Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
25 Ocak 2022 Salı - 11:30

Kriptoda Bitcoin’in tekeli kırıldı

2021’de 2 trilyon doların üzerine çıkan kripto para piyasasında Bitcoin’in hakimiyetinin yüzde 95’ten yüzde 40’lara gerilemesiyle balinaların işlem hacimlerinin küçülmesinin sonucunda piyasa dengesi kuruldu.

Kriptoda Bitcoin’in tekeli kırıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ekosistemdeki altın ve borsa gibi diğer yatırım araçlarının getirileriyle dengeli bir seyir izleyen piyasada yasadışı faaliyetler de yüzde 1’in altına indi. 2022’de devreye alınacak regülasyonların da etkisiyle piyasanın spekülatif imajının tümüyle kırılması bekleniyor.

2021’i sert dalgalanmaların gölgesinde kapatan kripto para piyasasındaki gelişmeler, dengelerin yerine oturmaya başladığını gösteriyor. CoinMarketCap verilerine göre 4 yıl öncesinde piyasanın yüzde 95’ine hakim olan Bitcoin’in ağırlığı 2021’de yüzde 40’lara kadar geriledi. Kripto varlıklar arasında ilk 10’da yer alan Ethereum, Tether, BNB, Cardano gibi para birimlerinin piyasadan aldığı pay ise yüzde 20’lere uzandı. En çok tercih edilen kripto para birimi Ethereum 2021’de yüzde 400’ün üzerinde değer kazanırken, Bitcoin yüzde 70’te kaldı. Pandemi sürecinde kısmen ertelenen regülasyonların 2022’de piyasayı spekülatif olmaktan kurtaracağını belirten Paritex CEO'su Özgür Serkan Uslu, “2021, kripto para birimleri üzerinden yapılan yasadışı faaliyetlerin azaldığı bir dönem oldu. Bu süreç dolandırıcılık vakaların üzerinde de etkili oldu ve piyasa güven tazeledi. Pazar payı daralan Bitcoin’in piyasayı domine eden imajı yıkıldı. Bitcoin dışındaki kripto varlıkların değerindeki artış ise dengelerin oturduğunu gösteriyor” dedi.

BALİNALARIN KÜÇÜK BALIĞI YUTTUĞU DÖNEM KAPANDI

Kripto para piyasasında sağlanan korelasyonun dengelerin yerine oturduğunun bir göstergesini oluşturduğunu kaydeden Özgür Serkan Uslu, “Kripto para piyasalarına yönelik veri sağlayıcısı olarak faaliyet gösteren Kaiko’nun paylaşımlarına göre, Bitcoin’in Nasdaq ile korelasyonu 0,61 puana gelirken S&P 500 ile korelasyonu ise 0,58 puanda kaldı. Bu bitcoin’in geleneksel yatırım araçlarına yakın bir hareket kazandığını gösteriyor. Bitcoin’de büyük yatırımcı olarak tanımlanan balinaların işlem hacminin azalması da piyasa dengesini destekledi. Böylece küçük yatırımcılara alan açılıyor. Balinaların küçük balığı yuttuğu dönem kapandı. Piyasada yatırımcı dengesi de kuruldu” ifadelerinde bulundu.

YATIRIMLAR GÜVENLİ HAVUZDA

Kripto para piyasasının regülasyonlarla eş zamanlı olarak NFT, GameFi, DeFi, Metaverse gibi yeni yatırım enstrümanlarının yaygınlaşmasıyla ekosistemdeki konumunu yükselteceğine değinen Uslu, “Paritex olarak 3 kıtada sunduğumuz blok zincir teknolojileri ve üst düzey güvenlik altyapımız ile alım-satım işlemlerine güvenli bir yapı kazandırdık. Kripto para piyasası ve blok zincir dünyasındaki çözüm merkezi konumumuzla yatırımları üst düzey güvenlik önlemleriyle donattığımız havuzumuzda barındırıyoruz. Kripto varlıkları çevrim dışı çoklu imzalı soğuk cüzdanlarda her türlü siber saldırıdan uzakta koruma altına alıyoruz” dedi.

YERLİ KRİPTO PARA PROJELERİNE DESTEK

Uslu açıklamasının devamında, “2022 yılında da Türkiye’den çıkacak olan yerli kripto para projelerine Paritex olarak destek olacağız. Ekosisteme katkı sağlayacak olan yerli kripto para projelerinin global projeler haline gelmesinde kuluçka görevini icra edeceğiz. Nihai hedefimiz yurt dışındaki dövizi ülkemize getirerek ekonomimize katkı sağlamak” dedi.

2021’DE 2 TRILYON DOLARIN UZERINE CIKAN KRIPTO PARA PIYASASINDA BITCOIN’IN HAKIMIYETININ YUZDE 95’TEN YUZDE 40’LARA GERILEMESIYLE BALINALARIN ISLEM HACIMLERININ KUCULMESININ SONUCUNDA PIYASA DENGESI KURULDU. EKOSISTEMDEKI ALTIN VE BORSA GIBI DIGER YATIRIM ARACLARININ GETIRILERIYLE DENGELI BIR SEYIR IZLEYEN PIYASADA YASADISI FAALIYETLER DE YUZDE 1’IN ALTINA INDI. 2022’DE DEVREYE ALINACAK REGULASYONLARIN DA ETKISIYLE PIYASANIN SPEKULATIF IMAJININ TUMUYLE KIRILMASI BEKLENIYOR (ISTANBUL DHA).

İSTANBUL, (DHA)

 
Kerziban Keskin cinayetinde kan donduran detaylar
 
Bucak'ta 12 köyün yolu kardan kapandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu karar uygulanırsa ülkede üretim 3 gün duracak
Sanayideki enerji krizi gittikçe büyüyor. İlk olarak fabrikaların doğalgaz ...
Temassız ödemede limit yükseltildi
1 Şubat’tan itibaren 350 TL olan temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 500 TL olacak.
Merkez Bankası, faiz oranını değiştirmedi
TÜRKİYE Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), ...
 
KDV'de 'sadeleştirme' çalışması
HAZİNE ve Maliye Bakanlığı, tüm sektörleri ilgilendiren kapsamlı Katma ...
Banka banka kredi faizleri
Elinde peşinatı olmayan ancak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, bankaların ...
Antalya ekonomisinde rekor küçülme
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, “Antalya geçen yıl yüzde ...
 
Asıl kıyamet Şubat'ta kopacak
Son dönemde gelen zamlar ve enflasyonu değerlendiren ekonomi yazarı Alaattin ...
Dev bankalardan Bitcoin tahmini: 100 bin doları görebilir
Bitcoin, geçtiğimiz yıl toplam piyasa değerine göre ilk 10 varlığın arasında yerini aldı
ING Faktoring kepenk kapattı!
BDDK, ING Faktoring AŞ'nin faaliyet iznini talebi doğrultusunda iptal etti.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva