AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
23 Kasım 2023 Perşembe - 12:10

Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu ile imzaladığı protokolü yayımladı

ZAFER Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile imzaladığı gizli protokolü sosyal medya hesabından paylaştı.

Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu ile imzaladığı protokolü yayımladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, desteğine karşılık Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile protokol imzalamıştı. 24 Mayıs'ta imzalanan protokoldeki temel ilkeler kamuoyuyla paylaşılmış ancak hükümetin oluşturulması ve görev bölümüyle ilgili maddeler gizli tutulmuştu. Ümit Özdağ, gizli tutulan maddelerin yer aldığı protokolü sosyal medya hesabından paylaştı. Söz konusu protokolde, İçişleri Bakanlığı ve iki bakanlık ile bazı bakan yardımcılıklarının Zafer Partisi'ne tahsis edileceği yönünde mutabakata varıldığı görüldü.

'3 BAKANLIK İSTEDİK, KABUL ETTİNİZ'

Konuyla ilişkin açıklama yapan Özdağ, "Aşağıda üzerinde çok konuşulan ancak ilk kez yayınlanan Zafer Partisi-CHP Protokolünün tamamının fotoğrafını göreceksiniz. Bu protokolü eleştiren 6'lı masa birleşenlerine ve CHP içinden protokole karşı çıkanlara cevap veriyorum. 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerin 1'inci turunu hem parlamento hem cumhurbaşkanlığı seçiminde kaybettiniz. 14 Mayıs seçimleri öncesinde Zafer Partisi ile her türlü görüşmeyi reddetmiştiniz. Ocak 2023'te TBMM'de yaptığım basın toplantısında; Saray artıkları ve FETÖ'cüleri uzaklaştırmayı, terörle mücadele etmeyi, 13 milyon sığınmacı ve kaçağı geri yollamayı kabul etmeniz durumunda Zafer Partisi'nin Kılıçdaroğlu'na milletvekilliği ve benzeri hiçbir makam ve mevki istemeden destek olma önerisine cevap bile vermediniz. 14 Mayıs'ta seçimlerini Millet İttifakı olarak kaybettikten sonra ancak 20 Mayıs'ta Zafer Partisi'ni destek için aradınız, 2'nci tur için destek istediniz. Biz Ocak 2023'te TBMM'de açıkladığımız destek şartlarını tekrarladık, kabul ettiniz. Ancak bu şartların kabulü yeterli değildi. İttifak yaptığınız partiler ve onların birçok platformlardaki söylemleri, politik duruşları ve benzeri sebepler ile kaybettiğiniz ilk turda size oy vermeyen, endişe duyan veya sandığa gitmeyi düşünmeyen seçmenleri motive edecek, bu endişeleri giderecek, oy vermeye yönetecek politikalar ve söylemler gerekiyordu. Bu seçmen kesimi Zafer Partisi'ni, Atatürk'e, kuruluş ilkelerine ve sığınmacıların ülkelerine dönüş politikası vaatlerinin hayata geçirilmesinin bir anlamda teminatı olarak gördüğü için ve elbette bu kesimlere olan sorumluluğumuz gereği Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olması şartı ile İçişleri, Kültür ve Turizm ve Milli Eğitim Bakanlıklarını kapsayan 3 bakanlık istedik, kabul ettiniz" dedi.

'CHP LİDERLİĞİ, YENİ BİR BAŞARISIZLIĞA DOĞRU YELKEN AÇMAKTADIR'

CHP'nin kendilerine seçimi kaybettiren 6'lı masa üyelerine verilen milletvekilleri, bakanlıklar ve cumhurbaşkanı yardımcılıklarını unutup, seçimin kazanılması durumunda Zafer Partisi'ne 3 bakanlık verilmesini ağır şekilde eleştirdiğini vurgulayan Özdağ, şunları söyledi:

"Bu çok kısa sürede verdiğimiz destek ve çalışmalar sayesinde yaratılan yeni rüzgar ile oylar artmış,  küskün ve kızgın büyük bir seçmen grubu her şeye rağmen sandığa gitmiştir. Sonuç ortadadır. Zafer Partisi'ne yönelik saldırıların asıl nedeninin partimizin bu protokol ile Atatürk'ün kurucu değerlerini güvence altına almak istemesi, terörle mücadeleye yeni bir atılım getirecek olması, milli, üniter ve laik devlet esaslarını vurgulanması ve 13 milyon işgalcinin vatanlarına dönmesi projesidir. Bu projenin kabulünden HDP seçmeninin rahatsız olduğu iddiası maalesef CHP'nin  yeni genel başkanı Özgür Özel tarafından ifade edilmiş, kongre sürecinde de siyaseten insafsızca istismar edilen bu açıklamalarını Türkiye'nin bir bölümü üzerinde Kürdistan kurmaya hedefleyenlerin elini öperek taçlandırmıştır. Öyle gözüküyor ki CHP liderliği geçmiş hatalardan ders çıkarmak yerine yeni vahim hatalar ile yeni bir başarısızlığa doğru yelken açmaktadır. Bir CHP milletvekilinin 'Atatürkçülüğü ve laikliği Zafer Partisine kaptırdık' diyerek itiraf etmek zorunda kaldığı gibi artık Atatürk'ün partisi Zafer Partisi'dir ve Türk milliyetçiliği Zafer Partisi'nde temsil edilmektedir. Altını çizerek vurguluyoruz, Türk milletini cepheleştiren, bölücülere taviz veren CHP ve AKP politikaları artık Türk siyasetinde Cunhuriyetin kuruluş ilkelerinden, büyük Atatürk'ten, sığınmacıların vatanlarına dönmesinden taviz vermeyen Zafer Partisi olduğu gerçeği ile her platformda karşı karşıya kalacaktır. Halkın nabzını tutamayan, tarihin ve ülke jeopolitiğinin dayattığı gerçeklikleri analiz kabiliyeti ve vizyonu olmayan kadrolar Türkiye'nin karşı karşıya olduğu ağır sorunları çözemezler. Tek çözüm Zafer Partisi."

ZAFER PARTISI GENEL BASKANI UMIT OZDAG, 28 MAYIS CUMHURBASKANLIGI SECIMI ONCESI CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU ILE IMZALADIGI GIZLI PROTOKOLU SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLASTI.  FOTO-ANKARA-DHA (ARSIV)

ZAFER PARTISI GENEL BASKANI UMIT OZDAG, 28 MAYIS CUMHURBASKANLIGI SECIMI ONCESI CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU ILE IMZALADIGI GIZLI PROTOKOLU SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLASTI.  FOTO-ANKARA-DHA

ZAFER PARTISI GENEL BASKANI UMIT OZDAG, 28 MAYIS CUMHURBASKANLIGI SECIMI ONCESI CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU ILE IMZALADIGI GIZLI PROTOKOLU SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLASTI.  FOTO-ANKARA-DHA

ZAFER PARTISI GENEL BASKANI UMIT OZDAG, 28 MAYIS CUMHURBASKANLIGI SECIMI ONCESI CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU ILE IMZALADIGI GIZLI PROTOKOLU SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLASTI.  FOTO-ANKARA-DHA

ANKARA, (DHA)

 
Antalya'da Ekolojik Kreş öğrencilerine ağız ve diş sağlığı eğitimi
 
New York Valisi: Köprüdeki patlama terör eylemi değil
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turizmci Kabadayı: Ortak akıl için yola çıktık
AK Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ...
Özgür Özel: Yargıtay'ın kararına karşı sonuna kadar direneceğiz
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Biz, Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa'yı ...
Özgür Özel, Hikmet Çetin ile görüştü
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin eski Genel Başkanı Hikmet Çetin ile bir araya geldi.
 
Cevdet Yılmaz: İstihdam dostu politikalar izlemeyi sürdüreceğiz
CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde daha güçlü ...
CHP'li Günaydın: Tüm emeklilere 5 bin lira ödensin
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla ...
İYİ Partili Gürban’dan ‘istifa’ açıklaması
İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, “İstifa yönünde ...
 
Eski bakan Müftüoğlu için Meclis'te tören
ANKARA'da hayatını kaybeden eski Devlet Bakanı Güneş Müftüoğlu (78) için ...
Özgür Özel: Anayasa yürüyüşüne çelme takan Türkiye'ye çelme takar
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Yarın kimin Cumhurbaşkanı olacağına milletin ...
Babacan: Anayasa için bizden destek beklemeyin
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Mevcut Anayasa'yı tanımayanların, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva