Aydın'da orman yangını
Aydın'da orman yangını
Kıyıdaki kaçaklar yıkılıyor
Kıyıdaki kaçaklar yıkılıyor
Antalya'da oğlunu öldüren baba; Pişmanım
Antalya'da oğlunu öldüren baba; Pişmanım
Bayram tatilinin ilk günü 853 trafik kazası
Bayram tatilinin ilk günü 853 trafik kazası

Dursun Gündoğdu

Evcilmen bu ne iş?
15 Şubat 2012 Çarşamba

 
Kasırga’dan sonra Antalya Muratpaşa Belediyesi’nde ikinci bir şok yaşandı. Muratpaşaspor Kulübü Başkanı dahil 3 kişi tutuklandı.
Tutuklananlardan ikisini tanımam. Görüşmüşlüğüm, konuşmuşluğum yoktur. Ama, İbrahim Akkaya’yı yıllardır tanırım, bilirim. Mensubu olduğu gazeteci camiası ve sonradan dahil olduğu siyaset dünyasında pek sevilmez.
Çünkü, çok doğrucudur. Düşündüğünü direkt söyler. Gazeteci olarak yazdıkları doğrudur, eğridir tartışılır fakat siyasetin hiçbir kalıbı ona göre değildir. Akkaya kalıba girmez. Neden siyasete girdi onu da anlamış değilim. Onun kendisine göre doğruları vardır ve şahsen ben onu öyle bilir, öyle kabullenirim.
Açık söyleyeyim, çalıştığı gazetelerde benim hakkımda yazmadığını bırakmadı. En ağır ifadelerle beni eleştirdi. Kızmadım mı?.. Çok kızdım.
Tarzı öyleydi, değişmezdi.
Ancaaak, şunu da açık ve net ifade edeyim; İbrahim Akkaya, dürüst, kuruşa tamah etmeyen, karnı açlıktan guruldasa, ‘tokum’ diyecek kadar gururlu biridir.
Bunu da bir dönem onun müdürü olarak çalışma sıfatıyla biliyorum.
Tutuklanma gerekçesi, bağış makbuzu kesmemekmiş.
Siyasete girdiğine bin pişman biri, cebindeki üç kuruşu da Muratpaşaspor için harcadığını bildiğim biri nasıl oluyor da 300 bin TL’yi cebine indirmekle suçlanıyor aklım almıyor.
Spor kulüplerinde, özellikle de belediyelere bağlı kulüplerde yönetici olmak çok zor ve risklidir. O takımın transferlerini, ihtiyaçlarını karşılamak maharet ister.
Ali’nin külahını Veli’ye, Veli’nin takkesini Ali’ye giydirmek zorunda kalırsın.
İyi niyetli bu çalışmalar zaman zaman işte böyle kazalarla sonuçlanabilir.
Olayın içeriğini tam bilemiyorum. Fakat, içimden bir ses, bu olayın iyi niyetli bir girişimin, kılıfa uydurulamamasının yarattığı sonuç olarak görüyorum.
Ve, diyorum ki; “Ey, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen… Kasırga’da bir çok bürokratın gözaltına alındı, tutuklandı, aylarca içeride yattı, çıktı. Herkes biliyor ki, CHP’li belediyeler büyüteç altında… Ona rağmen ders almadın mı?.. Bak, bu kez meclis üyelerin ve çalışanların içeride… Etrafında sana hizmet eden insanlar bir şekilde hapse giriyor. Neden önlemini almıyorsun? İşleri neden sıkı tutmuyorsun? İç denetim mekanizmasını neden işletemiyorsun?”
Şimdilik bu kadar…

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yediğin hurmalar gün gelir....... 28 Şubat 2012 Salı  11:14

Yaaa zamanında Büyükşehir kulübünde neler oluyor öyle böyle para yemiyorlar bu nasıl iştir diye yazı yazan adam; Büyükşehirde konuyla ilgili yapılan araştırmalarda usulsüzlük çıkmayınca tek satır yazmadı. Menderese ve ekibine atmadığı iftira kalmadı bu tarzı ve tavrı yüzünden birileri sayesinde meclis üyesi oldu ve işte sonu. Allah esirgeyen bağışlayandır ama kul hakkı müstesna. Etme bulma dünyası Sayın Akkaya. Sayın Gündoğdu sizinde gazeteci kimliğinden dolayı sonucu belli olmayan bir yargılamada taraf olmanız hayret verici. Gazeteci yolsuzluk yapmaz, adam öldürmez, rüşvet yemez diye bir garanti varda biz mi bilmiyoruz.

Yorumu oyla      8      6  
ahmet durmasın 22 Şubat 2012 Çarşamba  00:18

Adalete olan güveni sarsıcı yorumlar sadece akıl karıştırır. Birini savunayım derken sistemi yaralarsınız...Nitekim Akkaya olayı da daha taze... Önce iddianameyi beklemek görmek gerek..Bir gazetecinin tutuklanması suçun niteliği ile örtüşürse mesleki tartışma konusu edilir elbet.. Ama burada isnat edilen suç başka ve bu suç sabit gçrülüp cezaya dönüşürse bu kişilerin meclis üyelikleri de düşer. iyisi beklemek görmek.

Yorumu oyla      6      7  
siyaset mi? 20 Şubat 2012 Pazartesi  23:00

bir kişi siyasete soyunduysa, herşeyi göze alıyordur... önemli olan siyaseti düsturuplu yapabilmektir...Bakıyorum Yargı'dan önce yargısız infazcılar işi ele almış... İddianame hazırlansın dava açılsın, adamlar çıksın hakim karşına o zaman ak... kara... belli olacak...

Yorumu oyla      6      7  
chp li 20 Şubat 2012 Pazartesi  12:34

Dogrucuya dogru!

Yorumu oyla      8      5  
doğrucu 18 Şubat 2012 Cumartesi  21:27

ben kimseye hırsız demedim, siyasetçi olmaya da niyetim yok. ama herkese hırsız diyerek kendine siyasi rant sağlayıp Atatürk'Ün CHP'sine kapağı atanların asla ve asla hata yapma lüksü yoktur. yaparsada her türlü eleştiri ve yorumu hak eder. herkes yapıyır diye herkese çamur atan birinin pisliğini sineye mi çekeceğiz?

Yorumu oyla      24      9  
Mustafa KOZAK 18 Şubat 2012 Cumartesi  16:30

Bırakalım yargılamayı Bakın ne kadar zor değil mi siyaset yapmak. Hırsız oluyorsun, dolandırıcı oluyorsun, düzenbaz oluyorsun, yalancı oluyorsun.Tutuklanıyorsun. İdam bile ediliyorsun. Bence siyaset yapanlar hangi partiden olursa olsun yürekli insanlardır. Yani öyle kolay değildir siyasetçi olmak.. Kolay mı bu sözlere maruz kalmak. Ama Hariçten gazel okumak kolay..Suçlamak en kolayı. Burada Akkaya'nın CHP'den olmasının da hiç önemi yok. AK Partiden de bir başka partiden de birinin başına gelebilir bu tür şeyler. Zaten gelmiyor mu. Topyekün siyasetcileri suçlamıyor muyuz toplum olarak. CHP'lisi AK Partili, Ak Partili CHP'lisini haramzadelikle suçluyor. Bunlar ayıp şeyler.. Ülke yönetimine talip olan insanlara ve de görev alanlara haksızlık etmeyelim..Rahibe Teresa diye bir hristiyan azizesi vardır. Bilge bir kadın... İnsanları yargılarsanız onları sevmeye vaktiniz kalmaz diye bir sözü vardır. Bırakalım yargı işini yargıçlar yapsın. Ama toplum olarak biz yargılıyoruz insanları. Onun için birbirimizi sevmiyoruz....Katlanmıyoruz..Haa herkes hırsız ise siz dürüst iseniz, buyrun siyaseti siz yapın.. Sorumluluğu buyrun siz alın...

Yorumu oyla      13      14  
doğrucu 18 Şubat 2012 Cumartesi  09:21

mustafa kozak ve onun gibi düşünenlere şunu sormak lazım; eğer muratpaşa akpli bir belediye, ibrahim beyde akpli bir meclis üyesi olsaydı şimdi neler döktürürdünüz? eğer bu 300bin lirayı akkaya kendisi yok etmedi ise, durum daha da enteresandır, o zaman birinin talimatı ile hareket etmiş olabilir! dursun beyin başlığındaki soru aslında olayın derinliğini sorgulaması açısından çok anlamlı olmuş! öte yandan etme bulma dünyası demeden de geçemeyeceğim doğrusu, sen herkesi vatan haini hırsız mırsız diye yaftala, sonra yediğin halta bak...

Yorumu oyla      17      6  
Mustafa KOZAK 17 Şubat 2012 Cuma  09:46

Hentbolda ve jimnastikte Muratpaşaya destan yazdıran ekibe geçmiş olsun... Akkaya ile yanındakileri tutuklandıkları günün sabahı adliyede görmüştüm. Telaş içinde adli tıp doktorunun olduğu kata çıkıyorlardı merdivenden. Yanlarında polis filan da yoktu.Belediyeden edindiğim bilgiye göre ifadeleri alınmak üzere çağırılmışlar. Çıkarıldıkları mahkemede de tutuklanmışlar. Belediye de şokta... Akkaya ile ekibinin Muratpaşa Belediyesporu özellikle hentbolda ve jimnastikte başarılı bir noktaya getirdiğini herkes biliyor. Destan yazdıran yöneticilerin kulubün kasasındaki 300 bin liralık açığı kendi ceplerine akıttığı iddiası bana inandırıcı da gelmiyor. Zaman içinde tutuklanan bu kulüp yöneticilerinin aklanacağını umuyorum...Çünkü Akkaya'nın böyle bir şeye itibar edeceğini hiç ama hiç sanmıyorum. Muratpaya Belediye spora geçmiş olsun.

Yorumu oyla      14      20  
haberci 16 Şubat 2012 Perşembe  16:28

Her zaman ortalkıkta doğruluk edaları ile bize saldıranlar nerdeler hadi niye susuyorsunuz sizden biri yapınca dilinizmi dönmüyor atmadığınız iftira kalmadı bakın geri tepti

Yorumu oyla      24      5  
Sadet 16 Şubat 2012 Perşembe  15:21

Umarım yargılamanın sonucu bu kadar kötü olmaz. Ancak İ.A ve yakın geçmişte beraber çalıştığı gazeteci kimlikler iyi analiz edilmeli.

Yorumu oyla      25      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Bayram günleri
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’da beş kriz
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva