12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
26 Ocak 2024 Cuma - 15:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan F-16 açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camii'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan F-16 açıklaması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e açılan soykırım davasına ilişkin çıkacak kararla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğrusu biz çıkacağını bekliyoruz. Gerek Adalet Divanı'nda, gerek Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden olumlu sonuçlar çıkacağına inanıyorum. Biz bugün o kararı bekliyoruz" dedi. Erdoğan, yerel seçimle ilgili de "İnanıyorum ki, 31 Mart akşamı Murat Kurum'la yeniden İstanbul'u yaşayacağız" ifadelerini kullandı. F-16'larla ilgili soruya ise, "Şu anda bir gün önce Biden o da yazılı bir adeta talimatla tüm gerek temsilciler meclisine, gerek diğer meclise hepsine gönderdi ve onların da bir an önce bunu meclislerinden çıkarması talebini onlara ifade etti, söyledi. Orayı da bekliyoruz" diye konuştu.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğle saatlerinde Üsküdar Kısıklı'da bulunan konutundan çıkarak, cuma namazı için Hz. Ali Camii'ne geçti. Burada cuma namazını kılan Erdoğan, cami çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"NATO İÇİN AYRI BİR GÜÇ KAYNAĞI OLMUŞTUR" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliği ve F-16'larla ilgili, "Bildiğiniz gibi parlamentomuz verilen söz üzerine yaptığı oylamalarla hamd olsun kahir ekseriyetle meclisimizden geçti ve dün itibariyle de bana geldi. Ben de imzaladım. Akşam da resmi gazetede yayınlandı. Şu anda bir gün önce Biden o da yazılı bir adeta talimatla tüm gerek temsilciler meclisine, gerek diğer meclise hepsine gönderdi ve onların da bir an önce bunu meclislerinden çıkarması talebini onlara ifade etti, söyledi. Orayı da bekliyoruz. Bir an önce oradan gelecek olan netice, bizler için F-16'ların Türkiye'ye gönderilmesi sürecini ve bunun yanında tüm tamir, bakım, bunlarla ilgili sürecin başlamasını inşallah sağlayacaktır. Bunu bekliyoruz, dışişleri bakanım şu anda yakın takipte, o da bu işin takibini yapıyor. Antony Blinken'la bu süreci devam ettiriyor. Bu arada attığımız bu adımla şu anda gerek Kanada, gerek İsveç tüm batı ülkeleri hepsi bu atılan adımla, Türkiye'nin duruşunu göstermesi bakımından bu çok çok isabetli olmuştur. NATO için de ayrı bir güç kaynağı olmuştur yaklaşımlarında bulundular. Biz de aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz" dedi.  

"BUGÜN O KARARI BEKLİYORUZ" 

Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e açılan soykırım davasına ilişkin çıkacak kararla ilgili konuşan Erdoğan, "Doğrusu biz çıkacağını bekliyoruz. Güney Afrika Cumhurbaşkanı'yla bu konuda görüşmem oldu çünkü Güney Afrika, bu Lahey'i falan çok yakından takip ediyor. Onların müracaatıyla da zaten oradaki süreç başladı. Şu an itibariyle Güney Afrika Cumhurbaşkanı'nın yakın takibi bizler için ayrı bir zenginliktir. Onların takibi olsun, aynı şekilde bizim biliyorsunuz buradan hukukçular grubu Lahey'e gittiler. Bunlar da bu işi yakından takip ediyorlar ve bu takibimiz neticesinde gerek Adalet Divanı'nda, gerek Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden olumlu sonuçlar çıkacağına inanıyorum. Biz bugün o kararı bekliyoruz" diye konuştu.

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN NASIL 31 MART'A HAZIRLANDIĞINI GÖSTERECEĞİZ" 

Yerel seçim çalışmaları hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yarın nasip olursa İzmir'deyim. İzmir'de hem aday açıklamaları yapacağız hem de orada geniş kapsamlı büyük bir kapalı spor salonu toplantısı yapacağız. Ertesi gün Eskişehir'e geçeceğim. Eskişehir'de yine aynı şekilde bir aday tanıtım toplantısı yapacağız. Eskişehir'i önemsiyoruz, İzmir'i önemsiyoruz. Buralarda yapacağımız bu toplantılarla da inşallah nasıl ki İstanbul Ankara'da çok çok güçlü sesler çıkardıysak buralarda da güçlü sesler çıkararak, Cumhur İttifakı'nın nasıl 31 Mart'a hazırlandığını göstereceğiz" şeklinde konuştu.  

"31 MART AKŞAMI MURAT KURUM'LA YENİDEN İSTANBUL'U YAŞAYACAĞIZ" 

İBB Başkan Adayı Murat Kurum'un dün açıkladığı projeleriyle ilgili yöneltilen soruya cevap veren Erdoğan, "Lansmanı nasıl buldunuz, ben izlediğim bölümlerde tamamını izleyemedim, çünkü Milli Güvenlik Kurulu vardı ama izlediğim bölümlerde Murat Bey'in heyecan dolu, İstanbul'un bütün konularına ne denli hakim olduğunu gördüm ve bundan dolayı da bir genel başkanı olarak, Cumhurbaşkanı olarak mutluluk duydum. İnanıyorum ki, 31 Mart akşamı Murat Kurum'la yeniden İstanbul'u yaşayacağız" ifadelerini kullandı.  

Gökçe KARAKÖSE- Erdi DEMİR / İSTANBUL, (DHA)

 
AİHM'in ilk Türk kadın yargıcı son yolculuğuna uğurlandı
 
Sultangazi’de Geniş Hizmet Ağı İle Güvenilir Destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AİHM'in ilk Türk kadın yargıcı son yolculuğuna uğurlandı
AİHM'de görev yapan ilk Türk kadın Yargıç Prof. Dr.Ayşe Işıl Karakaş, ...
Cenazeden dönenleri taşıyan yolcu otobüsü devrildi: 14 yaralı
SİVAS'ta, cenazeden dönenleri taşıyan Kadıköy Belediyesi'ne ait yolcu ...
Kapadokya kar yağışı ile beyaza büründü
TÜRKİYE'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesi, ...
 
Ozan Güven ve Deniz Bulutsuz davasında yeni gelişme
Eski sevgilisi Deniz Bulutsuz’u darbettiği iddiasıyla, 13 yıl 6 aya kadar ...
Kızılcık Şerbeti'ne ünlü sosyal medya fenomeni konuk olacak
Ekranların merakla takip edilen dizisi "Kızılcık Şerbeti"ne sosyal medyadan ...
Vatan Caddesi'nde şüpheli çanta hareketliliği
FATİH Vatan Caddesi'nde yol kenarında unutulan çanta paniğe neden oldu
 
Karısı ile trafikte tartışan sürücüyü tetikçi tutup vurdurdu
BAYRAMPAŞA'daki geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleşen silahlı saldırıyla ...
Bu sefer oğlu isyan etti: Kendimi balkondan atarım
Daha önce yaptığı açıklamalarda babasından; babalık görmediğini ve sevgi ...
Sopayla kediye öldüren şüpheliye ev hapsi
ESKİŞEHİR’de apartman girişindeki sahipsiz bir kediyi, elindeki paspas ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva