Tanju Özcan hakkında soruşturma başlatıldı
Tanju Özcan hakkında soruşturma başlatıldı
AÜ Fen Fakültesi'nde mezuniyet gururu
AÜ Fen Fakültesi'nde mezuniyet gururu
Hayat Boyu Öğrenme Haftası Sergisi Dokumapark'ta açıldı
Hayat Boyu Öğrenme Haftası Sergisi Dokumapark'ta açıldı
Turunç Masa, 11 bin 153 başvuruyu çözüme kavuşturdu
Turunç Masa, 11 bin 153 başvuruyu çözüme kavuşturdu
10 Haziran 2026 Çarşamba - 13:23

Babacan: Ara zam asgari ücretlinin hakkıdır

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Enflasyon asgari ücretlinin suçu değildir, enflasyonu bu ülkeyi yönetenler üretmiştir. Asgari ücretlinin 1 Temmuz da ara zam almak hakkıdır. Ara zam vermemek hak gaspıdır, ara zam vermemek kul hakkına girmektir" dedi.

Babacan: Ara zam asgari ücretlinin hakkıdır
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TBMM'de Yeni Yol Partisi'nin grup toplantısında konuştu. Babacan, ekonomideki gelişmelere ilişkin, "Geçenlerde uluslararası haber ajansının yaptığı bir haberde deniyor ki; 'ABD, Türkiye'ye seçimlerden önce swap hattı açabilir.' Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanı ile Hazine ve Maliye Bakanına soruyorum; böyle bir niyetiniz var mı? Yani gidip ABD hazinesinden veya Merkez Bankası'ndan, 'Bizim dövizi yaktık, arka kapıdan sattık. Dolarımız bitti, bize biraz dolar borç verin' deme niyetiniz var mı, yok mu? Niyetiniz var da susuyorsanız büyük bir tehlikenin eşiğindesiniz. Ben 11 yıl boyunca bu ülkenin hazinesinin başında oldum. IMF'den borç devralmıştık. IMF, Türkiye'nin ortak olduğu ve hissemizi artırdığımız bir kuruluş. Tam 23,5 milyar dolar borcu devraldık, o günkü toplam ekonomi 300 milyar, toplam 12 aylık ihracat 36 milyar dolar. Ne yaptık; borcu ödedik yerine daha az borçlandık, ödedik daha az borçlandık ve sıfırladık. Merkez Bankası'nın ödeme terminallerinde bana kısmet oldu son taksiti tuşa bastım ve o defteri kapattık. Bizim de ortağı olduğumuz, yönetim kurulunda söz sahibi olduğumuz bir kurum. Ancak siz swapla ABD'den borçlanırsanız ki bunu ABD Merkez Bankası ve hazine veriyor. O zaman o ülke karşısında boynunuz bükük kalır. Sayın Erdoğan'a buradan kendi sözlerini hatırlatmak istiyorum; 'Bugün borç alan yarın emir alır.' ABD, hiçbir ülkeye bu swap hattını bedava açmamıştır ya ticari ya da siyasi çıkarı vardır. Eğer aklınızda böyle bir şey varsa bugün onu derhal unutun. Allah korusun bu ülkenin bağımsızlığı meselesidir, Türkiye'nin egemenliği meselesidir. Bugün o borcu veren yarın sizin dış politikanızda etkili olur" ifadelerini kullandı.

'VERMEMEK KUL HAKKINA GİRMEKTİR'

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon rakamlarına göre satın alma gücünün azaldığını kaydeden Babacan, "Yılbaşında tespit edilen 28 bin liralık asgari ücret, haziran ayı sonunda yüzde 20 erimiş olacak. Yıllarca bu ülkede 1 Temmuz'da asgari ücrete ara zam verilmiştir; çünkü işçinin hakkıdır. Yıl sonunu beklemek çok uzun sürer ve ilk 6 ayda enflasyon sebebiyle asgari ücretteki erime telafi edilmiştir. İlk defa geçtiğimiz yıl 1 Temmuz’da atladılar, bu yıl da ara zammı hiç ağızlarına almıyorlar. Enflasyon asgari ücretlinin suçu değildir, enflasyonu bu ülkeyi yönetenler üretmiştir. Asgari ücretlinin 1 Temmuz da ara zam almak hakkıdır. Ara zam vermemek hak gaspıdır, ara zam vermemek kul hakkına girmektir" diye konuştu.

Aliekber METE/ANKARA, (DHA)

 
Dervişoğlu: Dünya sefalet liginde şampiyonluğa koşuyoruz
 
Kaldırım taşıyla öldürdü! İlk duruşmada tahliye
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dervişoğlu: Dünya sefalet liginde şampiyonluğa koşuyoruz
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Ekonominin kitabını yazdık' ...
Arıkan: İktidarın ajandasında baskın seçim var
SAADET Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, "İktidarın ajandasında bir ...
Kılıçdaroğlu: Ahlaklı, erdemli bir kurultayı elbette yapacağız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Benim koltuk derdim yok. Ben kurultayı ...
 
CHP'li 72 il başkanından 'kurultay' açıklaması
CHP'li 72 il başkanı, "Partimizin kurultayının yapılacağı tarih 25 Temmuz ...
MHP'de 3 il teşkilatı daha feshedildi
MHP'de teşkilat yapılanmasına yönelik değişim süreci sürüyor. Son olarak ...
Özgür Özel, TBMM önünde kalabalığa seslendi
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, TBMM grup toplantısı öncesi Meclis kapısı ...
 
CHP Grup Toplantısı'na ziyaretçi alınmayacak
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Grup Toplantısı öncesinde TBMM Yerleşkesi ...
Mansur Yavaş'tan Kılıçdaroğlu'na çağrı
ABB Başkanı Mansur Yavaş, CHP'de yaşanan gerilimli süreçte dikkat çeken ...
MHP Konya il teşkilatı feshedildi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin Konya il teşkilatının ...
 
Dursun Gündoğdu
Şu Antalya hangi siyasileri zengin etti?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Madrid‘in Kralı Perez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bayram bitti... Peki geriye ne kaldı?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
İlk sorun ekonomi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya semalarında gurur, içimizde burukluk
İsa Altun
İsa Altun
Öfke, stres ve bağımlılık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Haziran ayı, sizin için sınırları aşma arzusuyla başlayıp tam anlamıyla köklerinize döndüğünüz, yuvanızı sağlamlaştırdığınız ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva