Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
13 Ekim 2023 Cuma - 11:02

Antalya Hipodromu'nda seyislik kursu ilanına kadınlardan yoğun ilgi

TÜRKİYE'nin en büyük 3'üncü hipodromu Antalya Hipodromu'nda, çalıştırıcı seyislik için açılan kursa yoğun ilgi gösterildi. 1 haftada yarısını kadınların oluşturduğu 100 kişi, açılan ilana başvuru yaptı.

Antalya Hipodromu nda seyislik kursu ilanına kadınlardan yoğun ilgi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Döşemealtı ilçesi Yağca Mahallesi'ndeki 810 dönümlük araziye kurulan, sentetik ve yarı sentetik olmak üzere 2 yarış pistine sahip Antalya Hipodromu, sezona hazırlanıyor. Hipodromda son hazırlıklar yapılıp, pist kontrolleri de tamamlandıktan sonra kış dönemi yarışları başlayacak. Diyarbakır ve Ankara'nın ardından Türkiye'nin en büyük 3'üncü hipodromu Antalya Hipodromu'nda; koşular ocak, şubat, mart, nisan, kasım ve aralık ayları olmak üzere 6 ay süresince, her hafta çarşamba ve cuma günleri gerçekleşiyor. Hipodromun tek tip inşa edilen çift katlı 46 ahır bloğunda 1104 safkan at barınabiliyor. Yarışların saat yönünde yapıldığı hipodromda 1400'ü dış alan, 400'ü kapalı olan olmak üzere 1800 oturma kapasiteli tribün binasının yanı sıra yarışları ayakta izlemek isteyenler için açık alan bulunuyor.

AYLIK 2 BİN 500 LİRA BURS

Antalya Hipodromu'nda atların bakımını yapabilecek, idmanlarını gerçekleştirecek ve yarış sonrasında ilgilenecek çalıştırıcı seyis ihtiyacı oluştu. İdare de istihdamı kentte yaşayanlardan sağlamak adına ilanla çalıştırıcı seyis arayışına başladı. 1 hafta yayımda kalan ilana 100 kişi başvurdu. İlana başvuranların yarıdan fazlasını kadınlar oluşturdu. Çalıştırıcı seyisler yazılı ve sözlü sınav ile spor müsabakasından geçerek kursa hak kazanıyor. Kursu kazananlar, 6 ay boyunca çeşitli eğitimlerin yanı sıra aylık 2 bin 500 lira da burs alacak.

'İSTİHDAM GARANTİLİ BİR İŞ'

Antalya Hipodromu Tesis Müdürü Murat İşcen, atların günlük bakımlarından beslenmesine kadar tüm işlerini yürütecek çalıştırıcı seyislerin Bursa Karacabey'deki kurslardan sektöre kazandırıldığını söyledi. Kent istihdamına katkı sağlamak için kursu burada açmaya karar verdiklerini belirten İşcen, "Kasım ayında 3'üncü sezonumuz olacak. Biz de bölgede istihdam imkanı sağlayacak bir kurs vermeyi planladık. Ön kayıtlar devam ediyor. Özellikle kadınlardan oldukça fazla ilgi var. Konuyu anlamaya çalışıyorlar, bize gelip soruyorlar. İstihdam garantili bir iş. Kısa sürede 100'ün üzerinde sayıya ulaştık. 50 civarı kadınlardan oluşuyor" dedi. İşcen, kadın kursiyerlerin at sevgisi nedeniyle çalıştırıcı seyislik kursuna başvuruda bulunduğunu, erkeklerin ise istihdam garantili olması nedeniyle tercih ettiğini sözlerine ekledi.

'ATLARLA VAKİT GEÇİRMEYİ SEVİYORUM'

Kursa başvuru yapan kadınlardan Fatma Nur Altun (28), atları sevdiğini söyledi. Hipodromun da evinde yakın olduğunu belirten Altun, "Hem yeni bir meslek edinirim diye düşündüm hem de atları seviyorum. Önceleri ailemin de atı vardı. Atlarla vakit geçirmeyi seviyorum. İleride bir at da alabilirim" dedi. Ali Kaya (34) da atı olduğunu, bu işi profesyonelce yapabilmek için kursa başvurduğunu söyledi. Çalıştırıcı seyislik için kilo verdiğini de belirten Kaya, "Atları sevdikten sonra bence yapılabilir bir iş. Kadınlar da yapabilir bu işi. Benim çevremde de kursa başvuran kadınlar var. Belki de birlikte çalışırız" diye konuştu.

TURKIYE'NIN EN BUYUK 3'UNCU HIPODROMU ANTALYA HIPODROMU'NDA CALISTIRICI SEYISLIK ICIN ACILAN KURSA YOGUN ILGI GOSTERILDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

TURKIYE'NIN EN BUYUK 3'UNCU HIPODROMU ANTALYA HIPODROMU'NDA CALISTIRICI SEYISLIK ICIN ACILAN KURSA YOGUN ILGI GOSTERILDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

TURKIYE'NIN EN BUYUK 3'UNCU HIPODROMU ANTALYA HIPODROMU'NDA CALISTIRICI SEYISLIK ICIN ACILAN KURSA YOGUN ILGI GOSTERILDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

TURKIYE'NIN EN BUYUK 3'UNCU HIPODROMU ANTALYA HIPODROMU'NDA CALISTIRICI SEYISLIK ICIN ACILAN KURSA YOGUN ILGI GOSTERILDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

TURKIYE'NIN EN BUYUK 3'UNCU HIPODROMU ANTALYA HIPODROMU'NDA CALISTIRICI SEYISLIK ICIN ACILAN KURSA YOGUN ILGI GOSTERILDI. 1 HAFTADA YARISINI KADINLARIN OLUSTURDUGU 100 KISI CALISTIRICI SEYIS OLMAK ICIN BASVURU YAPTI. ANTALYA HIPODROMU TESIS MUDURU MURAT ISCEN, KADINLAR KONUYU ANLAMAK ISTIYOR, GELIP BIZE SORUYOR. KADINLARIN ILGISI YOGUN OLDU" DEDI. (FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

TURKIYE'NIN EN BUYUK 3'UNCU HIPODROMU ANTALYA HIPODROMU'NDA CALISTIRICI SEYISLIK ICIN ACILAN KURSA YOGUN ILGI GOSTERILDI. 1 HAFTADA YARISINI KADINLARIN OLUSTURDUGU 100 KISI CALISTIRICI SEYIS OLMAK ICIN BASVURU YAPTI. KURSA BASVURU YAPAN KADINLARDAN FATMA NUR ALTUN (28), ATLARI SEVDIGINI SOYLEDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

TURKIYE'NIN EN BUYUK 3'UNCU HIPODROMU ANTALYA HIPODROMU'NDA CALISTIRICI SEYISLIK ICIN ACILAN KURSA YOGUN ILGI GOSTERILDI. 1 HAFTADA YARISINI KADINLARIN OLUSTURDUGU 100 KISI CALISTIRICI SEYIS OLMAK ICIN BASVURU YAPTI. ALI KAYA (34) ATI OLDUGUNU, BU ISI PROFESYONELCE YAPABILMEK ICIN KURSA BASVURDUGUNU SOYLEDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
İETT otobüsünün şoförüne bıçaklı saldırı
 
Konyaaltı'nda, 'Matını al gel' spor etkinliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Antalya'da kum zambağını tehdit eden asıl konu turizm aktiviteleri'
ANTALYA'nın Side turizm merkezi sahillerinde kum zambakları, çiçek açtı. ...
Antalya'ya yağış geliyor! Meteoroloji’den hafta sonu uyarısı
Meteoroloji 13 Ekim hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre hafta ...
Antalya’da sanat zamanı
Sude Karataş Geyikci
 
Antalya'da yoğun bakımda kalan Enes: Kask takmadan motosiklet kullanmam
ANTALYA’da motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Enes ...
Antalya'da bahçe yangını
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde bahçe içerisindeki kuru otla kaplı tarım ...
Antalya'da 16 bin kaplumbağa yavrusu denize ulaştı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesindeki deniz kaplumbağası yuvalama alanı olan ...
 
Antalya Serbest Bölge'nin ihracatı, 53 ili geçti
ANTALYA Serbest Bölge AŞ (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses, yılın 3 çeyreğinde ...
ABD'li turistler gemiyle Antalya'ya geldi
ANTALYA'nın Alanya ilçesine demirleyen 'Seven Seas Voyager' adlı kruvaziyer ...
Kütüphaneler şehri Kepez’e bir yeni kütüphane
Kepez Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100.yılına armağan edeceği 22 kütüphane ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva