Türkiye genelinde 34,7 milyon araç sahibini ilgilendiren yeni uygulama bugün başladı. Sürücüler, trafik kazalarını Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi'ne (OHİM) iletebilecek.
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) eylem planı kapsamında hayata geçirilen sistem sayesinde, kaza sonrası yaşanan karmaşa son bulacak ve tüm ihbarlar tek bir numara üzerinden yönetilecek.
Tazminat sürecinin aracı kurumlara gerek kalmadan doğrudan yetkili merciiler üzerinden ilerlemesini sağlayacak olan uygulamayla, kazazede bilgilerini kanunsuz yöntemlerle ele geçirip vatandaşlardan "hasar takip vekaleti" toplayan üçüncü kişilerin önü kesilecek.
SEDDK yetkilileri ile trafik sigortası poliçesi düzenleyen sigorta şirketlerinin temsilcileri son değerlendirme toplantısını yaptı.
Tüm tedbirlerin masaya yatırıldığı toplantının ardından altyapı hazırlıkları tamamlanarak Alo 193 bugün itibarıyla tüm sürücülerin kullanımına sunuldu.
(Odatv.com)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
|
|
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||

