Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Bangui'de lise sınavları sırasında bir elektrik patlaması meydana geldi. Patlama nedeniyle çıkan izdihamda okul sınavlarına giren en az 29 çocuk hayatını kaybetti.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkenin ana elektrik dağıtım şirketi ENERCA'ya bağlı bir ekibin ilçeye elektrik vermesinin ardından okulun ana binasında bulunan trafonun patladığı belirtildi.
Reuters'a konuşan bir yetkili, "Panik yaşandı ve bazı öğrenciler birinci kattan atladı" dedi ve sınava girenlerin yaklaşık 18-22 yaşlarında olduğunu belirtti.
PATLAMA PANİĞE YOL AÇTI
Yerel radyo istasyonu Ndeke Luka'nın haberine göre, başkent Bangui'deki bir okulda lise son sınıfa geçen yaklaşık 6 bin öğrenci arasında, "dumanla birleşen patlama gürültüsü" paniğe yol açtı.
ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ
Başkan Faustin-Archange Touadera yaşanan olaydan sonra ulusal yas ilan etti.
Öte yandan Touadera, ezilmede yaralanan 280'den fazla kişinin hastanede ücretsiz tedavi edilmesi talimatını verdi.
(Odatv.com)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |