Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem

Dursun Gündoğdu

Menderes Türel’den EXPO 2016 cevabı
1 Temmuz 2012 Pazar

 
Son yazımda, EXPO 2016’dan bahsetmiş, Antalya Ticaret Borsası ise Süs Bitkileri Birliği’ni yönetime iki AKP’li vekilin aldırmadığına ilişkin CHP’li Vekil Arif Bulut’un iddiasın üzerine, ‘Doğru mu bu sayın Türel, sayın Badak” diye sormuştum.
Menderes Türel aradı, evelemeden gevelemeden ‘Doğru’ dedi.
Sonra makineli tüfek gibi konuştu:
“Yönetim kuruluna ATSO ile Antalya Ziraat Odası’nın eklenmesini Menderes Türel ve Sadık Badak imzaladıkları önerge ile sağladılar. Belgeler yalan söylemez. Antalya’daki bütün belediyelerin EXPO Konseyi’ne eklenmesini, Antalya Konseyi’nin EXPO Konseyi’ne eklenmesini, ve EXPO Konseyi’nin de üye sayısının 20 küsurdan 50 küsura çıkmasını Ak Partili vekiller olarak verdiğimiz önerilerle sağladık. Böylece Antalya’yı en iyi kucaklayan bir yapı kazandırdık.
Bu meseleyi siyasallaştırmaya çalışan muhalefet, önce bu önergelerde kimin imzası var altına bir baksın öyle konuşsun. 19 belediye arasında CHP’li ve MHP’ belediyelere de var.
Şimdi gelelim önemli bir meseleye; yönetim kurulundan Antalya valisi, büyükşehir belediye başkanı ve Akdeniz Üniversitesi’nin çıkartılmasına yönelik, bunların yerine de Ankara’dan 3 bürokrat atanmasına yönelik önergeyi CHP’li milletvekilleri verdi. Yalanlamasınlar, elimde önergeleri var. İstersen fakslarım. Bu önergeyi verdikten sonra twit atıp ‘İroni yaptık’ demişler. Yani EXPO ile dalga geçmişler CHP’li vekiller.
Bütçe Komisyonu’nun EXPO tartışmalarının ikinci gününde MHP’li Bütçe Plan Komisyonu Üyesi Mehmet Günal hiç gelmedi. CHP’li milletvekilleri sıralarında ise 2. günün tartışmalarında kimse yoktu.
Şimdi soruyorum: EXPO’yu Antalya’yı kucaklayan bir yapıya kim getirmiş. Bunu belgelerle halkın takdirine sunuyoruz.
Muhalefet meseleyi bir tek kesme çiçek ve süs bitkileri odasının alınmasına yönelik tartışmalara kilitledi.
Biz 151 bin üyesi olan Antalya Ziraat Odası ve 80 bin ATSO üyesinin yerine, 100 üyesi olan Süs Bitkileri Odası’nı alsaydık Antalyalıyı daha da mı kucaklayan bir yapıya kavuşacaktı. Muhalefete bunu da soruyorum. Kişiye endeksli bir yasa olmaz.
Kurumsal olarak, Antalya’ya daha yaygın bir yönetim kurulu oluşsun diye ATSO ile Ziraat Odası’nı biz dahil ettik.
Bütün tartışmalarda, hem ATB başkanı ve Süs Bitkileri başkanının da çok yakın arkadaşım olduğunu söyledim. Muhakkak bu çalışmalar içerisinde bir şekilde değerlendirilmeleri gerekir dedim. Ali Çandır sınıf arkadaşım, çok değerli bir kardeşim, Osman Bağdatlıoğlu ile dostluğum vardır.
Antalya’nın böylesine hayati bir projesinin ‘İki kişi niye yönetime alınmadı?’ diye twit atarak sulandıran muhalefeti esefle kınıyorum. Yazıklar olsun.”
BİR İKİ KELAM DA BENDEN
Şimdi, evelemeden gevelemeden bende bir iki kelam edeyim.
Sayın Türel, Süs Bitkileri Mamulleri ve İhracatçıları Birliği’nin sizin dediğin gibi 100 tane üyesi olduğunu varsayalım. Ve, yine sizin dediğiniz gibi, Antalya’daki 100 üyeli her birlik EXPO icra kurulu veya konseyi her neyse, buna girmek isteyecektir diyelim. Varsın, onlar girmek istesin.
Amaaa, Osman Bağdatlıoğlu ve Ali Çandır bu işi var eden kadronun başındaki iki insan… Bir kere, Antalya’da hiçbir oda, birlik veya kurumun, ‘Onların 100 üyesi var, bizim de 100 üyemiz var. Bizde girmek istiyoruz’ diyeceğini sanmıyorum.
Hatta ve hatta, böyle bir hakkı onlara tanısanız bile, bunu getirip ‘Yiğidi öldür ama hakkını ver’ diye Bağdatlıoğlu ve Çandır’a altın tepsiyle sunarlar.
Ayrıca; bu EXPO 2016’nın konusunda ‘Çiçek’ yok mu?’…
Var.
O halde, biri çıkıp, ‘Çiçek varsa, başkanı nerede?..’ diye sormaz mı?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
murat erdem 5 Temmuz 2012 Perşembe  12:03

menderes akp olmadan muhtarlık bıle kazanamz yayınlayın lutfen

Yorumu oyla      3      3  
Ali 4 Temmuz 2012 Çarşamba  22:39

"ali ye" rumuzlu... Bi kere ATSO Başkanı zaten tasarıda yoktu. AKP suç üstü yakalanınca kamooyunun tepkisinden çekindikleri için ATSO'yu bari alalım dediler. CHP'nin yaptığı bütün öneriler reddedilip, bütün yetkilerin Bakan'da toplanmasının önünü açıcı istekler gündeme gelince önerge veriyorlar. Diyorlar ki: "Rektör, Büyükşehir Beld. Başkanı ve Vali yönetimden çıkarılsın, Tarım Bakanlığı'ndan 3 bürokrat yönetime girsin. Böylece Bakan rahat etsin." Buradaki "Bakan rahat etsin" ironisini göremeyen arkadaş ilk yazdığım yorumu bir daha okusun. Türel ne diyor? "Odaların ya da kuruluşların üye sayısını, sermaye büyüklüğüne falan baktık. 150 bin üyeli Ziraat Odası'nı değil de 100 üyeli Çiçek İhracaatçıları Birliği'ni mi yönetime alsaydık". Bu kadar samimiyetten uzak bir gerekçe olabilir mi? Expo'nun konusu çiçek ama Çiçek İhracatçıları Birliği yönetimde yok. Bir işin doğrudan ilgilisi vardır dolaylı ilgilisi vardır. Osman Bağdatlıoğlu doğrudan ilgilidir.

Yorumu oyla      3      4  
emin inci 4 Temmuz 2012 Çarşamba  11:50

expo sahasına açıalcak yolun kenarını kim imara soktu kunduda 45 metrelik yolun imarı nereden geçiyor bu yolda kaçtane alışveriş merkezi-dinlenme alanı-akaryakıt istasyonu v.b yerler kimlere tahsis edildi onu araştırın yakında kokusu çıkacak zaten?...

Yorumu oyla      5      3  
vatandaş 4 Temmuz 2012 Çarşamba  10:17

bence türel yenıden aday gösterılmeli!! akp ondan başka aday gösterırse kazamaz!!! çünkü türel gazeteci kımliği ile antalyada kazandı! deniz baykal geçeğini unutmayalım! ertuğrul dokuzoğlunu aday gostermese bekır kumbul tekrar kazanırdı!!türel akp den aday olursa kesin kazanır! aksı taktırde hoca tekrar kazanır!!

Yorumu oyla      3      6  
muhatabına 4 Temmuz 2012 Çarşamba  10:00

hani senin açıklamalarına yer vermiyordu bu site???ha?

Yorumu oyla      3      3  
ali ye 2 Temmuz 2012 Pazartesi  09:20

menderes türel diyorki belediye başkanı ve atso başkanını cıkatrmak için Chp önerge verdi diyor kimse orayı konuşmuyor

Yorumu oyla      8      5  
Ali 1 Temmuz 2012 Pazar  20:43

Menderes Türel yine olayı çarpıtmış. Üye sayısından dem vuruyor. Türel galiba bizi, düşünemeyen, aciz varlıklar, kendisini de bu memleketin en akıllı adamı sanıyor. Yahu, Expo'nun konusu çiçek değil mi? Baştan beri bu işin takipçisi olan 1. sırada biri varsa oda Osman Bağdatlıoğlu'dur. Süs Bitkileri İhracatcıları Birliği'nin isterse 10 tane üyesi olsun. Konu onların uzmanlık alanı. Örneğin,Antalya'da Yeminli Mali Müşavirler Odası'nın 40 kadar üyesi var. Onları ilgilendiren bir konu olsa, "Yav, Kasaplar Odası'nın 10 bin üyesi var, sizin yerinize yönetime onları alalım" mı diyeceksiniz. Türel'in sözlerinde zerre kadar samimiyet var yok. Ziraat Odası şimdiye kadar bu işin neresindeydi. Bi anlatın hele de Antalya öğrensin. Türel desin ki; "Şu kadar toplantı yapıldı, yurt dışında şu kadar temaslarda bulunuldu hepsinde Ziraat Odası başroldeydi". Yok, bu Hail Ordu'yu gören tutan yok. Yazık, hem de çok yazık. CHP'li vekillerin veridiği öneriyi aklınca aleyhte birşeymiş gibi kullanmaya kalkıyor. Her verilen önergeye set çekerseniz, herşey bizim dediğimiz gibi olsun derseniz onlar da kalkar, "Antalya'dan yönetime alınacak kurumlar çıkarılsın. Herşeye Bakan karar versin. Bakan böylece rahat etsin" diye önerge verirler.

Yorumu oyla      6      9  
İdrise danisalim 1 Temmuz 2012 Pazar  16:37

Valla ironi konusunu bence idrise sormak lazim:) ne dersiniz erdal bey:))

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva