'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
4 Nisan 2024 Perşembe - 12:44

Bahar: Enflasyon sabır ve disiplin ile dizginlenecek

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “İhtiyacımız olan üç şey sabır, disiplin ve tüm tarafların yükü paylaştığı bir dezenflasyon süreci. Halkımızdan ve iş dünyasından beklenen fedakârlığı devletimiz de göstermeli" dedi.

Bahar: Enflasyon sabır ve disiplin ile dizginlenecek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, yerel seçim süreci sonrası iş dünyasının beklentilerini aktardı. Ülke genelinde barışçıl bir yerel seçim sürecinin yaşandığını ifade eden Başkan Bahar, çıkan sonuçların ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı olmasını diledi. “Milletimiz demokratik tercihlerini her zamanki gibi sağduyu ile yapmış ve önümüzdeki dönemde hizmet edecek mahalli idarelerimizi belirlemiştir" diyen Başkan Bahar, “İş dünyası olarak odak noktamız ekonomi. Ülke olarak gündemimize geri dönmemiz gerekiyor. Seçim gecesi Sayın Cumhurbaşkanının, hemen arkasından Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısının ve Sayın Hazine-Maliye Bakanının bu minvalde ekonomimize dönük olarak dile getirdikleri düşüncelerinden ötürü son derece büyük memnuniyet duyduk" dedi.

'GEREKLİLİK DEĞİL ZARURİYET'

Ekonominin en büyük sorununun enflasyon olduğunu vurgulayan Bahar, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Enflasyon başta olmak üzere, hayat pahalılığı, verimlilik, katma değerli üretim, ihracat alanında hızla yol almak, Türkiye için bir gereklilik değil bir zaruriyet. Şu anda ekonomimizin en büyük sorunu enflasyon. Öte yandan pek çok sorunun kaynağı da enflasyon. Öncelikle enflasyonu bir sorun olmaktan çıkarmalı ardından diğer sorunlarımıza dönmeliyiz."

MALİYE POLİTİKASI İLE DESTEKLENMELİ

2023 yılı yazı itibarıyla enflasyon ile mücadelede para politikası araçlarının kullanıldığını hatırlatan Başkan Bahar, “Merkez Bankası politika faizini, ani bir duruşu engellemek adına kademeli artırdı. Bugün ulaştığımız yüzde 50'lik oranı, mevcut enflasyon dinamikleri göz önüne alındığında TL'nin cazibesini artırmak adına yeterli bir oran olarak görüyoruz" dedi. Para politikasının maliye politikasıyla desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Bahar, “Sadece faiz artırarak enflasyonu yenmemiz mümkün değil. Bu konunun son yapılan EKK toplantısında da kabul görmesi bizim için memnuniyet verici bir gelişmedir" diye konuştu.

KAYIT DIŞI İLE MÜCADELE VE KAMUDA TASARRUF

Ekonomide istikrar, büyüme, enflasyon kontrolü ve işsizlik gibi genel ekonomik göstergeler doğrultusunda kayıt dışı ile mücadele ve kamuda tasarruf konularına dikkate çeken ATSO Başkanı Bahar, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kayıt dışı ile mücadele konusunu hem Antalya Ticaret ve Sanayi Odası hem de iş dünyası olarak önemsiyoruz. Kayıt dışı sorununun önemini yaşayanlar bilir. Büyüklüğünü ise kayıt dışılığı ortadan kaldırdığımızda sağlanacak adil rekabet ortamı ve vergi gelirlerindeki artış ile görebileceğiz. İkinci öncelik ise kamuda tasarruf. Devletimizin yetkili kurum ve organlarının net bir mesaj vermesi gerekiyor. Diyelim ki, öğretmen ve doktor atamaları dışında 2 yıl boyunca tek bir ek istihdam yapmayacağız ve diyelim ki okul ve hastane dışında hiçbir kamu kurumuna yeni bina inşası için izin ve ödenek vermeyeceğiz. Kamuda enerji tüketimine ilişkin ve araç kullanımına keskin sınırlamalar getireceğiz. Bunlar belki her biri ayrı ayrı büyük tutarlar olmayabilir ancak birleşince çok büyük meblağlar oluşturuyor. Halkımızdan ve iş dünyasından beklenen fedakârlığı devletimiz de göstermeli. Lütfen şunu unutmayalım; bugün yaşadığımız enflasyonun sebebi ne iş dünyası ne vatandaştır. O nedenle bunun çözümü kamunun tasarruf etmesi, elini taşın altına koymasıdır."

ENFLASYONDA BEKLENEN GERİLEME TEMMUZ AYINDA

Aylık enflasyonun ocak ve şubat ayında beklentilerin üzerinde gerçekleşmesinin ardından mart enflasyonunun yavaşlamasının olumlu olduğunu anlatan Başkan Bahar, “Geçen ay içinde faiz artışı ve gecikme faizlerindeki artışın da etkisiyle nisanda ekonomik aktivite biraz daha soğuyacaktır" dedi. Ekonomide ihtiyaç duyulan üç şeyin sabır, disiplin ve tüm tarafların yükü paylaştığı bir dezenflasyon süreci olduğunu sözlerine ekleyen Bahar, “Enflasyonu etkileyen değişkenler arasında tahmin edilmesi en güç olanı döviz kurundaki artış ve petrol fiyatlarındaki seyir. Küresel gelişmeler ve içeride atılan adımların etkileri dövizde enflasyonu tehdit edecek düzeyde yukarı yönlü beklentileri zayıflatıyor. Enerji fiyatlarında radikal bir yükseliş olmaz ise temmuz ayından itibaren enflasyonda beklenen gerileme, bizim beklentimizden çok daha hızlı gerçekleşebilir" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

 
Antalya'dan Antakya'ya bayram ziyareti
 
Rusya, Harkiv’i vurdu, 3 kurtarma görevlisi ve 1 sivil öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Şahin iftarda Manavgatlılar ile buluştu
ANTALYA Valisi Hulusi Şahin ile eşi Ebru Şahin, Manavgat Kaymakamlığının ...
Kaş'ta göreve başlayan başkan, kaza geçirdi
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde 31 Mart'ta Belediye Başkanı seçilen CHP'li Erol ...
Döşemealtı ve Akseki itirazlarına red kararı
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sonuçlarına yönelik Antalya'da Döşemealtı ...
 
Mahallenin 46 yıllık 'muhtar dedesi', son seçimi kaybetti
ANTALYA'da 46 yıl muhtarlık yapan Mehmet Nurettin Eyiler (85), iddialı ...
Otizmli çocuklar Antalya'da doyasıya eğlendi
RAMAZAN- Hatice Savaş Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda eğitim gören orta ...
U19 Kadın Milliler, Faroe Adaları ile berabere kaldı
TÜRKİYE U19 Kadın Milli Takımı, Antalya'nın Manavgat ilçesinde oynanan ...
 
Phaselis için önemli karar
ANTALYA'da antik Likya kenti Phaselis'teki Bostanlık ve Alacasu koylarında ...
Antalyalı vekile göre, Akşener adaylık için nasıl bir karar verecek?
İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, "Sayın Akşener'in bu konuya ...
Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nde iftar
ANTALYA'da Orman Bölge Müdürlüğü personeli ve aileleri için iftar programı düzenledi.
 
Dursun Gündoğdu
Belediye işletmeleri siyasilerin avutulma yeri mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva