Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi

Dursun Gündoğdu

Doğru mu bu sayın Türel sayın Badak?
29 Haziran 2012 Cuma

 
 
CHP Antalya Milletvekili Dr. Arif Bulut aradı gecenin bir vakti. EXPO 2016 ile ilgili Ankara’daki kulislerden bilgi verdi.
Anlattıkları dudak uçuklatan cinsten…
İnanamadım.
‘Yok, böyle değildir’ dedim.
‘Adımı vererek yazabilirsiniz. Bu anlattıklarımın hepsi doğru’ dedi.
Dr. Bulut bunu bana anlattıktan sonra, bir gün sonra sabah kahvaltısında CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan’da dile getirmiş. Ben gidemedim kahvaltıya ama gazeteci arkadaşım Ahmet Dökdök’ün bana aktardıkları Bulut’un söyledikleri ile birebir örtüşüyor.
Arif Bulut, doktor olurken Hipokrat yemini, milletvekili olurken vatan, millet, bayrak, namus, şeref üzerine kürsüde yemin etmiş, yani yeminin ne olduğunu bilen biri…
‘Tamam’ dedim ve bu yazıyı kaleme aldım.
Ama yine de en son yazacağımı baştan yazıyorum. Daha doğrusu soruyorum;
“Bu anlatılanlar doğru mu sayın Menderes Türel, anlatılanlara itirazınız var mı sayın Sadık Badak”…
Efendim, anlatılan şu:
Biliyorsunuz EXPO 2016’yı aldık. Ancak, yönetim kurulunda kim olacak sorusu çıkacak yasa ile netleşecek. Fakat, yasa tasarısı plan bütçeye gelene kadar Antalya’dan sadece valilik, Büyükşehir ile Akdeniz Üniversitesi vardı.
Sonradan konuya CHP’den Dr. Arif Bulut, AKP’den Menderes Türel ve Sadık Badak müdahil oldular. Çünkü, Antalya’da bir infial doğdu.
Öyle ya, Expo 2016’nın Antalya’ya gelecek olmasında büyük emeği geçen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Ticaret Borsası ve Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği yönetimde yoktu.
Bu kurumların başındakilerin EXPO 2016 ile ilgili hafızaları oluşmuştu. Ne olup bittiğini, ne olacağını biliyorlardı. Yol haritalarını çizmişlerdi.
CHP ve AKP’li vekiller, “ATSO da bu yönetimde olmalı” dediler. ATSO Başkanı Osman Çetin Budak, diğer kardeş kurumları düşünüp onlara yer açmak için, “Ben ATSO Başkanı olarak TOBB’un da yönetimindeyim. TOBB zaten Expo’nun yönetim kurulunda var. Biz dolaylı yoldan zaten varız” diyerek öneriyi nazikçe reddetti.
Ancak, işte ip buralarda kopmuş.
Benim inanmadığım olay burada gerçekleşmiş. CHP’li vekil Bulut’un anlattığına göre, AKP’li Türel ve Sadık Badak, Antalya Ticaret Borsası ve Orta Anadolu Süs Bitkileri İhracatçılar Birliği’nin yönetim kuruluna girmesini istememişler.
Onlar girerse, onlarca kurumun daha girmek isteyeceğini, bunun sakıncalı olacağını anlatmışlar.
Badak, burada “Herkese bir makam vermek zorunda değiliz” türünden bir laf da etmiş.
Yasa çıkmadığı için daha kesinleşmiş olmamasına rağmen sonuçta ne oldu?.
Meclis’teki Bütçe Plan Komisyonu’na gelen tasarıda TOBB yönetimden çıktı yerine ATSO ve Ziraat Odası girdi. ATB ve Süs Bitkileri zaten yoktu, dışarıda kaldı. Genel sekreterlik diye, görev tanımının bile belli olmadığı, ucu açık bir makam yaratıldı.
EXPO 2016 Aksu’da olacak. Yönetimde Aksu Belediyesi yok misal…
Nereden bakarsanız bakın, bu yönetimde temsil sorunu devam edecek gibi görünüyor.
 
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali 30 Haziran 2012 Cumartesi  20:42

Ne şimdi bu. Ne suya ne sabuna... İstememişler... Eee, ne demek lazım? Gazetecinin uyarma,yol gösterme, yeni birşey söyleme görevi yok mudur? Menderes Türel ve Sadık Badak'ın, Süs Bitkileri İhracatçıları Birliği ve ATB'den bahisle, "Onlar girerse, onlarca kurum daha girmek isteyecektir, bu sakıncalıdır" dediğinı aktaran Dursun Gündoğdu, bu yaklaşıma malesef bir yorum getirmiyor. Badak'ın, “Herkese bir makam vermek zorunda değiliz” türünden bir laf etmiş olduğunu da aktarıyor Gündoğdu fakat yine tık yok. Badak'ın 'herkes' diye sıradanlaştırdığı,diğerleriyle bir tuttuğu ATSO, ATB ve Çiçek İhracatçıları Birliği bu işe en çok emek harcayan kuruluşlar değil mi? Hele ki Çiçek İhracatçıları Birliği... Bu Birlik,Uluslararası Çiçek Üreticileri Birliği'ne üye olmakla Türkiye'nin Expo adaylığınının önünü açmıştır. Bu işin en tepesinde olacak bir kuruluşu, sıradanlaştıran Badak'a 'kınıyoruz' bile diyemeyecek durumda mıyız ki sadece 'doğru mu' diye sormakla yetiniyoruz? Sayın Gündoğdu, hep beraber Antalyalılar olarak Sayın Badak başta olmak üzere Sayın Türel'e gerekli cevabı vermeliyiz. Ayıptı ayıp. Siz de adınıza, meslek geçmişinize yakışır şekilde yapılan yanlıştan dönülmesine katkı sağlayın. Yanlış yapan, kişisel egolarıyla hareket edenlere gereken ders verilmelidir.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva