Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
22 Ocak 2015 Perşembe - 09:54

Sosyal medya paylaşımları Kızılay müdürünü işinden etti

TÜRK Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Isparta Kan Merkezi'nde 2008'den beri müdür olarak görev yapan emekli yarbay Şerafettin Kılınçel, sosyal medyada işadamı Reza Zarrab veCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili paylaşımları nedeniyle açılan soruşturma neticesinde görevden alındı

Sosyal medya paylaşımları Kızılay müdürünü işinden etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


Kılınçel, bir suç kastı olmadığını, işe iade davası açtıklarını söyledi.

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Isparta Kan Merkezi'nde 1 Eylül 2008'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yarbay rütbesinden emekli olduktan sonra sözleşmeli işe başladığını belirten Şerafettin Kılınçel, geçen yıl Eylül, Ekim aylarına ilişkin dönemlerde kendisine ait Facebook hesabından mizah içerikli çeşitli karikatür ve Zaytung haberlerini paylaştığını ve bu nedenle hakkında soruşturma açıldığını kaydetti. 

Açılan soruşturmalar neticesinde yönetim tarafından savunmasının istendiğini belirten Şerafettin Kılınçel, "Ben de ifademe, 'Burada bir kasıt yok, bir Zaytung haberi, mizahi paylaşımlardır. Bununla ilgili bir suç kastım yoktur, incittiysem eğer de özür dilerim' diye yazdım. Buna rağmen ikinci savunmayı istediler, Yönetim Kurulu kararıyla da sosyal medyadaki paylaşımlarımı gerekçe göstererek işime son verdiler" dedi. 

İş akdi feshedilirken kıdem ve ihbar tazminatlarının ödendiğini belirten Kılınçel, avukatı Hasan Ulvi Öztürk aracılığıyla Ankara 14'üncü İş Mahkemesi'ne işe geri dönüş davası açtıklarını söyledi. Kılınçel, özel hayata müdahale ve diğer tazminat davası gibi haklarını da kullanacağını açıkladı. Kendisinin de 1989 yılından beri kan bağışçısı olduğunu ifade eden Kılınçel, bugüne kadar 51 bağışta bulunduğu, bronz, gümüş ve altın madalya ile plaketle ödüllendirildiğini söyledi. 

Kılınçel'in görevden alınmasına neden olan ve suç unsuru olarak kabul edilen toplam 7 paylaşımı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda bir dönem tutuklu yargılanan işadamı Reza Zarrab, Zaytung haberi ve karikatürlerden oluşuyor.

22 Aralık 2014 tarihindeki toplantıda iş akdi sona erdirilen Şerafettin Kılınçel'e ilişkin Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Müdürlüğü yönetiminin tutanağındaki karar şöyle:

“Paylaşımları incelenmiş olup, adı geçen personelin işlemiş olduğu fiiller, işçinin davranışlarından kaynaklanan iş akdinin geçerli nedenle feshedilmesi hükümlerine denk gelmesi nedeniyle iş akdinin fesih edilmesine karar verilmiştir."

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Müdürü Haluk Uyanık ise yargıya taşınmış bir konu olduğu ve açıklamada bulunamayacağını dile getirdi. 

HEPİMİZ ŞERO'YUZ
Isparta Kan Merkezi Müdürlüğü görevinden alındıktan sonra, soruşturma geçirmesine konu olan 7 paylaşımı silen Şerafettin Kılınçel, sosyal medyada yine Zaytung haberleri paylaşmaya devam etti. Kılınçel'in Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki okul arkadaşlarıyla olan fotoğrafının üzerine "Hepimiz Şero'yuz" yazıp paylaştığı görüldü.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

TURK KIZILAYI BATI AKDENIZ BOLGE MUDURLUGU'NE BAGLI ISPARTA KAN MERKEZI'NDE 2008'DEN BERI MUDUR OLARAK GOREV YAPAN EMEKLI YARBAY SERAFETTIN KILINCEL, SOSYAL MEDYADA ISADAMI REZA ZARRAB VE CUMHURBASKANI RECEP TAYYIP ERDOGAN'LA ILGILI PAYLASIMLARI NEDENIYLE ACILAN SORUSTURMA NETICESINDE GOREVDEN ALINDI. ISPARTA KAN MERKEZI MUDURLUGU GOREVINDEN ALINDIKTAN SONRA, SORUSTURMA GECIRMESINE KONU OLAN 7 PAYLASIMI SILEN SERAFETTIN KILINCEL, SOSYAL MEDYADA YINE ZAYTUNG HABERLERI PAYLASMAYA DEVAM ETTI. KILINCEL'IN TURK SILAHLI KUVVETLERI'NDEKI OKUL ARKADASLARIYLA OLAN FOTOGRAFININ UZERINE "HEPIMIZ SERO'YUZ" YAZIP PAYLASTIGI GORULDU.
(FOTO:ANTALYA-DHA)

TURK KIZILAYI BATI AKDENIZ BOLGE MUDURLUGU'NE BAGLI ISPARTA KAN MERKEZI'NDE 2008'DEN BERI MUDUR OLARAK GOREV YAPAN EMEKLI YARBAY SERAFETTIN KILINCEL, SOSYAL MEDYADA ISADAMI REZA ZARRAB VE CUMHURBASKANI RECEP TAYYIP ERDOGAN'LA ILGILI PAYLASIMLARI NEDENIYLE ACILAN SORUSTURMA NETICESINDE GOREVDEN ALINDI. ISPARTA KAN MERKEZI MUDURLUGU GOREVINDEN ALINDIKTAN SONRA, SORUSTURMA GECIRMESINE KONU OLAN 7 PAYLASIMI SILEN SERAFETTIN KILINCEL, SOSYAL MEDYADA YINE ZAYTUNG HABERLERI PAYLASMAYA DEVAM ETTI. 
(FOTO:ANTALYA-DHA)
 

 
Stajyer avukatların mutlu günü
 
Antalya'ya idari istinaf mahkemesi için 3 bin imza
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Stajyer avukatların mutlu günü
ANTALYA'da 1 yıllık stajlarını tamamlayan avukat adayları, baroda düzenlenen ...
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Üreticilerin yarasını sarmaya çalışacağız
TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Antalya ...
Kumluca'ya 200 öğrenci kapasiteli kız yurdu
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde ortaöğretimde okuyan kız öğrencilere yönelik ...
 
'Rezalete taksit?'
CLK Akdeniz'in geç ve yüklü gelen elektrik faturalarını taksitlendirme ...
Mevlana Kavşağı trafiğe kapanıyor
ANTALYA şehir içi trafiğinin önemli ölçüde yükünü çeken Mevlana Kavşağı, ...
Fırtına sonrasında sahildeki atıklar temizleniyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ekipleri, geçen haftaki fırtına sonrasında ...
 
CLK: Taksit yapacağız
CLK Akdeniz Elektrik, geç gelen faturalar nedeniyle özür diledikten sonra ...
Uysal: Hizmette tasarruf olmaz
Muhtarlar Meclisi’nde, mahalle muhtarlarının öneri ve taleplerini tek ...
Operasyonun ardında yatan dram
Antalya’da 500 polisin katılımı ile kent tarihinin en büyük uyuşturucu ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva