Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
15 Ekim 2022 Cumartesi - 13:05

Son dakika: Davut Çetin kararı Anayasa Mahkemesi'ne taşıyor

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO), yönetim kurulu başkan ve üyelerinin seçimine yönelik Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Ali Bahar lehine verdiği karar sonrasında, Davut Çetin taraftarları gerekçeli karar sonrası Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapmaya hazırlanıyor.

Son dakika: Davut Çetin kararı Anayasa Mahkemesi ne taşıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

YSK kararı sonrası iş insanı Mustafa Yılmaz'ın çiftlik evine giden Ali Bahar, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün de katıldığı ortamda destekleri nedeniyle teşekkür etti.

Antalya'nın en büyük sivil toplum kuruluşu ATSO'nun 1 EKim'de yapılan seçiminde 117 meclis üyesi belirlendi. Bir hafta sonraki yönetim seçiminde Davut Çetin 59, Ali Bahar 58 oy aldı. ATSO, Başkan Davut Çetin'le devam kararı verdi. Seçimin üçüncü aşamasında ise meclis başkanı olarak kırmızı liste adayı Ahmet Öztürk 62 oyla kazanırken, mavi liste adayı Murat Totoş 52 oyda kaldı.

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO), YONETIM KURULU BASKAN VE UYELERININ SECIMINE YONELIK YUKSEK SECIM KURULU'NUN (YSK) ALI BAHAR LEHINE VERDI. YSK'NIN 6'YA 5 SEKLINDE ALINAN BU KARARININ DUN AKSAM SAATLERINDE ANTALYA'YA ULASMASININ ARDINDAN ALI BAHAR VE MECLIS UYELERI KENDILERINE AIT SECIM OFISINDE KUTLAMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

İLK KARAR İLÇE SEÇİM'DEN

Yönetim kurulu seçimine ilk itiraz mavi listenin meclis üyesi Boğaçhan Göksu tarafından yapıldı. 'İşaretli oy' kullanıldığı gerekçesiyle yapılan itirazda Kepez 3'üncü İlçe Seçim Kurulu, 10 Ekim'de Davut Çetin'in 56 oyunu iptal etti ve 3'e düşürdü, Ali Bahar'ın 58 oyunun tamamını geçerli saydı. İlçe Seçim Kurulu'nun tek hakimden oluşan bu kararıyla, Başkan Ali Bahar oldu.

İL SEÇİM KURULU'NDA KARAR

Kırmızı listeden seçilen meclis üyeleri ise 11 Ekim'de İl Seçim Kurulu'na itiraz etti. 12 Ekim'de İl Seçim Kurulu ise, İlçe'nin kırmızı oyların iptaline yönelik kararının hatalı olduğuna hükmederek, bozma kararı verdi. İl Seçim Kurulu'nun 3 hakimin oy birliğiyle aldığı kararın 'kesin' olduğuna yer verildi. Bu karar sonrası Kepez 3'üncü İlçe Seçim Kurulu, Davut Çetin ve yönetimin mazbatasını ATSO'ya gönderdi. Bu onay sonrası, başkanlık üçüncü kez el değiştirdi ve ikinci kez Davut Çetin'e geçti.

YSK KARARIYLA TEKRAR DEĞİŞTİ

İl Seçim Kurulu'nun kararına karşı bu kez mavi liste adayı Ali Bahar, 13 Ekim'de YSK'na başvurdu. Bahar'ın avukatı Cihan Şahinbay aracılığıyla yaptığı itirazı değerlendiren YSK, Antalya İl Seçim Kurulu'nun kararının kaldırılmasına, Kepez 3'üncü İlçe Seçim Kurulu kararı uyarınca işlem yapılmasına karar verdi. Başkanlık dördüncü kez el değiştirdi ve ikinci kez Ali Bahar'a geçti.

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO), YONETIM KURULU BASKAN VE UYELERININ SECIMINE YONELIK YUKSEK SECIM KURULU'NUN (YSK) ALI BAHAR LEHINE VERDIGI KARAR SONRASINDA, DAVUT CETIN TARAFTARLARI GEREKCELI KARAR SONRASI ANAYASA MAHKEMESI'NE BIREYSEL BASVURU YAPMAYA HAZIRLANIYOR. YSK KARARI SONRASI IS INSANI MUSTAFA YILMAZ'IN CIFTLIK EVINE GIDEN ALI BAHAR, KEPEZ BELEDIYE BASKANI HAKAN TUTUNCU'NUN DE KATILDIGI ORTAMDA DESTEKLERI NEDENIYLE TESEKKUR ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ÇİFTLİK EVİNE AKŞAM ZİYARETİ

YSK'nın 6'ya 5 şeklinde alınan bu kararının dün akşam saatlerinde Antalya'ya ulaşmasının ardından Ali Bahar ve meclis üyeleri kendilerine ait seçim ofisinde kutlama yaptı.

Bahar buradaki kutlamanın ardından, seçim sürecinde kendisine destek veren iş insanı Mustafa Yılmaz'ın Döşemealtı'ndaki çiftlik evine giderek teşekkür etti.

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO), YONETIM KURULU BASKAN VE UYELERININ SECIMINE YONELIK YUKSEK SECIM KURULU'NUN (YSK) ALI BAHAR LEHINE VERDIGI KARAR SONRASINDA, DAVUT CETIN TARAFTARLARI GEREKCELI KARAR SONRASI ANAYASA MAHKEMESI'NE BIREYSEL BASVURU YAPMAYA HAZIRLANIYOR. YSK KARARI SONRASI IS INSANI MUSTAFA YILMAZ'IN CIFTLIK EVINE GIDEN ALI BAHAR, KEPEZ BELEDIYE BASKANI HAKAN TUTUNCU'NUN DE KATILDIGI ORTAMDA DESTEKLERI NEDENIYLE TESEKKUR ETTI.

Yılmaz'ın evinde çay içen Ali Bahar'a bir süre sonra Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de katıldı.

ALİ BAHAR'DAN İLK BEYANAT

Karar sonrası ilk açıklamasında Ali Bahar, “Adaletin yerini bulması, hak edenin kazanmış olması elbette bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Ancak ATSO gibi 140 yıllık köklü bir kurumun itibarına, kişisel menfaatler uğruna gölge düşürülmesi, tahammül edilemez bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır. ATSO’nun yeni başkanı ve yönetim kurulu olarak bizler, bu olumsuzlukların unutulması için var gücümüzle çalışacağız. ATSO’yu her zaman iyilik ve başarı ekseninde tutacağız. Kırmızı listelere gönül veya oy vermiş, kırmızı listeden meclis ya da komite üyesi seçilmiş arkadaşlarımız ile birlikte, önümüzdeki 4 yıl boyunca, Antalya’mızı ve ATSO’yu daha güçlü kılmak için ne gerekiyorsa yapacağız" şeklinde konuştu.

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO), YONETIM KURULU BASKAN VE UYELERININ SECIMINE YONELIK YUKSEK SECIM KURULU'NUN (YSK) ALI BAHAR LEHINE VERDI. YSK'DAN GELEN KARAR UZERINE ALI BAHAR SOSYAL MEDYA HESABINDAN, TIMURLU IMPARATORLUGU'NUN KURUCUSU VE YENILMEZ KOMUTAN OLARAK DA BILINEN TIMUR FOTOGRAFINI, 'EMIR TIMUR' DIYEREK PAYLASIMDA BULUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

TİMUR FOTOĞRAFLI GÖNDERME

YSK'dan gelen karar üzerine Ali Bahar sosyal medya hesabından, Timurlu İmparatorluğu'nun kurucusu ve yenilmez komutan olarak da bilinen Timur fotoğrafını, 'Emir Timur' diyerek paylaşımda bulundu. Viukipedi'de Timur (1336-1405) hakkında şu bilgiler yer alıyor:

"Timurlu İmparatorluğu'nun kurucusu olan Türk asker ve komutan. 1370'ten itibaren düzenlediği seferlerle günümüzdeki Orta Asya, Rusya, İran, Hindistan, Afganistan, Kafkasya, Ortadoğu ve Anadolu'nun büyük bir bölümünü ele geçirmiştir. Timur'un düşüncesi Cengiz Han'ın ölümünden sonra parçalanan ve onun torunları tarafından kurulan Çağatay Hanlığı, İlhanlılar ve Altın Orda kalıntıları üzerinde Cengiz İmparatorluğunu tek bir siyasi çatı altında yeniden ayağa kaldırmaktı."

ÇETİN: YÖNETMELİĞİMİZ ÇOK AÇIK

Gerekçeli kararı önümüzdeki hafta çıkacak olan YSK kararına ilişkin, Davut Çetin ve ekibi 5174 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu'nun, “İlçe seçim kurulunun itiraz üzerine vereceği kararlara il seçim kurulu nezdinde itiraz edilebilir. İl seçim kurulu itirazı 1 gün içinde karara bağlar. Bu karar kesin olup, bu karara karşı Yüksek Seçim Kuruluna itiraz edilemez" şeklindeki 22'nci maddesine dikkati çekti. Çetin, “Bizim oda ve borsa yönetmeliğimiz çok açık, YSK'ya gidilemez. Binlerce üyemizin hür iradesiyle kullandığı oyları yok sayılıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞVURU

Karşılıklı itirazlarla 1 Ekim'den bu yana Antalya gündemindeki en önemli konu başlıklarından biri olan ATSO seçiminde, Davut Çetin YSK'nın gerekçeli kararının kendilerine ulaşmasının ardından Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruya hazırlandıklarını söyledi. Sandıklardan çıkan sonuçlara göre yönetimde 59-58, TOBB delegelerinde 61-56, disiplin kurulunda 61-56, meclis divanında 62-52 kazanın kırmızı olduğunu belirten Çetin, “Bu sonuçlar şu an bizim meclisteki net oyumuzu gösteren sonuçlardır. İl Seçim Kurulu kararı kanuna göre YSK'ya gidemez ve ona rağmen YSK'nın kabul edip, bir saat içinde incelemeden, savunmamızı almadan verdiği kararı tam hukuksuzluktur. Bu seçmen iradesine direkt müdahaledir. Yukarıdaki sonuçlar tüm organlarda meclis üyelerinin hür iradesini ortaya koymaktadır. Bu karar Türkiye'deki tüm oda ve borsalarının seçimini şaibeli hale getirir" diye konuştu.

PROFİLLERDE 2 ATSO BAŞKANI

Diğer yandan iki ismin sosyal medya hesaplarına bakınca, ikisi de 'Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı' olarak görülüyor. Davut Çetin, sosyal medya hesaplarında uzun süredir kullandığı 'Antalya Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı' ifadesini değiştirmedi. Daha önce sosyal medya profillerinde 'ATSO Başkan Adayı' ifadesi yer alan Ali Bahar ise YSK'nın dünkü kararı sonrasında profiline 'Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı' cümlesini ekledi.

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO), YONETIM KURULU BASKAN VE UYELERININ SECIMINE YONELIK YUKSEK SECIM KURULU'NUN (YSK) ALI BAHAR LEHINE VERDIGI KARAR SONRASINDA, DAVUT CETIN TARAFTARLARI GEREKCELI KARAR SONRASI ANAYASA MAHKEMESI'NE BIREYSEL BASVURU YAPMAYA HAZIRLANIYOR. DIGER YANDAN IKI ISMIN SOSYAL MEDYA HESAPLARINA BAKINCA, IKISI DE 'ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI BASKANI' OLARAK GORULUYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO), YONETIM KURULU BASKAN VE UYELERININ SECIMINE YONELIK YUKSEK SECIM KURULU'NUN (YSK) ALI BAHAR LEHINE VERDIGI KARAR SONRASINDA, DAVUT CETIN TARAFTARLARI GEREKCELI KARAR SONRASI ANAYASA MAHKEMESI'NE BIREYSEL BASVURU YAPMAYA HAZIRLANIYOR. DIGER YANDAN IKI ISMIN SOSYAL MEDYA HESAPLARINA BAKINCA, IKISI DE 'ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI BASKANI' OLARAK GORULUYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO), YONETIM KURULU BASKAN VE UYELERININ SECIMINE YONELIK YUKSEK SECIM KURULU'NUN (YSK) ALI BAHAR LEHINE VERDIGI KARAR SONRASINDA, DAVUT CETIN TARAFTARLARI GEREKCELI KARAR SONRASI ANAYASA MAHKEMESI'NE BIREYSEL BASVURU YAPMAYA HAZIRLANIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO), YONETIM KURULU BASKAN VE UYELERININ SECIMINE YONELIK YUKSEK SECIM KURULU'NUN (YSK) ALI BAHAR LEHINE VERDIGI KARAR SONRASINDA, DAVUT CETIN TARAFTARLARI GEREKCELI KARAR SONRASI ANAYASA MAHKEMESI'NE BIREYSEL BASVURU YAPMAYA HAZIRLANIYOR. (ATSO MAZBATA) (FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
2 dakikada 188 gram acı biber yedi, 1'inci oldu
 
Tedavi altındaki madencinin kardeşinden açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali bahar 15 Ekim 2022 Cumartesi 16:45

ali baharın tarafında gelen oylarda bır ısaret vs varmıydı?

Yorumu oyla      0      0  
taş 15 Ekim 2022 Cumartesi 16:25

Bir seçim kendi kurulları içerisinde yapılsa sorun yok.Görünen oki ilgili ilgisiz bir sürü insanda bu sürece dahil olmuşlar.Anlaşılan kimin eli kimin cebinde belli değil,hatta kimler kimleri kucaklıyor,bütün hatlar karışmış.

Yorumu oyla      0      0  
şaka gibi 15 Ekim 2022 Cumartesi 13:18

neyin derdindesin Başkan, keşke tekrar ettirseydın secımı. meclıs uyelerı ısım cızmeden sıfrelı oy kullanmaya zorlanmadan secebılecek ortamı yaratsaydın da bu duruma gelmeseydı. ınsanlar uzerındekı baskı cok buyuktu. gercekcı olmakta fayda var. kımısıne ucak yap koy denıldı, kımısıne 8 e katla denıldı, ınsan kendı ısmını nıyeyazar? ben sıze ou verdım sorun yok demek ıcın! neden bu baskı? bıraz da gercekcı olalımmm alı bahara atılan pusulalarda bır oynama varmı?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yabancı satıp çıkıyor! Satış 850 milyon dolara ulaştı
Yabancı yatırımcılar son 5 haftadır hisse senedi piyasasından çıkış yapıyor. ...
Yeni banka kuruldu: İşte ortakları...
BDDK, Q Yatırım Bankası'nın kurulmasına izin verdi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
Gelir uçurumunda Türkiye zirveye yerleşti
Türkiye’de gelir uçurumu uluslararası raporlarda da kendine yer buldu. ...
 
Otomobilde ÖTV hazırlığı
Tüm modellerin yüzde 80 ÖTV dilimine girdiği otomobil sektöründe matrah ...
Motorine yine zam geldi!
Motorinin litre fiyatına 7 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1,54 TL zam yapıldı.
TÜİK, devlet hesaplarına ilişkin verileri açıkladı
TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, genel devlet açığının ...
 
İşte asgari ücret için konuşulan yeni rakam
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Yılbaşında asgariyi ciddi şekilde tekrar yükselterek ...
Eylül ayı enflasyon rakamları açıklandı
TÜRKİYE İstatistik Kurumu'nca (TÜİK) eylül ayında tüketici fiyatlarının ...
Memur, emekli, asgari ücretlinin gözü bu oranda
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen gün yaptığı açıklamada, “Yüksek ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva