Orman yangının külleri Antalya kent merkezine yağdı
Orman yangının külleri Antalya kent merkezine yağdı
Antalya'da 3'ü eczacı 7 kişi tutuklandı
Antalya'da 3'ü eczacı 7 kişi tutuklandı
ATSO'dan Antalya'nın görsel hafızasına 76 eserlik koleksiyon
ATSO'dan Antalya'nın görsel hafızasına 76 eserlik koleksiyon
Okulların açılmasına kısa süre kala velilerin kırtasiye telaşı başladı
Okulların açılmasına kısa süre kala velilerin kırtasiye telaşı başladı
23 Temmuz 2026 Perşembe - 11:31

CHP'li başkan istifa etti: Bağımsız devam edeceğim

Giresun'un Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, CHP içinde son dönemde yaşanan gelişmeler nedeniyle "demokratik zeminin ve sağlıklı istişare kültürünün yeterince korunamadığını" belirtti. Karadere, yeni bir demokratik zemin oluşuncaya kadar görevini bağımsız olarak sürdüreceğini duyurdu.

CHP li başkan istifa etti: Bağımsız devam edeceğim
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Giresun'un Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, kamuoyuyla paylaştığı yazılı açıklamada, siyasi partilerin toplum ve memlekete daha iyi hizmet edebilmek adına proje ve hizmet yarışı içinde olması gerektiğini ifade etti. Farklı siyasi görüşlerin doğal olduğunu ancak ortak paydanın yaşanılan şehre ve insanlara hizmet etmek olduğunu vurgulayan Karadere, bu anlayış doğrultusunda CHP üyeliğinden ayrılma kararı aldığını bildirdi.

Karadere, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Son dönemde Cumhuriyet Halk Partisi'nde yaşanan gelişmeler nedeniyle demokratik zeminin ve sağlıklı istişare kültürünün yeterince korunamadığını üzülerek gözlemlemekteyim.

Benim anlayışıma göre siyasi partiler; toplumumuza, memleketimize ve milletimize daha iyi hizmet edebilmek adına proje ve hizmet yarışı içerisinde olması gereken yapılardır. Farklı siyasi görüşler olabilir; ancak hepimizin ortak paydası yaşadığımız şehre ve insanımıza hizmet etmektir. İşte bu ortak payda, siyasetin üzerinde tutulması gereken en önemli değerdir.

Bu anlayış ve Espiye'mize hizmet etme sorumluluğunun gereği olarak, Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ederek, yeni bir demokratik zemin oluşana dek görevime bağımsız Espiye Belediye Başkanı olarak devam etme kararı aldığımı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyorum.

Espiye Belediye Başkanı olarak görevimi ortak istişare, adalet ve herkes için hizmet anlayışıyla yürütmeye devam edeceğim. Bu yeni dönemde de eskiden olduğu gibi kapımız herkese açık olacak. Espiye'miz için söyleyecek sözü, üretecek fikri ve katkısı olan herkesle bir araya gelmeye, istişare etmeye ve ortak akılla hareket etmeye devam edeceğiz. Çünkü bizim için asıl olan siyasi kimlikler değil; Espiye'mizin geleceği ve hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmaktır.

Bu vesileyle, bugüne kadar birlikte çalışma imkânı bulduğum Cumhuriyet Halk Partisi teşkilatına, yol arkadaşlarıma ve desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de hiçbir ayrım gözetmeden, birlik ve beraberlik içerisinde, tek gayemiz olan Espiye'mize hizmet etmek için hep birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

(Odatv.com)

 
Korkuteli Kaymakamı esnaf ve vatandaşı dinledi
 
Fatih Portakal'ın Ahbap soruşturmasındaki savcılık ifadesi ortaya çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Malatya'da 4.1 büyüklüğünde deprem
AFAD Deprem Dairesi, Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 4.1 büyüklüğünde ve ...
Gülistan Doku soruşturmasında 2 kişi gözaltına alındı
GÜLİSTAN Doku soruşturması kapsamında Ankara'da düzenlenen operasyonla ...
KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kadın öldü
TOKAT'ın Almus ilçesinde yaşayan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ...
 
Boğulma tehlikesi geçiren çocuğu amatör balıkçı kurtardı
HATAY'ın Arsuz ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçiren çocuk, kıyıda ...
Çarpışan otomobillerden biri alev aldı: 1 ölü, 2 yaralı
AFYONKARAHİSAR'ın Emirdağ ilçesinde kafa kafaya çarpışan iki otomobilden ...
Tarla gününde ekmeklik buğday tanıtımı
AFYONKARAHİSAR'ın Çay ilçesinde Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma ...
 
Tarladan sofraya eko-savunma: Agro-turizm
Yüksek enflasyon ve artan tarımsal girdi maliyetleri, agro-turizmi yalnızca ...
Ehliyetlerde yeni düzenleme
TBMM’de kabul edilen düzenlemeyle ilk kez ehliyet alanlar ve ehliyeti ...
Yönetmen Ezel Akay gözaltına alındı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen ...
 
Dursun Gündoğdu
Danışman çıktı meydane...
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Türkiye dünyanın parlayan yıldızı
Akif Aktuğ
Akif Aktuğ
Pazar sabahıydı… Kızı babasına şunu sordu…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
İpin ucu kaçtı!
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Girne açıklarında yarım kalan hayatlar
İsa Altun
İsa Altun
Mobil hesabınızı şarjla boşaltabilirler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
İtalya ‘Mancini‘ dedi
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı çalışma ortamınız, günlük rutinleriniz ve sağlığınızla ilgili konuları ön plana çıkarıyor. İş hayatınızda ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva