Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
4 Mart 2022 Cuma - 09:47

Küresel piyasalarda nükleer endişe

Rusya-Ukrayna savaşının Avrupa'nın en büyük nükleer tesisini de etkisi altına alması küresel piyasalarda risk iştahını düşürdü.

Küresel piyasalarda nükleer endişe
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Rusya-Ukrayna savaşının Avrupa'nın en büyük nükleer santralinin eşiğine gelmesi küresel piyasalarda riskli varlıklardan güvenli limanlara kaçışa yol açtı.

Asya'nın önde gelen endekslerinde yüzde 1'i aşan kayıplar yaşandı. Euro Stoxx vadeli işlemlerde yüzde 3'ye yakın düşüş izlenirken, ABD vadelileri de negatif açılışa işaret etti.

Gelişmeler altında yükselişi destekledi. Spot altının onsu 1.940 dolara ulaştı.

Bloomberg dolar endeksi yüzde 0,1 yükselirken, ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 1,80'nin altını gördü.

Çatışmalar nükleer santrale ulaştı

Ukrayna’da Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalarda yangın çıktı. Zaporijya Nükleer Santrali, Avrupa'nın en büyük ve dünyanın en büyük 10 nükleer santralinden biri olarak biliniyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus askeri birliklerin Zaporijya Nükleer Santrali’ne saldırılarının durdurulması gerektiğini belirterek bir patlama olması halinde bunun, Avrupa’nın sonu olacağını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, Rusya'ya Ukrayna'daki Avrupa’nın en büyük santrali Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki askeri operasyonlarını durdurması ve itfaiye güçlerinin alana erişimine izin vermesi çağrısında bulundu.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Biden bugün Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna’da Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalar sonucu çıkan yangına ilişkin bilgi aldı.

Biden, Rusya'ya nükleer santral çevresindeki askeri faaliyetlerini durdurarak itfaiye güçlerinin ve acil durum ekiplerinin bölgeye erişiminin sağlanması için çağrı yaptı.

Ayrıca Biden, ABD Enerji Bakanlığı Nükleer Güvenlikten Sorumlu Müşaviri ve Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi Başkanı ile de nükleer santrale ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

(patronlar dünyası)

 
Jandarmadan kan bağışı
 
Ankara'da FETÖ/PDY soruşturmasında 10 gözaltı kararı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
demir 5 Mart 2022 Cumartesi 09:27

Hiç bir şey olmaz.Mesele Dünya'yı bölüşme meselesi,Avrupa'nın kendi başına hareket etmeye başlama emareleri gören ABD'nin gevşeyen vidaları tekrar sıkma stratejisi başarılı bir şekilde devam etmektedir.Bununla birlikte Rusya'nın da çıkarları doğrultusunda başlattığı bir hareketi bütün Dünya canlı izlemektedir.O nedenle bütün Devletler bundan ders çıkarmalı ve ABD gibi bir emperyalist güce güvenerek boyundan büyük işlere kalkışmamalıdır.Nasıl ki ABD yıllarca Amerika kıtasında özellikle Güney Amerika'da bulunan Devletleri kendisine zararlı gördüğünde her türlü operasyonu yapıyor,Rusya'da burnunun dibindeki bir Devlet vasıtasıyla kontrol altına alınmayı hissettiğinde aynı operasyonu yapmaktadır.Kısacası ABD ile Rusya birbirlerine karşı gibi davransalarda geriye doğru bakın hep karlı çıkan bu iki Devlet olmuştur.Dünya'yı kendi aralarında paylaşmışlar,araya Çin'inde yavaş yavaş ekonomik yönden girdiği düşünüldüğünde pay kapmak için arada ezilen Devletlere oluyor.O nedenle Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy gibi öngörüsüz bir yöneticide oldumu her iki Devletin ekmeğine yağ sürüyor.Bakın şimdi koskoca bir Ukrayna Devletinin yakılmasına yıkılmasına sebep olmuştur.Halkının can ve mal kayıplarınıda eklediğinizde telafisi mümkün olmayan bir sonuç ortaya çıkarmıştır.Gerçek Dünya düzeni ile film dizisini birbirine karıştıran bir Devlet Başkanının vatanını ne hallere düşürdüğünü bütün Dünya seyir ediyor.Her Devlet kendi çıkarları doğrultusunda hareket edeceğinden güçlü bir ekonomi ile güçlü bir orduya sahip olursanız başınıza bunlar gelmez,iyi bir yönetim kadrosu şart,iyi konuşuyor falan diye içi boş yöneticileri seçerseniz burnunuz pislikten kurtulmaz derler.Kısacası ABD alacağını aldı,Rusya'da amacına ulaştığında bu operasyon durur,olan Ukrayna'lı vatandaşa oldu,onlarada şunu sormak gerekir,şu veya bu gerekçe ile bir soytarıyı getirir Devlet başkanı seçerseniz peşinen başınızı belaya sokmuşsunuz demektir.Geriye doğru bakıldığında yok 'Turuncu Devrim' diye nitelendirilen batı kaynaklılara maşa olursanız kusura bakmayın da zamanı geldiğinde hesabı ödersiniz.İşte tam da bu gün Ukrayna halkı hesabı ödüyor.Teraziye koyduğunuzda ABD ve onun yalayıcıları ile Rusya aynı tornadan çıkmışlar gibiler.Bunlara sırtınızı dönmediğiniz gibi güvenmeyeceksiniz de,anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az derler,ona göre...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakında koklayarak alacağız! Depo artık 1.000 liraya dolmuyor
Art arda gelen akaryakıt zamları sonrası vatandaş araçlarının deposunu dolduramaz oldu.
Tablo vahim! Enflasyon rakamları açıklandı
TÜKETİCİ Fiyat Endeksi (TÜFE) şubatta aylık bazda yüzde 4,81 artarken, ...
Tarife sınırını aşan esnafın faturası kabaracak
Yeni kararla esnafın elektrik faturasında da önemli düzeyde indirim sağlandı.
 
Altını olanlar dikkat! Yeni sistem nasıl işleyecek?
Yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla hayata geçirilen ...
İkinci eli bile ezdi geçti!
İsviçreli lüks saat markası Rolex'in ikinci el saatleri, son 10 yılda ...
Küresel piyasalarda gerginlik sürüyor
Küresel piyasalarda Rusya'nın Ukrayna harekatının yarattığı gerginlik ...
 
Uzun Vadeli Coin Yatırımı
Uzun Vadeli Coin Yatırımı 2022 yılında da birçok kişi tarafından oldukça ...
Davut Çetin: Piyasalar panik havasında
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin yıllık ekonomik ...
Elektrikte ikiz şirketler çifte vurgun yapıyor!
İktidar, elektrik zamlarına olan tepkiyi azaltmaya çalışırken elektrik ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva