Büyükşehir kreşlerinde mezuniyet coşkusu
Büyükşehir kreşlerinde mezuniyet coşkusu
'Kruvaziyer limanı Kaleiçi'ne taşınsın' çağrısı
'Kruvaziyer limanı Kaleiçi'ne taşınsın' çağrısı
Dünya basını Deniz Göktaş'ı yazdı
Dünya basını Deniz Göktaş'ı yazdı
ZEYDAM’dan ilk temas
ZEYDAM’dan ilk temas
20 Mart 2025 Perşembe - 09:54

'Sağlıklı bir vücut için önce ağız sağlığı'

ANTALYA Diş Hekimleri Odası Başkanı Gökhan Yıldırım, ağız ve diş sağlığı hastalıklarının önlenebilir hastalıklar olduğunu söyleyerek, halkı sağlıklı bir vücut için önce ağız sağlığı anlayışına davet etti.

 Sağlıklı bir vücut için önce ağız sağlığı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Diş Hekimleri Odası Başkanı Gökhan Yıldırım, 20 Mart Dünya Ağız Sağlığı Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ağız ve diş sağlığının genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkati çekti. Gökhan Yıldırım, diş çürüğünün dünya genelinde en sık görülen hastalıklardan biri olduğunu belirterek, “Diş çürükleri, diş eti hastalıkları ve ağız mukozasındaki patolojik rahatsızlıklar halk sağlığını tehdit etmektedir. Ağız sağlığının bozulması, kalp damar hastalıkları, diyabet ve düşük kilolu bebek doğum oranı gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir" dedi. Sigara kullanımının ağız kanserleri riskini artırdığına dikkati çeken Yıldırım, bireylerin ağız hijyenine önem vermesi, sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmesi ve düzenli diş hekimi kontrolüne gitmesi gerektiğini vurguladı.

'İYİ AĞIZ SAĞLIĞI İÇİN 6 AYDA BİR DİŞ HEKİMİNİ ZİYARET EDİN'

Ağız kanserine dikkate çeken Yıldırım, “Global oral sağlığı tehdit eden bir diğer önemli hastalık ise ağız kanserleridir. Erkeklerde ağız kanseri görülme sıklığının daha yüksek oranlara çıkabildiği, teşhis edilen vakaların çoğunluğunun da sigara kullanan bireylerden oluştuğu klinik çalışmalarda gösterilmektedir" dedi. Ağız sağlığının bireyin psikolojik sağlığını kapsadığını da belirten Yıldırım, “Ağız sağlığı ile genel sağlık ilişkisi sadece kişilerin fizyolojik değil psikolojik sağlığını da kapsayan yakın bir ilişki içerisindedir. Tüm bu açılardan bakıldığında bireyler; kötü alışkanlıklardan uzak durup beslenme alışkanlıklarını değiştirerek, daha da önemlisi ağız hijyenini optimum düzeyde sağlayıp 6 ayda bir diş hekimlerini ziyaret ederek iyi bir ağız sağlığına sahip olabilirler" diye konuştu.

20 Mart Dünya Ağız Sağlığı Günü kapsamında toplumda farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirten Yıldırım, “Ağız ve diş hastalıkları, özellikle diş çürüğü engellenebilir hastalıktır. 'Sağlıklı bir vücut için önce ağız sağlığı' anlayışıyla, tüm halkımızı ağız ve diş sağlığını korumaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Aysu DURSUN/ANTALYA, (DHA) 

 
 
Fatih Ürek'in sağlık durumuna ilişkin kritik gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da orkide mevsimi başladı; koparmanın cezası 557 bin 212 TL
ANTALYA Kemer'deki Beydağları Sahil Milli Parkı'nda, bu bölgeye özgü bitki ...
Antalya'da rüzgarın devirdiği ağaç 2 otomobilin üzerine düştü
ANTALYA'da şiddetli rüzgarın etkisiyle park halindeki otomobillerin üzerine ...
Antalya'da okul çevrelerinde güvenlik uygulaması
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri çocuk ve gençlerin ...
 
Antalya'da kaza; 2 kişi can verdi
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde motosiklet, yaya Fatma Yiğit'e (65) çarpıp ...
Antalya'nın yüksek kesimlerinde kar etkili oldu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. ...
Antalya'da uyuşturucu operasyonu; 26 tutuklu
ANTALYA'da, son 1 haftada narkotik suçlara yönelik operasyonlarda toplam ...
 
Antalya'da yavru Akdeniz foku, denizle buluşturuldu
ANTALYA'da geçen yıl aralık ayında annesinden ayrı kalıp, kayalıklarda ...
Antalya'da Çanakkale ruhuyla yaşlılara saygı, geçmişe minnet
ANTALYA’da Muratpaşa Belediyesi’nin yaşlı evi üyeleri, 18 Mart Çanakkale ...
Antalya'da doktora darp sonrası hastanede iş bırakma eylemi
ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde hasta yakınının saldırısına uğrayan Doktor ...
 
Dursun Gündoğdu
ATSO seçimlerinde, "Bijî Serok Berkay" sloganları
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
50'nin yüzde 50'si kaç?
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Fransa'nın sihirli futbolu
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Liyakatli kadrolar
İsa Altun
İsa Altun
Bilişim güvenlik farkındalığı
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya semalarında gurur, içimizde burukluk
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Temmuz'da Neptün'ün burcunuzda geri harekete başlamasıyla birlikte, aynadaki yansımanızla dürüstçe yüzleşme vakti geliyor. ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva