Antalya'da çocuk ve gençlerden resim sergisi
Antalya'da çocuk ve gençlerden resim sergisi
AÜ Hemşirelik Fakültesi'ne 5 yıllık akreditasyon
AÜ Hemşirelik Fakültesi'ne 5 yıllık akreditasyon
Antalya'da Çiçek Desenleri Günleri başlıyor
Antalya'da Çiçek Desenleri Günleri başlıyor
Antalya'da çiçekçilerde Anneler Günü hareketliliği
Antalya'da çiçekçilerde Anneler Günü hareketliliği
6 Şubat 2025 Perşembe - 10:15

'Ustalık belgesi kiralamak, sektörde adaletsizlik yaratıyor'

KUAFÖRLER ve Manikürcüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Antalya Şube Başkanı Tolgahan Demir, güzellik ve kuaförlük sektöründe iş yeri açarken, belge kiralamak yerine, şahısların kendi ustalık belgeleri olmasının zorunlu hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

 Ustalık belgesi kiralamak, sektörde adaletsizlik yaratıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kuaförler ve Manikürcüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Antalya Şube Başkanı Tolgahan Demir, ustalık belgesi kiralayarak çalışan işletmeler hakkında denetimin gerekli olduğunu söyledi. Eski uygulamalara oranla yeni düzende bu belgelere ulaşmanın daha kolay olduğunu belirten Demir, iş yeri açan kişilerin belge kiralamadan, kendi belgelerini alması gerektiğini aktardı. Başkan Demir, “Eskiden toplamda sekiz yılda ustalık belgesi alınabiliyordu. Şimdi ise 4 yıllık eğitim sürecinden sonra hem kalfalık hem de ustalık belgesi alınabiliyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı onaylı okullarda 826 saatlik eğitim alarak veya Mesleki Yeterlilik Kurumu sınavlarına girerek ustalık belgesine ulaşmak mümkün" dedi.

'ODALAR OLARAK GÖREV ALABİLİRİZ'

Güzellik ve kuaförlük sektöründe iş yeri açma sürecinde belgelerin sahiplerinin dedenetlenmesi gerektiğini vurgulayan Demir, “Bugün bir doktor ya da avukat mesleğini icra edebilmek için belirli belgeleri kendi adına almak zorunda. Ancak kuaför veya güzellik salonu açmak isteyenler, bu tür zorunlulukla karşılaşmıyor. Kendi ustalık belgesi olmadan iş yeri açılabiliyor, başka birinden belge kiralayarak iş yürütülüyor. Bu durum meslektaşlarımız için ciddi adaletsizlik yaratıyor" diye konuştu. Bu konuda denetlemelerin oda başkanları tarafından yapılması gerektiğini savunan Demir, “Biz odalar olarak bu konuda görev alabiliriz, denetleme yetkisini alırsak bu uygulamayı gerçekleştirebiliriz. Ustalık belgesi olmayan kişilere, başkasının belgesini kiralayarak iş yeri açma izni verilmemeli. Avrupa'da kendine ait belgeler olmadan bırakın iş yeri açmayı, çalışmak bile mümkün değil" diye konuştu. Kuaför ve güzellik sektöründe meslek standartlarının korunması için bu konuda bir düzenleme yapılması gerektiğini kaydeden Demir, “Ustalık belgesi olmayan kişilerin belge kiralayarak iş yeri açmasının engellenmesi, mesleğimizi hak ettiği düzeye taşımak için gerekli bir düzenlemedir. Bu konuda önlemler bir an önce alınmalı" dedi.

Aysu DURSUN/ANTALYA, (DHA)

 
Antalya için '15 Dakikalık Şehir' modeli önerisi
 
Antalya'daki bu tarla için Cumhurbaşkanı imzalı karar çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya için '15 Dakikalık Şehir' modeli önerisi
ŞEHİR plancısı Dr. Ebru Manavoğlu, Antalya'da artan ulaşım sorunlarına ...
'Çirkinler' suç örgütüne operasyon: 5 tutuklama
ANTALYA'da kendilerini 'Çirkinler' olarak adlandıran silahlı suç örgütünün 5 üyesi yakalandı.
Golf Mad Pro-Am Golf Turnuvası başladı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde bu yıl 30'uncusu düzenlenen Golf Mad Pro-Am ...
 
Suç örgütü davasında 4 sanığa ‘nitelikli yağma’dan ceza
ANTALYA'da 300 daireden oluşan sitede bazı yabancıların dairelerini baskı ...
Antalya'da uyuşturucu operasyonu: 33 tutuklu
ANTALYA'da, son 1 haftada narkotik suçlara yönelik operasyonlarda toplam ...
'Depremi konuşmak yerine önlem alalım'
İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Mehmet Soner Akdoğan,6 ...
 
Antalya'da yasadışı avcılığa darbe
ANTALYA'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerinin bir eve ...
Arda'nın ölümüne ilişkin davada tutuklu sanık: İntihar etti
ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde birlikte alkol alan 3 arkadaştan Arda ...
Muratpaşa’da üretmenin yaşı yok
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin yaşlı evlerinde, kadınlar oyuncak ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya turizmi bu velede yenik mi düşecek?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Bu saldırı ders olsun 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bugün 23 Nisan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Antalya’dan hikayeler…
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mayıs'ta Plüton, Kova burcunda geri hareketine başlayacak. Bu yerleşim, sosyal çevre, arkadaşlıklar ve topluluklarla ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva