'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
10 Mart 2022 Perşembe - 16:00

Kılıçdaroğlu'na yumruk atan sanığa 3 yıl 10 ay hapis talebi

ANKARA'nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyla ilgili 67 kişinin yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.

Kılıçdaroğlu na yumruk atan sanığa 3 yıl 10 ay hapis talebi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı'nın, Çubuk'ta 21 Nisan 2019'da düzenlenen cenaze töreninde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik protestoların ardından olaylar çıktı. Bu sırada kalabalıktaki bazı kişiler Kılıçdaroğlu'na tekme ve yumruk savurdu. Osman Sarıgün'ün attığı yumruk Kılıçdaroğlu'nun yüzüne isabet ederken, o anlar kameralara yansıdı. Daha sonra bir eve sığınan Kılıçdaroğlu, güvenlik güçleri tarafından zırhlı araçla bölgeden uzaklaştırıldı. Olayların ardından başlatılan soruşturma kapsamında Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığı, iki ayrı iddianame düzenleyerek toplam 67 kişi hakkında dava açtı.

'KILIÇDAROĞLU'NU CENAZEDE HİÇ GÖRMEDİM'

Çubuk 2'nci Asliye Ceza Mahkemesindeki iki dosya birleştirildi. Aralarında Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün'ün de bulunduğu tutuksuz 67 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Ayrıca bazı CHP milletvekilleri ve parti yöneticileri de duruşmayı takip etti. Duruşmada söz alan Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, çocukların geleceğine sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, Kılıçdaroğlu’nun olay tarihi itibarıyla 18 yaşından küçük olan 10 sanık hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğini söyledi. Duruşmada savunma yapan sanıklardan Ramazan Değirmenci, olayla alakasının bulunmadığını, herkes gibi şehit cenazesine gittiğini söyleyerek, "Kılıçdaroğlu'nu cenazede hiç görmedim. Kalabalıkta ilerliyorduk. Bir anda izdiham oldu. Hiçbir şey anlamadım. Ben engelliyim. Kılıçdaroğlu'na yönelik herhangi bir slogan atmadım. Hakaret içerikli bir söylemim de olmadı. Kalabalığın itmesiyle ilerleyebildim. Çıkmaya çalıştım; ama çıkamadım" dedi.

RAPOR BEKLENEN SANIĞIN DOSYASI AYRILDI

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Çelik ise, sanıklardan Ramazan Onbaşı yönünden adli tıp kurumundan akıl sağlığının yerinde olup olmadığına ilişkin rapor beklenmeden, dosyanın ayrılarak, davanın karara bağlanmasını istedi. Daha sonra söz alan Cumhuriyet Savcısı, rapor beklenen sanık Ramazan Onbaşı yönünden davanın ayrılmasını talep etti. Hakim, ara kararında, yargılamanın makul sürede bitirilmesi için Onbaşı'nın dosyasının ayrıldığını bildirdi.

YUMRUK ATAN SANIĞA 3 YIL 10 AY HAPİS TALEBİ

Mütalaasını açıklayan savcı, sanık Osman Sarıgün'ün 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret' ve 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevinden dolayı basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şeklinde kasten yaralama' suçlarından 3 yıl 10 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Diğer sanıklar Ayhan Onbaşı, Vahit Delibaş, İrfan Topal, Ayşe Ortapınar, Yusuf Bedava, Salih Ateşyürekli, Sami Şekerci, Oğuz Şimşek, Koray Demirel, Fahrettin Abacı, Cihan Karahisar, Mustafa Amir, Yunus Karakoç, Ayşe Resimci, Elif Gölyeri, Engin Horat, Eray Kuş, Gurbet Sarıyer, Güngör Aşık, Halis Daştan, Mehmet Küçük, Metin Aslan, Mustafa Baş, Salih Azder, Engin Üce, Ayhan Bedava, Büşra Kırık, Cahit Köse, Mutlu Bedava, Niyazi Altuntaş, Salih Çataltepe, Sevim Gölyeri, Yakup Karakoç, Yakup Karakoç, Yunus Cansız, Abdullah Gündoğdu, Celil Ekşi, Cevdet Sarıtaş, Erhan Kökmen, Gazi Yalama, Gülbeyaz Onbaşı, Halil İbrahim Topçu, Hasan Durut, Hasan Hüseyin Destan, Hüseyin Aydın, Hüseyin Kesti, Hüseyin Üzüm, Mehmet Arif Arslan, Mustafa Ayaz, Mustafa Gülebakan, Nuh Resimci, Osman Kılıç, Ömer Faruk Sarıgün, Yasin Çakıröz, Ramazan Değirmenci ile olay tarihinde 18 yaşından küçük olan B.S, İ.Y, K.Y, M.Y, N.K, S.K, T.K, T.R, Y.G. ve Y.O'nun 'kasten yaralama', 'kasten yaralamaya teşebbüs', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'görevi yaptırmamak için direnme', 'suç işlemeye alanen tahrik', 'kişiye yerine getirdiği kamu görevinden dolayı alenen hakaret' ve 'siyasi partilerin maliki olduğu eşyaya zarar vermek' suçlarından 1 yıl ile 26,5 yıl arasında değişen sürelerde hapisle cezalandırılması talep edildi. Mahkeme mütalaaya karşı savunma yapmaları için sanıklara süre vererek, duruşmayı erteledi.

Haluk KARAASLAN/ANKARA,(DHA)

 
Servis kazasında ölen Sibel toprağa verildi
 
Büyük hissedar Mordashov'un hayaleti TUI'yi takip ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Servis kazasında ölen Sibel toprağa verildi
SAMSUN'un Yakakent ilçesinde servis minibüsünün takla atması sonucu yaşamını ...
'Kan davası' cinayeti şüphelisi tutuklandı
İZMİR'in Buca ilçesinde İbrahim Dağ'ı (47) 'kan davası' nedeniyle öldürdüğü ...
Asya’yı, nişanda takılan takıları vermediği için öldürmüş
BURSA'da ayrılmak isteyen nişanlısı Asya Pınar Üzümcü'yü (24) bıçaklayarak ...
 
Yaban hayvanlarına yem bırakıldı, yedikleri anlar görüntülendi
DENİZLİ'de Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince ağır ...
Murat Özer, son yolculuğuna uğurlandı
SİNEMA yazarı ve eleştirmeni Murat Özer (56), memleketi Adapazarı'nda ...
Polis memuru, Aysima'yı otomobilin altında kalmaktan kurtardı
KARS’da kayan otomobilin çarptığı Berna Özdemir ile 5 yaşındaki kızı Aysima ...
 
Otomobilde tabancayla vurulmuş erkek cesedi bulundu
ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde arazide park halindeki otomobilde başından ...
Ankara'da özel halk otobüsü esnafı kontak kapattı
ANKARA'da özel halk otobüsü ve minibüsçüler esnafı, toplu ulaşım ücretlerine ...
Savaştan kaçış sürüyor
RUSYA'nın saldırılarının ardından sivillerin Ukrayna'dan tahliyeleri devam ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva