Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF), Ekim 2025 raporunu yayımladı. Rapora göre, ekim ayında erkekler 27 kadın öldürdü. 5 ölüm ise şüpheli bulundu. 2025 yılının ilk on ayında ise erkekler tarafından öldürülen kadın sayısı 317'ye ulaştı.
Öldürülen kadınların büyük çoğunluğunun, en yakınlarındaki erkekler tarafından ve çoğunlukla evlerinde katledildiği kaydedildi.
Raporda yer alan veriler ise şu şekilde:
Cinayette hayatını kaybeden kadınların medeni durumlarına bakıldığında, 12’sinin evli, 6’sının bekar, 6’sının boşanmış olduğu olduğu tespit edilmiştir.

Yaş aralığına bakıldığında, katledilen en genç 17 yaşında, yaşça en büyük ise 69 yaşındadır. 36-50 yaş aralığındaki kadınlar, yüzde 48 ile en yüksek orana sahiptir.
KADINLARI EN YAKINLARINDAKİ ERKEKLER KATLEDİYOR
Raporda şu ifadelere yer verildi:
Cinayetlerin faillerine baktığımızda, kadınların 9’unun aile içindeki erkekler tarafından öldürüldüğü görülmektedir. Bu dönemde 6 kadın boşandığı veya boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından öldürülmüştür. Bunun yanı sıra, 5 kadın ayrılmak istediği erkek, 1 kadın kızının bağlantılı olduğu erkek ve 1 kadın da tanıdığı bir erkek tarafından katledilmiştir.

Öldürülme yöntemleri incelendiğinde, en yaygın yöntemin ateşli silahlar olduğu ortaya çıkmaktadır. Cinayetlerin 16’sında ateşli silah kullanılmış, 6 kadın kesici aletlerle, 1 kadın yüksekten düşerek ve bir kadın da boğularak katledilmiştir.
2025’in ilk 10 ayında 317 kadın erkekler tarafından öldürüldü; bunların 241’i kadın cinayeti, 76’sı ise şüpheli ölüm olarak kaydedildi.
Kadınların en çok aile içindeki erkekler tarafından öldürüldüğü tespit edildi. Olayların yüzde 63,5’i kadınların kendi evlerinde gerçekleşti; en yaygın öldürülme yöntemi ateşli silahlar oldu.
(Odatv.com)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
|
|
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||
