Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
17 Mayıs 2023 Çarşamba - 10:57

Komşusunun ağaçlarını kesmekten, 6 yıl hapsi istendi

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde komşusu Mustafa Özcan'ın (75) evinin önündeki 6 ağacı spiral makinesiyle kesen E.Ç. (72) hakkında, 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Mustafa Özcan, "Benim çocuklarımı kesmiş. Suç duyurusunda bulundum" dedi.

Komşusunun ağaçlarını kesmekten, 6 yıl hapsi istendi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Geçen yıl 16 Eylül'de Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Çenger Karakolu'nu arayan Mustafa Özcan, tedavi için Ankara'da olduğunu, Sefa Tatil Sitesi'nde yazlığı bulunduğunu, sitenin denetim kurulu başkanı E.Ç.'nin spiral makinesiyle yazlığının önündeki süs ağaçlarını kestiğini öğrendiğini belirterek, şikayetçi oldu. Jandarma ekipleri, şüpheli E.Ç.'yi elinde spiral makinesiyle ağaçları keserken yakalayarak gözaltına aldı. Olay yerinde 6 süs ağacının kesildiği tutanakla kayıt altına alındı. E.Ç. jandarmadaki ifadesinde, söz konusu tatil sitesinde kat maliki ve denetim kurulu başkanı olduğunu, sitenin peyzaj planı olmadığını, Mustafa Özcan'ın müşterek alanı özel bahçesi gibi çevirdiğini, bu nedenle süs ağaçlarını spiral makinesiyle kestiğini söyledi.

6 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili hazırlanan ve Manavgat 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, E.Ç.'nin 'Dikili ağaç, fidan veya bağ çubuğuna zarar verme' suçunu işlediğinden 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Olayla ilgili dava, Manavgat 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tarafların ve avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada ifade veren tutuksuz sanık E.Ç., sitede müşterek alanlar olduğunu belirterek, "Bina temeli dışındaki tüm alanlar müşterek alanlardır. Sitenin peyzaj planı olmadığı için binaların önündeki alanların şahsi kullanım amacı ile kapatılması, site planına ve ayrıca kat mülkiyeti kanununa aykırıdır. Müşteki ise binasının önündeki alanı özel bahçesi gibi çevirmiştir. Bu evin dışında sitede özel olarak çevrilmiş başka bir alan bulunmamaktadır. Bu hususta müştekiye sözlü ve yazılı ihtarlar göndermiştik. Olay tarihinde müşterek alandaki çalılık alanları temizliyordum. Kendime ait spiral makinesi ile müştekinin binasının önündeki çalılıkları kesmeye başladım. Evin yanında bulunan demir kapıyı müşterek alanda olduğu için ve şahsa ait olamayacağından söktüm ve yanında bulunan küçük süs ağaçlarını kestim. Olayda suç kastım yoktur. Ben sadece denetim kurulu başkanı olarak görevimi icra ettim" dedi.

'GÖREVİ, KURULU DENETLEMEKTİ'

Şikayetçi Mustafa Özcan ise "Suça konu yerde benim site içerisinde kendime ait evim ve bahçem bulunmaktadır. Binamın önündeki bahçe alanının bana ait olduğu hususu site yönetim planında yer almaktadır. Benim tapulu alanıma bahçem de dahildir. Olay tarihinde E.Ç. denetim kurulu başkanı olmuştu. Denetim kurulu olarak görevi, kurulu denetlemekti. Evlerin önündeki bahçelerle ilgili denetim sorumluluğu yoktur" diye konuştu. Duruşma, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

'TEDAVİMİ YARIM BIRAKARAK YOLA ÇIKTIM'

Mustafa Özcan, yaptığı açıklamada, komşusunun kendisine telefon açmasıyla evinin önündeki 13 yıllık limon çamı ağaçlarının kesildiğini öğrendiğini söyledi. Mustafa Özcan, "O sırada sağlık sorunum nedeniyle Ankara'da bulunuyordum. Akşamüzeri komşumun telefon etmesiyle olayı öğrendim. Hemen jandarmayı aradım. Jandarma ekipleri geldiğinde E.Ç., 6 limon çamı ağacımı kesmiş, 7'ncisini kesmeye çalışıyormuş. Jandarma ekipleri suçüstü yapıp karakola götürmüş. Tedavimi yarım bırakarak hemen Ankara'dan yola çıktım, gece saat 02.30 sıralarında eve geldim. Gördüğüm manzara içler acısıydı" dedi.

'ÇOCUKLARIMI KESMİŞ'

Kesilen ağaçlara gözü gibi baktığını söyleyen Özcan, "Onların 13 yıldır bütün bakımlarını yaptım. Çocuğum gibiydi onlar. E.Ç. denilen şahıs benim çocuklarımı kesmiş. Suç duyurusunda bulundum. Savcılık olaya el koydu, hakkında dava açıldı. Mahkememiz devam ediyor" diye konuştu. Ağaçların kesilmesinin ardından yerlerine yenilerini diktiğini anlatan Mustafa Özcan, E.Ç. ile kendisine bu şekilde davranacak derecede bir husumeti olmadığını da belirtti.

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE KOMSUSU MUSTAFA OZCAN'IN (75) EVININ ONUNDEKI 6 AGACI SPIRAL MAKINESIYLE KESEN E.C. (72) HAKKINDA, 6 YILA KADAR HAPIS ISTEMIYLE DAVA ACILDI.(FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE KOMSUSU MUSTAFA OZCAN'IN (75) EVININ ONUNDEKI 6 AGACI SPIRAL MAKINESIYLE KESEN E.C. (72) HAKKINDA, 6 YILA KADAR HAPIS ISTEMIYLE DAVA ACILDI.(FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE KOMSUSU MUSTAFA OZCAN'IN (75) EVININ ONUNDEKI 6 AGACI SPIRAL MAKINESIYLE KESEN E.C. (72) HAKKINDA, 6 YILA KADAR HAPIS ISTEMIYLE DAVA ACILDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE KOMSUSU MUSTAFA OZCAN'IN (75) EVININ ONUNDEKI 6 AGACI SPIRAL MAKINESIYLE KESEN E.C. (72) HAKKINDA, 6 YILA KADAR HAPIS ISTEMIYLE DAVA ACILDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE KOMSUSU MUSTAFA OZCAN'IN (75) EVININ ONUNDEKI 6 AGACI SPIRAL MAKINESIYLE KESEN E.C. (FOTODAKI) HAKKINDA, 6 YILA KADAR HAPIS ISTEMIYLE DAVA ACILDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA)

Mithat ABAKAN/ANTALYA, (DHA)

 
Antalya'da kaza: 2 ölü, 1 yaralı
 
Çeltikçi'de Gençlik Haftası etkinlikleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da kaza: 2 ölü, 1 yaralı
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde freni boşaldığı iddia edilen kamyonet, kontrolden ...
Manavgat'ta ilk deniz kaplumbağası sahile çıktı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde ilk deniz kaplumbağası yumurtlamak için sahile çıktı.
HÜDA PAR Antalya'da hangi ilçede güçlü?
Cumhur İttifakı’nın lokomotifi Ak Parti’nin milletvekili listelerinden ...
 
Başkan Topaloğlu'ndan engellilere deniz şezlongu
KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ...
Gençlerden bisiklet turu
GENÇLİK Haftası kapsamında Manavgat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü organizasyonunda ...
Seyir halindeki otomobilde yangın çıktı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde seyir halindeki otomobilin motor kısmında ...
 
Korkuteli'de bisiklet turu
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata ...
KOM Şube'den elektronik sigara ve tütün operasyonu
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ...
Antalya'da 3 dolandırıcı yakalandı
ANTALYA'da 'sazan sarmalı' yöntemiyle otomobil dolandırıcılığı yaptığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva