Kamu İşveren Heyeti’nin başvurusu sonrasında Kurul, memur ve memur emeklilerinin 2026-2027 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere dün üçüncü kez toplandı. Bu kapsamda, Kurul’un üçüncü toplantısı Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda, konfederasyon temsilcileri ile kamu işveren temsilcileri, kurula getirilen toplu sözleşme talepleri üzerinde müzakerelerde bulundu. Kurul, bugün saat 14.00’te dördüncü toplantısını yapacak. Pazar günü yapılan ikinci toplantıdan da sonuç alınamamıştı. Zam oranına, perşembe gününe kadar karar verileceği belirtildi.
Memur ve memur emeklisini ilgilendiren 8. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde 1 Ağustos’ta başlayan müzakere süreci geçen hafta sona ermiş; zam oranında uzlaşma sağlanamamıştı. Kamu İşveren Heyeti, 12 Ağustos’taki ilk teklifinde 2026’nın ilk 6 ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 6, 2027’nin ilk altı ayında yüzde 4 ve ikinci altı ayında yüzde 4 zam teklif etmişti.
MEMUR-SEN BAŞKANI: İNİSİYATİF HÜKÜMETTE
15 Ağustos’ta 2026 için önerilen zamlara ek olarak taban aylığa 1000 lira artış teklif eden kamu işvereni, 18 Ağustos’ta yaptığı revizede ise 2026’nın ilk 6 ayı için yüzde 11, ikinci 6 ayı için yüzde 7 önermiş, 2027 yılı için yaptığı ilk teklifte değişikliğe gitmemişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçen hafta yaptığı açıklamada, “11 hizmet kolunun tamamında imzalarımızı attık. Kamu personelinin geneline ilişkin hizmet kollarımızda büyük oranda anlaşma sağlandı” demişti. Memur maaş zamlarına ilişkin ise Hakem Kurulu’nun karar vereceğini belirten Işıkhan, şunları söylemişti: “Hakem kurulumuzun verdiği karara hepimiz saygı göstereceğiz. Oransal zam dışındaki kısımlarda çok büyük başarılara imza attık.”
Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ise geçen hafta yaptığı açıklamada, “7 milyona yakın memur ve emekli için yapılabilecek bir şey varsa, inisiyatif hükümettedir” ifadelerine yer vermişti.
(Hürriyet)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |