AVGİAD, ATSO'da Davut Çetin'e destek verdi
AVGİAD, ATSO'da Davut Çetin'e destek verdi
Alper Çelik 'etkin pişmanlık' kapsamında ifade verdi
Alper Çelik 'etkin pişmanlık' kapsamında ifade verdi
Antalya'da şarampole devrilen kamyonun sürücüsü öldü
Antalya'da şarampole devrilen kamyonun sürücüsü öldü
Akdeniz Üniversitesi’nde 3’üncü rahim nakli operasyonu başladı
Akdeniz Üniversitesi’nde 3’üncü rahim nakli operasyonu başladı
18 Temmuz 2026 Cumartesi - 10:51

Bakan Gürlek duyurdu; 6 cinayet dosyası aydınlatıldı

ADALETİ Bakanı Akın Gürlek, yeniden ele alınan dosyalarda yürütülen titiz ve kapsamlı çalışmalar sonucunda Ali Sarıoğlu, Esra Aşık, Gültekin Yıldırım, Mehmet Ali Türkmen, Selbi Uyğur ve Yusuf Sayaner’in hayatını kaybettiği olayların aydınlatıldığını duyurdu.

Bakan Gürlek duyurdu; 6 cinayet dosyası aydınlatıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bakan Gürlek, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; İçişleri Bakanlığımızla tam bir koordinasyon ve ilgili tüm kurumlarımızla güçlü bir eş güdüm halinde, faili meçhul suçların aydınlatılması ve faillerin adalet önüne çıkarılması için kararlılıkla çalışıyoruz. Adalet Bakanlığımız bünyesinde kurduğumuz Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığımızın koordinasyonunda yeniden ele alınan dosyalarda yürütülen titiz ve kapsamlı çalışmalar neticesinde; Ali Sarıoğlu, Esra Aşık, Gültekin Yıldırım, Mehmet Ali Türkmen, Selbi Uyğur ve Yusuf Sayaner’in hayatını kaybettiği olaylar aydınlatılmıştır" dedi.

6 CİNAYET DOSYASI YENİDEN İNCELENDİ

Bakan Gürlek, 2005-2016 yılları arasında farklı şehirlerde işlenen ve aradan uzun yıllar geçmesine rağmen kamu vicdanında açık bir yara olarak kalan bu 6 cinayet dosyasının, günümüz teknolojik imkanları, kriminal incelemeler, DNA eşleştirmeleri, HTS ve baz analizleri, yeniden alınan tanık beyanları ve elde edilen yeni deliller ışığında bütün yönleriyle tekrar incelendiğini kaydetti. Gürlek şöyle dedi:

"Balıkesir’de 21 yıl önce kundaklanan evde hayatını kaybeden çocuk Esra Aşık’ın dosyasında, daha önce hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilen şüpheli yönünden soruşturma yeniden açılmış; gerçekleştirilen operasyon sonucunda 1 şüpheli tutuklanmıştır. Denizli’de 20 yıl önce iş yerinde 11 yerinden bıçaklanarak öldürülen Mehmet Ali Türkmen’in dosyasında, tanıkların yeniden alınan ve birbiriyle örtüşen beyanları ile HTS kayıtları birlikte değerlendirilerek cinayeti işledikleri değerlendirilen 2 şüpheli yakalanarak tutuklanmıştır. Hatay’da 14 yıl önce kaybolan Selbi Uyğur’un öldürülmesine ilişkin yürütülen çalışmalarda, alınan itiraflar üzerine yer gösterme ve kazı işlemleri yapılmış; bulunan insan kemiklerinin Adli Tıp Kurumu tarafından gerçekleştirilen DNA incelemesi sonucunda Selbi Uyğur’a ait olduğu tespit edilmiş ve adli işlemler başlatılmıştır. İstanbul Bayrampaşa’da 12 yıl önce öldürülen Gültekin Yıldırım’ın dosyasında, olay yerinde bulunan biyolojik bulguların yıllar sonra yapılan karşılaştırmalar neticesinde bir şüphelinin DNA profiliyle uyumlu olduğu belirlenmiş; HTS kayıtlarıyla desteklenen tespitlerin ardından yakalanan şüpheli tutuklanmıştır. İstanbul Fatih’te 10 yıl önce öldürülen Yusuf Sayaner’in dosyasında ise şüpheli, yeniden yürütülen soruşturma kapsamında suçunu ikrar etmiş ve kasten öldürme suçundan tutuklanmıştır. Samsun’da 19 yıl önce öldürülen Ali Sarıoğlu’nun dosyasında, olaydan sonra yapılan ve soruşturmayı yanlış yönlendirmeyi amaçladığı değerlendirilen ihbarın kaynağı yıllar sonra tespit edilmiş; yeni tanık beyanları ve teknik analizler sonucunda belirlenen 4 şüpheli yakalanarak tutuklanmıştır."

'HİÇBİR FAALİ MEÇHUL ADALETTEN KAÇAMAYACAK'

Bakan Gürlek, bu dosyaların yeniden ele alınmasında ve aydınlatılmasında büyük bir özveriyle çalışan İstanbul, Çarşamba, Balıkesir, Denizli ve Hatay Cumhuriyet Başsavcılıkları; gece gündüz demeden gayret gösteren Emniyet ve Jandarma teşkilatı mensuplarına teşekkür etti. Gürlek, "Teknik ve bilimsel incelemeleriyle soruşturmalara önemli katkılar sağlayan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumuza, Adli Tıp Kurumumuza, kriminal polis laboratuvarlarımıza, bilirkişilerimize ve bu dosyaların aydınlatılmasına emek veren bütün kurumlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Adaletin hafızası güçlüdür. Aradan ne kadar zaman geçerse geçsin, her dosyanın izini sonuna kadar sürecek; karanlıkta kalan olayları aydınlatmak için devletimizin bütün imkânlarını seferber edeceğiz. Acıları yıllardır dinmeyen mağdur ailelerimizin yanında olmaya, cevap bekleyen sorularını adaletin imkânlarıyla karşılıksız bırakmamaya devam edeceğiz. Hiçbir cinayet unutulmayacak, hiçbir delil göz ardı edilmeyecek ve hiçbir fail geçen zamana güvenerek adaletten kaçamayacaktır" ifadelerini kullandı.

ANKARA, (DHA)

 
CENTCOM: İran'a yönelik son saldırı dalgası tamamlandı
 
Mal Paylaşımı Davalarında Sessiz Risk: Evlilik İçinde Edinilen Değerler Nasıl Hesaplanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nişan merasiminde tartıştığı eniştesini öldürüp kaçtı
AFYONKARAHİSAR'ın Emirdağ ilçesinde yakınlarının nişan merasimine giden ...
Meteoroloji açıkladı: 18 Temmuz 2026 hava durumu raporu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18 Temmuz Cumartesi gününe ilişkin hava durumu ...
Tayt valinin başını yaktı; Erdoğan gece yarısı görevden aldı
Bisiklet sürerken giydiği kıyafetle Meclis gündemine gelen Ardahan Valisi ...
 
Mahsun Kırmızıgül'den Haluk Levent'e sitem
Mahsun Kırmızıgül, Ahbap Derneği soruşturması kapsamında tutuklanan Haluk ...
Ece Güner'in kardeşi Özgür Güner gözaltında
Ahbap Derneği’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan avukat ...
Tahliye edilen eski Belediye Başkanı yeniden tutuklandı
DÜZCE’nin Akçakoca ilçesinde irtikap suçlamasıyla tutuklandıktan sonra ...
 
Bariyerlere çarpan motosikletli öldü
BÜYÜKÇEKMECE, D-100 Karayolu'nda bariyerlere çarparak devrilen motosikletin ...
Baygınlık geçiren kadın hastaneye götürülürken yolda öldü
BEYLİKDÜZÜ’nde evinin önünde aniden baygınlık geçiren Nazar Çakmak(23), ...
Malatya’da 5 büyüklüğünde deprem
MALATYA’nın Battalgazi ilçesinde Richter ölçeğine göre 5 büyüklüğünde ...
 
Dursun Gündoğdu
Sen, 'Örtmenim çişim geldi' derken bak o neler yaptı
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Güven de kaybediyoruz, vicdan da...
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tekneleri yaşatalım
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Teneffüs Park maceramız
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Fransa'nın sihirli futbolu
İsa Altun
İsa Altun
Bilişim güvenlik farkındalığı
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Temmuz'da Neptün'ün burcunuzda geri harekete başlamasıyla birlikte, aynadaki yansımanızla dürüstçe yüzleşme vakti geliyor. ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva