Antalya'da yılın son nostalji konseri
Antalya'da yılın son nostalji konseri
Sultan Nur Ulu sessizliğini bozdu
Sultan Nur Ulu sessizliğini bozdu
Yusuf Güney, sağlık kontrolünden geçirildi
Yusuf Güney, sağlık kontrolünden geçirildi
Türk denizci Ali Yol’dan iki aydır haber yok
Türk denizci Ali Yol’dan iki aydır haber yok
22 Aralık 2025 Pazartesi - 09:39

Döşemealtı kabağı 53 ayrı lezzetle sahnede

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından coğrafi işaret başvurusu yapılan 'Antalya Döşemealtı Kabağı' için tanıtım programı düzenlendi.

Döşemealtı kabağı 53 ayrı lezzetle sahnede
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na coğrafi işaret başvurusu yapılan Antalya Döşemealtı kabağı, Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin’in katılımıyla düzenlenen programda tanıtıldı.

ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, Döşemealtı Kaymakamı Ünal Çakıcı, Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal, ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve şefler katıldı.

COĞRAFİ İŞARET SEFERBERLİĞİNDE İKİNCİ AŞAMAYA GEÇİLİYOR

Programda yaptığı konuşmada Antalya’nın tüm değerlerini tanıtmak amacıyla bir yola çıktıklarını ifade eden Vali Şahin, "Bugünkü etkinlik, bu yolculuğun ikinci aşamasına geçtiğimizi gösteriyor. Bu ikinci aşama; elimizdeki değerlerin işlenmesi, sunulması, potansiyelinin harekete geçirilmesi ve ticarileştirilmesini kapsıyor. Daha önce 19 olan coğrafi işaret sayısını, 200’ü aşan başvurularla önemli ölçüde artırdık. Bu süreç, Antalya’nın zenginliklerinin tespit edilmesi ve tescillenmesini kapsıyordu. Artık bu zenginliklerin işlenme dönemi başladı. Geçtiğimiz günlerde BATEM, Antalya portakallarının hangi çeşitlerinin üretilebileceği ve nerelerde kullanılabileceğine dair örnekler sundu. Bugün ise Antalya Ticaret ve Sanayi Odamız, Döşemealtı kabağını, şehrimizin değerli şefleri ve gurmeleriyle birlikte hazırlanan 53 ayrı tabakla beğenilerimize sunuyor" ifadelerine yer verdi.

TESCİLLİ LEZZETLER TURİZME ENTEGRE EDİLİYOR

Coğrafi işaret tescili alan ürünlerin turizm ve gastronomi sektörüne entegre edileceğini belirten Vali Şahin, "Bir sonraki aşamada ise turizm işletmelerimizin ve restoranlarımızın menülerinde coğrafi işaretli ürünlere yer verilmesi, hatta oteller bünyesinde coğrafi işaret restoranları ve özel menüler oluşturulması hedefleniyor. Böylece coğrafi işaretli ürünlerimiz, misafirlerimizin beğenisine sunulmuş olacak. Başta Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız olmak üzere; kaymakamlarımıza, İl Tarım Müdürlüğümüze, kıymetli Yavuz Hocamıza ve bu yolculukta emeği geçen tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ederim. Antalya’nın ve Türkiye’nin bu muhteşem ürünleri, hak ettiği değeri yakın zamanda bulacak. Gelecekten umutluyuz" sözlerini kullandı.

Konuşmasının ardından Vali Hulusi Şahin, Kötekli Yörükleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Teke Yöresi Avşar Yörükleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğine plaket takdim etti. Plaket takdiminin ardından Vali Şahin, katılımcılarla birlikte Antalya Döşemealtı kabağından yapılan çeşitli lezzetleri inceleyerek tescil süreci hakkında bilgi aldı.

ANTALYA, (DHA)

 
150 dönüm arazi yandı
 
Isparta Spor fırsat tepti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
7 yıl önce işlenen cinayetin hükümlüsü Antalya’da yakalandı
İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’da 7 yıl önce işlenen cinayete ...
Antalya’da beklenen yağmur etkili oldu
METEOROLOJİNİN uyarısının ardından Antalya’da yağış etkili oldu. Batı ...
Antalya'da tartıştığı 2 kişiyi tabancayla öldüren tekel bayi işletmecisi tutuklandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesindeki iş yerinde tartıştığı Abdulkadir Erkan ...
 
Serik'te otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü O.K.(25), yaralandı.
Antalya'da akademik eserler
ANTALYA'daki bazı sanat galerileri, sanatçı ve sanatseverleri farklı illerde ...
Serik'te su kanalına düşen inek kurtarıldı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde, otlaması için araziye çıkarılıp, su içerken ...
 
Genç satranççılardan 4 dünya şampiyonluğu
ANTALYA'da düzenlenen Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) Dünya 9-17 Yaş ...
Lösemili çocuklar için yeni yıla merhaba partisi
ANTALYA'da Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından lösemiyi atlatmış ...
Antalya'da karavan hayaliyle aldığı eski İETT otobüsüyle mahalleliyi gezdiriyor
ANTALYA'da mobilyacı Rıza Canbulat, karavana dönüştürmek için aldığı eski ...
 
Dursun Gündoğdu
Muhittin Böcek cezaevinde evleniyor mu?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Terörden kurtuluş
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bir haftaya sığan tarih, acı ve vicdan
İsa Altun
İsa Altun
Madde bağımlılığı ve ölümler
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya sahnesinde kadınların gücü
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Oktoberfest başladı...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Aralık ayı, zihinsel olarak netleştiğiniz ve kariyerinizde somut adımlar attığınız son derece güçlü bir final ayı olacak. ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva