37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
24 Şubat 2013 Pazar - 11:13

Memurun işi siyaset değildir!..

Bazı bölgelerde 2B rayiç bedel fiyatlarının yüksek oluşu ve fiyat tespitinin defterdarlık memurları tarafından yapıldığını belirten açıklamaları nedeniyle bir memur sendikası başkanı tarafından eleştirilen AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, “Memurun ve sendikanın işi siyaset değildir. Eğer o sendika başkanının siyaset yapma arzusu varsa; memur kimliğini bırakıp, görüş olarak desteklediği partinin saflarında siyaset yapmalıdır” dedi.

Memurun işi siyaset değildir!..
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, kendilerinden önce hiçbir iktidarın teşebbüste dahi bulunmadığı 2B’nin çözümü için, AK Parti hükümetinin irade ortaya koyduğunu ve adaletli bir şekilde 2B sorununun çözülerek ülke gündeminden çıkarma gayreti içinde olduklarını belirterek, “Yasa çalışmaları sırasında muhalefet partilerinin meclisteki engellemeleri, yasayla ilgili asılsız ve yanlış bilgilerle vatandaşın kafasını karıştırmaya yönelik söylemlerine rağmen, devlet ile millet arasında sosyal barışın sağlanması amacıyla 2B yasasını çıkardık. Ancak, 2010 yılında başlayan ve 2012 yılına kadar devam eden rayiç bedel fiyatlarının bazı bölgelerimizde yüksek olması nedeniyle vatandaşlarımızdan şikayetler aldık. Milletvekillerimiz ile birlikte vatandaşımızdan gelen bu şikayet ve serzenişleri ilgili kurum yetkilileri ve bakanlığımıza iletip, rayiç bedel yüksekliği dolayısıyla vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesi yönünde yoğun bir çaba sarfettik” diye konuştu.

Vatandaşların 2B’ye ilişkin yasal düzenlemeyi memnuniyetle karşıladığını belirten Köse, “Bize gelen şikayetler; bazı bölgelerde rayiç bedellerin yüksek olmasıyla ilgili. Biz vatandaşımıza, rayiç bedel tespitinin defterdarlığın memurlarından oluşan bir komisyon tarafından gerçekleştirildiğini, gelen şikayetler üzerine tepkilerin Defterdarlığa ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne iletildiğini, şikayetlerimiz üzerine Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden Antalya’ya uzman memurların geldiğini ve netice itibariyle fiyatların devletin resmi görevlileri tarafından belirlendiğini ifade ettik. Dolayısıyla, rayici tespit eden de, yeniden değerlendirip, düzenleyenler de devletin resmi görevlileri, memurlarıdır. Bu işi yapma yetkisi, ne siyasetçinin, ne bakanın, ne de Başbakan’ındır. Fiyatları bilen de sadece tespiti yapan memurlardır. Ne siyasetçi, ne milletvekili, ne de komisyon üyeleri fiyatları bilmemektedir. Konuyla ilgili tarafımdan yapılan açıklamalarda kanunlar ve hakkaniyet ölçüsünde görevini yerine getiren memurlarla ilgili hiçbir eleştiride bulunulmamıştır. Tarafımca söylenenler; mevcut durumun tespiti ve ifade edilmesidir” dedi.

“Memurun ve sendikanın işi siyaset değildir” diyen İl Başkanı Mustafa Köse, “Şahsım, partimizin milletvekilleri ve üst düzey yöneticileri hakkında asılsız ithamlarda bulunan, devlet memurları ile siyasetçiyi karşı karşıya getirme gayreti içinde olan memur sendikası başkanı ile daha önce vatandaş ile hükümeti, şimdi de hükümet ile memuru karşı karşıya getirerek, siyasi rant sağlama sevdasında olan muhalefet partisi temsilcilerinin bu çabaları beyhudedir. O sendika başkanı, eğer siyaset yapma arzusu içindeyse; siyaset yapılan yer siyasi partilerdir. Memur kimliğini bırakıp, benimsediği siyasi görüş çatısı altında siyasetçi kimliğiyle siyasetini yapabilir. Memurun ve sendikanın işi siyaset olmadığı gibi, ‘Aba altından sopa gösterip’, siyasetçilere yönelik, şantaj ve tehditvari söylemlerde bulunmak hiç değildir. Siyasetçiyi ve siyaset kurumunu zan altında bırakan söylemlerde bulunan o sendika başkanı, şayet elinde bilgi ve belge varsa bunları kamuoyu ile paylaşmalı, her şeyi açıkça ortaya koymalıdır. Aksi taktirde müfteridir” diye konuştu.

 
Ayşe Tunç Medline'da
 
Akaydın: Siyaset bu, ne olacağı belli olmaz.
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERKAN ER 25 Şubat 2013 Pazartesi 06:55

İŞİNİZE GELİNCE SİZİN BAŞARINIZ,GELMEYİNCE MEMUR SUÇLU.ATMA BAŞKAN ATMA

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türel'den muhtarlara maaş artışı ve SGK sözü
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya ...
AKP bu anketi gizlemiş
TEPAV'ın finanse ettiği ve AG'ye yaptırılan anketin sonuçlarının AK Parti ...
Gürsel Tekin, Başbakan'ı Manavgat'tan bombaladı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ...
 
'Elin parasıyla caka satıyor'
Aksu'nun bağımsız belediye başkanı İsa Yıldırım, AKP'den başkan seçildiği ...
Sapan: Baykal'ı neden çektim?
CHP eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın, dün partisinin ...
Baykal; Uyanık olmalıyız
CHP eski Genel Başkanı - Antalya Milletvekili Deniz Baykal, kapalı grup ...
 
AKP'de kırmızı plaka çatlağı
Geçen ay yapılan kabine değişikliği ile 2 Ordulu bakanın kırmızı plakaya ...
Antalya'da 'Özerk Kürdistan' sloganları
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Antalya'da,"Dümdüz bir yolumuz ...
Gürsel Tekin; Gün, birbirimizle didişme, yarışma günü değil
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Antalya ziyaretlerini sürdürdü. ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva