Hoşseda Türk Sanat Müziği Korosu, 2025/2026 sezonu ilk konseri hazırlıklarına yoğun şekilde başladı. Koro kurucusu ve sorumlusu Ümit Kuruüzüm, konserin 24 Aralık’ta gerçekleştirileceğini ve çalışmaların şef Tayfun Yönlü yönetiminde yürütüldüğünü belirtti. Kuruüzüm, hazırlıkların bir TRT disiplini ve ciddiyetinde sürdüğünü ifade etti.
Repertuvar çalışmaları detaylandırıldı
Koro, çalışmalarına tamburi Büyük Osman Bey’in “Hüzzam Peşrevi” ile başlayıp, Mustafa Seyran’ın “Muhayyer Kürdî” eserini “Elbet bir gün buluşacağız” yorumu ile sürdürdü.
İkinci bölümde ise Neyzen Veli Dede’nin “Hicaz Peşrevi” ve Sadettin Kaynak’ın “Ela gözlerine kurban olduğum” bestesi üzerinde çalışıldı. Haftalık çalışmasını sona erdiren koro, bu hafta “Pizza Günü” etkinliğiyle buluştu.
Sezon açılışı mini fasıl ile kutlandı
Sezon açılışı kapsamında “Müzik Yolcuları” iş birliğiyle Fikaye Cafe’de düzenlenen “Pizza Günü” etkinliği yapıldı. Mini bir fasıl ile gecenin sonlandırıldığını belirten Kuruüzüm, koroya katılan tüm solist ve koristlerine ve iş yoğunluğu nedeniyle bu hafta katılamayan arkadaşlara teşekkürlerini iletti.
Teşekkür mesajı
Kuruüzüm açıklamasında, “Tüm koro canlara, Pizza Gününe katılan veya iş dolayısıyla bu hafta katılamayan arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |