Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Görme engelliler için siyah kurdele...
Görme engelliler için siyah kurdele...
Ruslar, Hoşgörü Bahçesi'nde dua etti
Ruslar, Hoşgörü Bahçesi'nde dua etti
Hayatpark'ta anneler için çiçek tasarımı atölyesi
Hayatpark'ta anneler için çiçek tasarımı atölyesi
17 Kasım 2023 Cuma - 12:45

Bakan Işıkhan: Vatandaşlarımız işi mutfağında öğrensin

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, nitelikli istihdama katkı sağlayacak mesleki eğitim iş birliği protokolünü imzaladı. Bakan Işıkhan, "Tüm vatandaşlarımız yapmak istediği işi bizzat mutfağında öğrensin istiyoruz" dedi.

Bakan Işıkhan: Vatandaşlarımız işi mutfağında öğrensin
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Çeşitli ziyaretler için kentte bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Antalya Valiliği'ni ziyaret etti. Antalya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Antalya milletvekilleri Kemal Çelik ve Tuba Vural Çokal ile AK Parti İl Başkanı Ali Çetin tarafından karşılanan Bakan Işıkhan, daha sonra Akdeniz Üniversitesi'ne geçti. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın karşıladığı Bakan Işıkhan, Türkiye İş Kurumu ile Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Teknokent arasında mesleki eğitim iş birliği protokolü imza törenine katıldı.

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, protokolün öğrencilere mesleki hayata ilişkin çok faydası olacağını söyleyerek, "Öğrencilerin kampüse girdiği andan itibaren aklındaki şey 'Ben buradan mezun olunca ne yapacağım?' Bu anlamda protokol bizim ve öğrencilerimiz için çok kıymetlidir. Hakikaten bu iş birliğinin artarak katlanacağını düşünüyorum" dedi.

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ

Bakan Vedat Işıkhan da piyasanın ihtiyaç duyduğu iş gücünü artırmak ve çözüm üretmek gayretinde olduklarını söyledi. Nitelikli iş gücünün önemine değinen Bakan Işıkhan, şöyle konuştu:

"Mesleki eğitim programlarımızla piyasanın ihtiyacı olan iş gücünü yetiştirmek gayretindeyiz. Alanında yetkin ve saygın üniversitelerimizle iş birliği yapıp nitelikli çalışan yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Her coğrafi bölgede en az bir üniversiteyle iş birliği yapmayı amaçlıyoruz. Vatandaşlarımız yapmak istediği işi bizzat mutfağında öğrensin istiyoruz. İş birliği, güç birliği ve ortak aklın olduğu yerde başarı ve katma değer vardır."

Akademi camiasının da projeye destek vermesinden dolayı memnun olduklarını dile getiren Bakan Işıkhan, protokolün imzalanmasının ardından da Akdeniz Üniversitesi Konferans Salonu'nda basına kapalı gerçekleşen 'Gençlik Buluşması'nda öğrencilerle bir araya geldi.

 'İSRAİL, DEVLETTEN ZİYADE TERÖR ÖRGÜTÜ GİBİ DAVRANIYOR'

AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, burada partililerle bir araya geldi. Bakan Işıkhan'a AK Parti Antalya milletvekilleri Kemal Çelik, İbrahim Ethem Taş, Atay Uslu ve Tuğba Vural Çokal, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin ile Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de eşlik etti. Işıkhan, burada İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin konuştu. Filistin'in zulüm altında olduğunu belirten Işıkhan, "Kutsal topraklarımız, ilk kıblemiz zulüm altında, kana bulanmış durumda. Gazze'de bebekler, masum insanlar acımasızca öldürülüyor. Bir devletten ziyade terör örgütü gibi davranan İsrail; ne hastane, ne okul, ne ibadethane, ne aşevi ayrımı yapmadan canlı gördüğü her şeyi yok etmeye devam ediyor" dedi.

Filistin'de Gazzelilere karşı bir soykırım gerçekleştirildiğini de anlatan Işıkhan, "Nitekim Kudüs bizim ezeli ve ebedi davamızdır. Bu sebeple Kudüs zincirlerinden ve işgalci İsrail'in zulmünden kurtulmadığı sürece bir yanımız hep eksik, hep mahzun kalmaya devam edecek. Zulüm devam ettikçe elbette biz de susmayacağız. Bin yıldır bu coğrafyada mazlumun ve mağdurun hamisi olmuş bir medeniyetin mirasçıları olarak fırsat bulduğumuz her an ve her ortamda sözümüzü yükseltmeye devam edeceğiz. Kalıcı bir ateşkes sağlanana, Filistin rahat bir nefes alana kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

TÜREL DÖNEMİNE İŞARET ETTİ

Işıkhan, yerel seçimlere ilişkin de değerlendirmede bulundu. Önceki belediye başkanı Menderes Türel'in dönemine işaret eden Işıkhan, "Antalya, bundan bir 5 yıl öncesine kadar sürekli gelişen ve güzelleşen bir şehrimizdi. Ancak maalesef üzülerek söylüyorum ki son yerel seçim ile halka hizmetten bihaber bir yönetim anlayışıyla tabiricaizse heba olmaya başlayan şehirlerimizden birisi haline gelmeye başladı" dedi.

31 Mart yerel seçimine ilişkin partililerine seslenen Işıkhan, Antalya'da 5 yıllık aranın ardından Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere AK Parti’li olmayan ilçe belediyelerini de kazanarak, vatandaşı AK Parti hizmetleri ile buluşturacaklarını söyledi.

ANTALYA'YA VERİLEN DESTEKLER

Bakanlık olarak aktif iş gücü piyasası programları ve teşvikleri ile istihdamı destekleme ve yatırım ortamını iyileştirme noktasında çalışmaların meyvesini almaya devam ettiklerini de kaydeden Işıkhan, Antalya'da İŞKUR aracılığıyla 2002'de özel ve kamu sektöründe toplam 1237 vatandaşın işe yerleştirildiğini ve geçen yıl bu rakamın 45 bin 916 olduğunu söyledi. 21 yılda Antalya'da toplamda 375 bin 902 vatandaşın İŞKUR ile işe yerleştirildiğini belirten Işıkhan, "2002 yılından günümüze kadar şehrimizde, toplam 142 bin 242 vatandaşımızın mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları ve girişimcilik eğitim programlarından yararlanmasını sağladık. Antalya'da 179 bin 431 vatandaşımıza 2,4 milyar TL Kısa Çalışma Ödeneği, 419 bin 193 vatandaşımıza 2,4 milyar TL İşsizlik Ödeneği, 178 bin 648 vatandaşımıza 761,3 milyon TL Nakdi Ücret Desteği ödedik" diye konuştu.

Işıkhan daha sonra partilileri ile basına kapalı şekilde bir süre görüştükten sonra iş insanlarıyla bir araya geleceği toplantıya geçti.

CALISMA VE SOSYAL GUVENLIK BAKANI VEDAT ISIKHAN, ANTALYA VALILIGI'NI ZIYARET ETTI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

CALISMA VE SOSYAL GUVENLIK BAKANI VEDAT ISIKHAN, VALILIK ZIYARETININ ARDINDAN  AKDENIZ UNIVERSITESI'NE GECTI. REKTOR PROF. DR. OZLENEN OZKAN TARAFINDAN KARSILANAN BAKAN ISIKHAN, TURKIYE IS KURUMU ILE AKDENIZ UNIVERSITESI VE ANTALYA TEKNOKENT ARASINDA MESLEKI EGITIM ISBIRLIGI PROTOKOLU IMZA TORENINE KATILDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ ANTALYA-DHA)

CALISMA VE SOSYAL GUVENLIK BAKANI VEDAT ISIKHAN, VALILIK ZIYARETININ ARDINDAN AKDENIZ UNIVERSITESI'NE GECTI. REKTOR PROF. DR. OZLENEN OZKAN TARAFINDAN KARSILANAN BAKAN ISIKHAN, TURKIYE IS KURUMU ILE AKDENIZ UNIVERSITESI VE ANTALYA TEKNOKENT ARASINDA MESLEKI EGITIM ISBIRLIGI PROTOKOLU IMZA TORENINE KATILDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ ANTALYA-DHA)

AK PARTI ANTALYA IL BASKANLIGI'NI ZIYARET EDEN CALISMA VE SOSYAL GUVENLIK BAKANI PROF. DR. VEDAT ISIKHAN, BURADA PARTILILERLE BIR ARAYA GELDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

AK PARTI ANTALYA IL BASKANLIGI'NI ZIYARET EDEN CALISMA VE SOSYAL GUVENLIK BAKANI PROF. DR. VEDAT ISIKHAN, BURADA PARTILILERLE BIR ARAYA GELDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

Alparslan ÇINAR/ ANTALYA, (DHA)

 
Eski bakan Müftüoğlu için Meclis'te tören
 
Gazeteci Barış Pehlivan'a denetimli serbestlik kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya Bilim Merkezi'nde üniversitelilere temel eğitim
Antalya Bilim Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencileri, ...
Turunç Masa 9 yaşında
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin yönetişim sistemi Turunç Masa, 9’uncu ...
Antalya'da yanan evi yabancı öğrencilerle onardılar 
Konyaaltı Belediyesi ekipleri, Yeni Mahalle’de çıkan yangın sonrası evi ...
 
Antalya Edebiyat Günleri, 'Sanat İnsanları' sergisiyle başladı
ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi'nin 8'incisini düzenlediği Antalya Edebiyat ...
ABD'li turistler gemiyle Antalya'ya geldi
ANTALYA'nın Alanya Limanı'na demirleyen 'Norwegian Gem' adlı kruvaziyer ...
ASBAŞ'ın 2023 yılsonu hedefi 1.1 milyar dolar
ANTALYA Serbest Bölgesi AŞ (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses, 14 Kasım ...
 
Antalya turizminde 2023'ün yıldızı Polonya
ANTALYA Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, "2023 yılında ...
Antalya'da kaçak avcılara suçüstü
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde kaçak yaban keçisi avladıkları sırada suçüstü ...
Antalya'da yaya önceliğini tanımayan sürücülere ceza
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, yaya ve araç sürücülerine yönelik denetim ...
 
Dursun Gündoğdu
Belediye işletmeleri siyasilerin avutulma yeri mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva