA KULLANDIGI HAFIF TICARI ARACIN KAZA YAPMASI SONUCU ARKADASI GAMZE YILBAS'IN OLUMUNE NEDEN OLAN SURUCU ILAYDA KILIC (20), 5 YIL HAPSE MAHKUM EDILDI. KILIC'IN EHLIYETINE DE 3 YIL EL KONULDU.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Çalıntı halıyı turist gibi davranan jandarmaya satmaya kalktı
 
Maria Sharapova'dan tenise veda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
12 yıl hapis cezasıyla 10 yıldır aranan Zekiye yakalandı
ANTALYA'da, 34 suç kaydı ve 12 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla 10 yıldır ...
Fabrika çatılarına güneş enerjisi için dört şart
ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar, 'Çatılara Özgürlük' ...
Panelin geliriyle genç kızlar meslek edinecek
ANTALYA Kaleiçi Rotary Kulübü tarafından düzenlenen '1. Yeni Yönetim Yaklaşımları ...
 
8 Mart'ta kadınlar dans edecek
MURATPAŞA'da kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 'Kadına şiddete ...
Kumluca'da biyolojik mücadele toplantısı
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde bitki koruma ürünleri bayii ve ziraat mühendislerine ...
Antalya'da bakın nasıl dolandırdılar
ANTALYA'da, telefonda kendilerini savcı olarak tanıttıkları F.M.'yi 100 ...
 
'Aşk Grevi' sahnelenmeye devam ediyor
ANTALYA'nın Finike ilçesindeki tarihi Şekerci Han'da düzenlenen tiyatro ...
Bitki üretim miktarı Türkiye'de yüzde 2, Antalya'da 2,6 büyüdü
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, 2019 yılında ülkemizdeki ...
Antalya'da nefes kesen operasyon
ANTALYA'da ikisi 18 yaşından küçük 4 kişi, internetten tanışıp yarı çıplak ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva