Meteoroloji il il uyardı: Yağışlar kuvvetli geliyor
Meteoroloji il il uyardı: Yağışlar kuvvetli geliyor
Antalyaspor'a ihanetle suçlanan o berber konuştu
Antalyaspor'a ihanetle suçlanan o berber konuştu
ATSO'dan turizm işletmelerine ek maliyet uyarısı
ATSO'dan turizm işletmelerine ek maliyet uyarısı
Antalya'da dolandırıcılık şüphelisi tutuklandı
Antalya'da dolandırıcılık şüphelisi tutuklandı
7 Ağustos 2025 Perşembe - 13:04

MSB: 12 askerin şehit olduğu olayda ihmal tespit edilmedi

MİLLİ Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde mağarada arama/tarama faaliyeti sırasında 12 askerin şahit olması ile ilgili yapılan idari tahkikatın sonuçlandığını duyurdu.

MSB: 12 askerin şehit olduğu olayda ihmal tespit edilmedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 6 Temmuz 2025 tarihinde, Pençe-Kilit Harekatı bölgesi 852 rakımlı tepedeki mağarada icra edilen arama/tarama faaliyeti sırasında 12 askerin şehit düştüğü olaya ilişkin idari tahkikatın tamamlandığı belirtildi. Pençe Serisi Harekatların başladığı 2019 yılından, olayın yaşandığı 6 Temmuz 2025 tarihine kadar, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 3 bin 764 mağaranın arama/tarama ve imhasının gerçekleştirildiği, daha önce böyle bir olayın meydana gelmediği, olayın yaşandığı mağaranın girilen 3 bin 765’inci mağara olduğu kaydedildi. Mağara operasyonlarının icrasına uygun olarak oluşturulan ekibin (METİ/PMKİ timi dâhil) birlikte mağara arama tarama eğitimi aldığı belirtilerek, "Arama/tarama ekibi ve keşif köpeği ile 1-5 Temmuz 2025 tarihleri arasında olayın meydana geldiği mağarada icra edilen keşif ve arama-tarama faaliyetlerinde herhangi bir olumsuz emareye rastlanmadığı, olayın meydana geldiği 6 Temmuz günü keşif köpeğinin mağaraya gönderildiği; olumsuz bir duruma rastlanmaması üzerine gaz ölçümüne ihtiyaç duyulmadığı, müteakiben mağaraya usulüne uygun olarak girildiği ve arama-tarama faaliyetine başlandığı anlaşılmıştır" denildi.

'İSTİSNAİ, ÖNGÖRÜLEMEZ BİR DURUM'

Kurtarma faaliyetinin; birlik personeli, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) timi, UMKE, AFAD ve TTK (Türkiye Taşkömürü Kurumu) unsurları ile birlikte usulüne uygun şekilde icra edildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Önceden mağaranın girişinde ve önünde hazır bulundurulan oksijen tüpleri ve maskelerinin personelin tahliye ve tedavisinde kullanıldığı, olaydan etkilenen personele, olay yerinde bulunan 5 doktor ve sağlık ekibi ile derhal müdahale edildiği ve hastaneye sevklerinin sağlandığı tespit edilmiştir. Özellikle son 10 yılda elde edilen tecrübeler ışığında yapılan incelemeler neticesinde; olayda doğrudan bir ihmal ya da kasıt unsurunun bulunmadığı, herhangi bir disiplin zafiyeti veya kontrol/yönetim eksikliğinin söz konusu olmadığı, olay sırasında görevli olmayan bazı personelimizin, silah arkadaşlığı duygusuyla kendi canını hiçe sayarak emir beklemeden mağaraya girdiği ve arkadaşlarını kurtarma kararlılığı sayesinde daha ağır sonuçların yaşanmasının önüne geçtiği tespit edilmiştir. Sonuç olarak yaşanan bu olay; istisnai, öngörülemez ve olağan dışı bir durum olarak gelişmiş; istenmeyen ve hepimizi derinden etkileyen bir şekilde sonuçlanmıştır. Ender karşılaşılan bu olay sonrası, benzer durumların tekrar yaşanmaması için gerekli dersler çıkarılmış, ilave önlemler ivedilikle hayata geçirilmiş ve idari tahkikat sonuç raporu, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. Bu vesileyle şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz."

Umutcan ÖREN/ANKARA, (DHA)

 
'2025 yılında 23 eserin iadesi sağlandı'
 
Isparta'da uyuşturucu operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'2025 yılında 23 eserin iadesi sağlandı'
KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü Kaçakçılıkla ...
Balon balığı avcılığında destek miktarı artırıldı
DENİZLERDE istilacı bir tür olan balon balığı avcılığının desteklenmesi ...
İş insanı Halit Yukay’ı arama çalışmaları 3'üncü gününde
YALOVA'dan Bozcaada’ya gitmek için açıldığı teknesi, parçalanmış ve yarı ...
 
Özgür Özel'e yumruklu saldırı davasında duruşma ertelendi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e Atatürk Kültür Merkezi (AKM) çıkışında ...
15 yaşında 46 Türkiye rekoru kırdı
MERSİN'de 15 yaşındaki milli yüzücü Arel Gültekin kariyerine 46 Türkiye rekoru sığdırdı.
Gazeteci Ümit Aktan yaşamını yitirdi
MUĞLA'da geçirdiği rahatsızlık sonrası bir süredir hastanede tedavi gören ...
 
Bunu da gördük: Ölü hayvan fırsatçılığı
Evcil hayvan sahiplerinin sayısının artmasıyla, ruhsatsız hayvan mezarlıkları ...
Şehitlerin emanetçisi
ERZURUM'da yaşayan Merve Tekin (26), şehitlerin kişisel eşyalarına evinde ...
Balkondan düşen çocuk kurtarılamadı
Nevşehir'de apartmanın balkonundan düşen 4 yaşındaki Ö.N. adlı çocuk yaşamını ...
 
Dursun Gündoğdu
Böcek'in ülkücü bürokratı...
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bir başhekimin değiştirdiği kader
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Bölücü teröre karşı duyarlıyız
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya sahnesinde kadınların gücü
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Oktoberfest başladı...
İsa Altun
İsa Altun
Tatile çıkarken...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Kasım ayı sizin için ufkunuzu genişleten cesur bir adımla başlıyor, ancak bu adımın maddi ve manevi bedellerini yeniden ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva