AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
4 Şubat 2011 Cuma - 14:00

BBP'den talep

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu,eski Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasındaki ölümüyle ilgili sürecin özel yetkili savcılar tarafından takip edilmesini isteyeceklerini açıkladı.

BBP den talep
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasındaki ölümüyle ilgili sürecin özel yetkili savcılar tarafından takip edilmesini isteyeceklerini belirten BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Hava sahamızda o saatlerde kimler uçtu, onu bilmek istiyoruz" dedi.

BBP Genel İstişare Toplantısı Antalya'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Göynük Beldesi'nde başladı. 6 Şubat'a kadar devam edecek olan toplantıya, il başkanları, parti yöneticileri ve 15 hukukçu ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıya merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Güleser Yazıcıoğlu ile kardeşi Yusuf Yazıcıoğlu da katıldı.

Toplantıda Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasının ardından yaşanan gelişmelerden söz eden BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Genelkurmay Başkanlığı'nın doğal felaketler ve diğer kurtarmalarda yaptığı çalışmalarla ilgili çok ince detaylar vermesine rağmen Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesiyle ilgili hiç açıklama yapmadığını savundu. Bu konuda defalarca çağrıda bulunduğunu hatırlatan Topçu, şunları söyledi:

"Biz bu hadiseyi toplum vicdanından süzerek aldık. Genel Başkanımızın uçtuğu helikopter düşmeden evvel o bölgede bir uçuş hareketliliği olduğunu vatandaştan aldık. Bu iddialar o kadar kuvvetliydi ki, bunun araştırılmasını ve incelenmesini istedik. Hava Kuvvetlerimizin yaptığı açıklama, teşekkür ederim ama millet vicdanında başka şüpheleri doğurdu. Diyor ki, 'Benim F 4’üm ve F 16’ım uçmadı.' Başka birisi mi uçtu? Hava sahamızı kim kontrol ediyor? Radarlarda bir görünüp bir kaybolan bir uçuş var. Bizim hava sahamız sahipsiz mi? Ya sivil kurumlar hava sahamızı kontrol etmeli ya askeri kuvvetlerimiz kontrol etmeli. Ben orada milletin dediği gibi İncirlik’ten, oradan, buradan, bizim topraklarımızın üzerinden geçip, komşu ülkeyi bombalayıp, tankını bize düşürten birtakım mahfillerin alet edevatının gezinip gezinmediğini öğrenmek istiyorum. F 4’ümle, F 16’ımla benim ne meselem var? Hava sahamızda o saatlerde kimler uçtu, onu bilmek istiyorum."

Konuyla ilgili süreci avukatlarla birlikte değerlendirip, bir yol haritası çıkaracaklarını vurgulayan Topçu, "Devlet Denetleme Kurulu (DDK) raporu ve Meclis Araştırma Komisyonu’nun ortaya koyduğu geçici raporla komisyonun çalışmaları da netleşecek. Ama her ikisinde de bir sonuç çıktı. Devletin çalışması milletin vicdanı ile örtüşüyor. Şimdi adli ve idari soruşturma yapılması gerekiyor. Biz artık Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şehadetinin, özel yetkili savcılar tarafından takip edilmesini istiyoruz. Bu çalışmalarımızı da kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.

BAŞBAKAN'IN SÖZLERİ BİZİM İÇİN BAĞLAYICIDIR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Muhsin bey benim kardeşim, nereye gidilecekse oraya kadar giderim' sözlerini de hatırlatan Topçu, "Başbakan’ın söylediği sözler bizim için bağlayıcıdır. Biz, kendisinin, Başbakanlık Teftiş Kurumu'nu harekete geçirmesini, bu hata, kusur, hangi bürokratta, nerede varsa milletin önüne koymasını bekliyoruz" dedi.

ÜZERİMİZDEN HESAP YAPACAK KALEM İCAT OLMADI

Kendilerine yönelik eleştirileri de yanıtlayan BBP Lideri Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Muhsin Yazıcıoğlu’nun emanetine sahip çıkan kadrolar, eşleri hanımefendi, Sivas Belediye Başkanı hakkında aslı astarı olmayan sözler konuşuluyor. Yazıcıoğlu’nun ne eşinin, ne de arkadaşlarının üzerinde hesap yapacak kalem henüz icat olmadı. Kimse de bizim üzerimizden hesap yapamaz. Eşleri, ailesi, çocukları, kardeşleri, belediye başkanımız, Alperenlerimiz, hep birlikte bu davaya sımsıkı sarıldık. Allah’ın izniyle de kıyamete kadar götüreceğiz."

HÜKÜMET GÜVENLİK KONSEPTİNİ DEĞİŞTİRMELİ

Terör ve güvenlik konusunda hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Topçu, "Seçim sürecine giderken de gördüğümüz bir hadise var. Bölücü terör örgütü tarafından üniversiteler ısıtılmaya çalışılıyor. Alperen ocaklarımıza saldırılar yapılıyor. Dağlarımız, ovalarımız güvensiz ama ne yazık ki şehirlerimiz de güvensiz. Hakkari Diyarbakır ne kadar güvensiz gösteriliyorsa Ankara, İstanbul da o kadar güvensiz. Hükümetin güvenlik konseptini değiştirip, bu sokak terörüyle mücadelede yetişmiş güvenlik ekipleriyle çalışması lazım" diye konuştu.

MISIR VE TUNUS'A DESTEK

Mısır ve Tunus'ta yaşanan iç karışıklıklara da değinen Topçu, "Bu coğrafyada kardeşlerimizin eline bir şey batsa biz bunu ciğerlerimizde hissederiz. BBP olarak bizim arzu ettiğimiz akrabalarımızın, soydaşlarımızın, dindaşlarımızın yaşadığı topraklarda da birlik, barış olsun, 24 saat kesintisiz huzur olsun. Bu manada Mısır ve Tunus’ta milletin ortaya koyduğu iradeyi destekliyor, güvenlik ve refah içerisinde bir ülke diliyoruz" diye konuştu.

Seçimde sürpriz yapacaklarını savunan Topçu, "Bu seçimlerde Meclis’te Alperenler olacak. Seçimin sürprizi BBP olacak. Her evden sadece bir oy istiyoruz. Bunu Muhsin Yazıcıoğlu ve bizler adına istiyoruz" dedi.

 
Antalya polisinden operasyon
 
İşadamları destek verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin anketinden çıkan sonuç
Cumhuriyet Halk Partisi, 81 kenti kapsayan bir anket yaptı. Ankette il ...
Ülken'den önemli açıklamalar
CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, Gün Haber’i ziyaret etti, "Biz şucu ...
Böcek'ten müthiş teklif
Antalya’da CHP ile ilgili kulislerde dedikodular birbirini kovalıyor. ...
 
Barolardan tepki
24 Baro, 19 maddelik ortak bir açıklama yaparak, yargıda yeni düzenlemeler ...
Bir CHP Analizi
CHP’de Antalya için aylardır söylenen şuydu: “Bu il başkanı değişecek”… ...
CHP yargıya gidebilir
CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Danıştay ve Yargıtay’ın yapısını ...
 
Büyükşehir sözü
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Denizli'de büyükşehir sözü verdi. Erdoğan ...
“İşi cazgırlık değil”
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Başbakan Erdoğan’a ‘başpehlivan’ ...
MHP'nin iktidar hedefi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva