Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
1 Aralık 2021 Çarşamba - 17:37

Vali Yazıcı: Çocukların kalbine insan sevgisi ve saygısını aşılayın

ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, 'Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma' (AHENK) projesi kapsamında Bahtılı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı, 55 öğrencinin katılımı ile düzenlenen kitap okuma etkinliğine katıldı.

Vali Yazıcı: Çocukların kalbine insan sevgisi ve saygısını aşılayın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Vali Yazıcı, AHENK Projesi kapsamında Konyaaltı ilçesindeki Bahtılı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Kitap okuma etkinliğinin ardından öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, öğrencilere hayallerini, hedeflerini sordu.

SİZLER BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİSİNİZ

Bir öğrencinin, "AHENK ne demek?" sorusuna cevap veren Vali Yazıcı,"Biz ekim ayında bir Eğitim Çalıştay'ı yaptık. Bu çalıştayda da proje adı Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma oldu. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin niteliğini artırmak ve kalitesini geliştirmek için tüm okul ve kurumlarda faaliyetler planladık. Eğitim bizim için, geleceğimiz için çok önemli. Sizler çok önemlisiniz" dedi.

HAYATINIZDA YALANIN YERİ OLMASI

Öğrencilerle karşılıklı soru-cevap şeklinde devam eden etkinlikte onları en çok neyin rahatsız ettiğini soran Vali Yazıcı, "Ben görev yaptığım her ilde okullara gidip bir anket yapıyorum. 300 okulda bu anketi yapmışımdır. Ortaokul ve liselerde bu ankette genellikle ilk sırada en çok rahatsız olunan konu olarak yüzde 80 oranında yalan söylenmesi, dedikodu, iftira ve verilen sözün tutulmaması gibi konuları dile getiriyorlar" dedi. Gençler ve çocukların da bu konulardan rahatsız olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti;

"Şimdi şunu merak ediyor ve sizlerle tartışmak istiyorum. İnsanlar garip şekilde yalan söylüyor. Herkes yalan söylüyor. Hem yalan söylüyoruz hem de rahatsız oluyoruz. Burada bir çelişki var bunun izahı nedir. Sana yalan söylendiğinde neden rahatsız oluyorsun. Kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasını da yapmayın. Dolayısıyla yalanı yaşamınıza pembeden beyaza hayatınıza sokmayın. Siz yaparsanız karşı tarafa da yapma hakkı veriyorsunuz. Maalesef o da bunu istediği zaman istediği yerde kullanabiliyor."

KİTAP EN İYİ DOST

Öğrencilere kitap okuma konusunda tek bir nasihatinin olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Benim bir dostum var. Bugüne kadar bana hiç yalan söylemedi, ihanet etmedi, en kötü zamanımda hep yanımda oldu. Belki dertlerimden beni kurtarmadı ama beni başka diyarlara götürdü. Sizce bu kim olabilir. Cevap kitap. Dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun. Garanti veriyorum size asla ihanet edip yanlış yapmaz" dedi. Öğrencilerle sohbetin ardından öğretmenlerle bir araya gelen Vali Yazıcı, "Türkiye olarak okuma alışkanlığımızın çok düşük. Maalesef okumayan bir toplumuz. Geçmiş yıllarda UNESCO tarafından yapılan bir araştırmaya göre dünya kitap okuma alışkanlığında 86'ncı sıradayız. Ben bunu kabul etmiyorum ve sizlerin de kabul etmesini istemiyorum. Bu konuya bütün öğretmenler olarak öncelik verelim" tavsiyesinde bulundu.

GENÇLER BİZİM YARINLARIMIZ

Akademik başarının herşey olmadığını vurgulayan Vali Yazıcı, iyi bir meslekten ziyade iyi bir insan olunmasına değinerek, öğretmenlerin bu konuda daha iyi bir öğretici olması gerektiğini söyledi. Vali Yazıcı, şöyle konuştu;

"Gençlerimize, insana sevgiyi ve saygıyı küçük yaşlardan itibaren öğretmemiz lazım. Bu gençler bizim, ülkemizin yarınları. Bunları şimdiden iyi eğitmeliyiz. Gençlerimiz yarın bize, ülkemize hizmet üreten kişiler olarak karşımıza çıkacak. Gelecekte onları iyi görmek istiyorsak eğitimlerini şimdiden sıkı tutmalıyız. Bu projede öne çıkarmaya çalıştığımız diğer bir şey ise değerler eğitimidir. Toplumda herkes birbirinden şikayetçi. Eğer siz çocuklarımızın kalbine insan sevgisini ve saygısını yerleştiremezseniz ileride çok üst düzey işlerde bile bulunsalar bunun maalesef ki bir önemi kalmıyor. Bunu ister kul hakkıyla ister İnsan Hakları Beyannamesiyle anlatın, yeter ki kalplerine insan sevgisi ve saygısını aşılayın."

ANTALYA VALISI ERSIN YAZICI, 'ANTALYA'DA HEDEFLENEN EGITIME NITELIK KAZANDIRMA' (AHENK) PROJESI KAPSAMINDA BAHTILI MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI'NI ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA VALISI ERSIN YAZICI, 'ANTALYA'DA HEDEFLENEN EGITIME NITELIK KAZANDIRMA' (AHENK) PROJESI KAPSAMINDA BAHTILI MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI'NI ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA,(DHA)

 
AKP'den Çokal iddiasına 'Komik' açıklaması
 
Narkotik köpeği Athena, sarımsağa sarılı uyuşturucuyu tespit etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP'den Çokal iddiasına 'Komik' açıklaması
Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, CHP Antalya İl Başkanı ...
Jandarmadan kış lastiği denetimi
ANTALYA'nın Akseki, Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde Jandarma Trafik Timleri ...
Jandarma öğrencilere trafik kurallarını anlattı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde jandarma ekipleri okul servislerini denetledikten ...
 
Göçük altında kalan maden işçisi hayatını kaybetti
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte işçi ...
HPV aşısının ücretsiz olmasını istediler
RAHİM ağzı kanserini önleyen HPV aşısının ücretsiz uygulanmasını isteyen ...
Jandarmadan torbacılara yönelik 'Kaş Narko Kıran' operasyonu
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde jandarma, 3 aylık araştırma sonrası dün düzenlenen ...
 
Manavgat emniyetine araç hibesi
MANAVGAT İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 2021 model hizmet aracı hibe edildi.
KETAV'dan turizmcilere 'birlik' çağrısı
KEMER Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, "Kemeri temsil ederken ...
Muratpaşa Yaşlı Meclisi yeniden toplandı
ANTALYA'da, üyeleri sadece 60 yaş ve üzeri kent sakinlerinden oluşan Muratpaşa ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva