Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyaspor-Adana Demirspor: 2-1
Antalyaspor-Adana Demirspor: 2-1
Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
3 Ekim 2022 Pazartesi - 10:35

Ev bulamayan yabancılar apart otelleri doldurdu

ANTALYA'da, artan kira fiyatları ve bazı mahallelerin yabancıların ikametine kapatılmasıyla Konyaaltı ilçesindeki bazı apart otellerde doluluk oranı, yüzde 100'e ulaştı.

Ev bulamayan yabancılar apart otelleri doldurdu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Rusya'nın şubat ayında Ukrayna'yı işgalinin ardından Antalya'ya uzun süreli gelen Rus ve Ukraynalıların sayısı arttı. Oturum izni almak isteyen yabancılar ise uzun süreli ev kiraladı veya satın aldı. Yükselen fiyatlar nedeniyle ev bulmak, hem Türk vatandaşları hem de yabancılar için zorlaştı. Fahiş noktalara ulaşan fiyatlar nedeniyle ev sahibi- kiracı anlaşmazlıkları arttı.

Göç İdaresi Başkanlığı'nın, 58 ilde yabancıların ikametine kapattığı 1169 mahalle arasında, Antalya'da da 10 mahalle yer aldı. Özellikle Rusların yoğun bulunduğu Konyaaltı ilçesindeki Hurma, Sarısu ve Liman mahalleleri, ikamet iznine kapatılınca ev bulmakta zorlanan yabancılar bu süre zarfında otellerde konaklamaya başladı.

Fiyat ve ev konsepti nedeniyle daha çok tercih edilen apart oteller, önceki senelerde ekim ayında kapattıkları sezonu uzattı. Bölgedeki bazı apart otellerin doluluk oranı, yıl sonuna kadar yüzde 100'e kadar ulaştı. Rusya'nın son kısmi seferberlik ilanının ardından mevcut rezervasyonların da uzatılmasıyla apart otellerde rezervasyonların süreleri 6 aya kadar ulaştı.

'KİMİ 3 AY KİMİ 6 AY UZATTI'

Konyaaltı'nda apart otelin işletmeciliği yapan Muhammet İnci, otellerin yıl sonuna kadar tamamen dolu olduğunu söyledi. İnci, "Önceki yıllarda 1 Ekim itibarıyla geriler ve çoğu otel sezonu kapatırdı. Ancak Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş nedeniyle rezervasyonlarımızın birçoğu uzadı. Rusya'nın seferberlik ilanının ardından rezervasyonlarımızın bazıları uzadı. Bazı misafirlerimizin kimisi 3 ay, kimisi 6 ay rezervasyonlarını uzattı" dedi.

'KIŞI BURADA GEÇİRECEK ŞEKİLDE REZERVASYON YAPIYORLAR'

Konyaaltı bölgesinin tercih edilmesinin en büyük nedeninin, denize yakınlığı olduğunu belirten İnci, "Genelde Rusya ve Ukrayna vatandaşları Konyaaltı bölgesini tercih ediyor. Bu bölgede kiralık ev bulmakta zorlandıkları için daha çok ev konseptinde aile için daha uygun olması nedeniyle apart otelleri tercih ediyorlar. Gelenler kışı burada geçirecek şekilde rezervasyonlarını yapıyor. Gelenlerin çoğu ev bulamamaktan, buldukları evlere de fahiş fiyatlar istenmesinden mustaripler" diye konuştu.

SAVAŞTAN KAÇTI, 3 AYDIR OTELDE KALIYOR

Önceki yıllarda tatil için tercih ettiği Antalya'ya bu kez savaşın başlamasıyla geldiğini anlatan Tatiana Bogun, "Savaşın başlamasının ardından Ukrayna'dan 5 ay önce geldim. 3 aydır otelde kalıyorum. Ukrayna'ya gitmeyi çok istiyorum. Savaş biterse ülkeme döneceğim. Burada insanlar çok iyi, yardımcı oluyorlar. Ne zaman Ukrayna'ya gideceğimi bilmiyorum" dedi.

'EV ALMAK ŞU AN ZOR'

Antalya'ya gelen Rus vatandaşlarına, yazdığı blog sitesinde yol gösteren Zhanara Uskenova, "Türkiye çok güzel ve çok güzel insanlar var, bunun için daha çok burayı tercih ediyorlar. Daha iyi yaşamak için buraya geliyorlar. Gelenler çocuklarının okulları ve yatırım için evleri nerede bulabileceklerini soruyor. Geliyorlar ama ev almak şu an biraz zor. Çünkü bazı yerler kapatıldı. Bulamayanlar şu an için otellerde kalıyor ve bekliyorlar. Onlar satın almak istiyor ama biraz zor" diye konuştu.

Antalya'nın nüfusunun, yurt dışından ve Türkiye'den göç alarak hızla arttığına değinen Antalya Emlakçılar Oto Galericiler ve İş Takipçiler Odası Başkanı İsmail Çağlar ise "Turizm başkenti Antalya'da Rusya'nın son seferberlik ilanından sonra gelenlerin sayısı yüzde 20 arttı. 6-7 ay önceki gibi çok fahiş fiyatlar yok. O zaman fahiş fiyat bir balondu ve bu balon patladı" dedi.

RUSYA'NIN SUBAT AYINDA UKRAYNA'YI ISGALININ ARDINDAN ANTALYA'YA UZUN SURELI GELEN RUS VE UKRAYNALILARIN SAYISI ARTTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA ARTAN KIRA FIYATLARI VE BAZI MAHALLELERIN YABANCILARIN IKAMETINE KAPATILMASIYLA KONYAALTI ILCESINDEKI BAZI APART OTELLERDE DOLULUK ORANI YUZDE 100'E ULASTI. KONYAALTI'NDA BIR APART OTELIN ISLETMECILIGI YAPAN MUHAMMET INCI, OTELLERIN YIL SONUNA KADAR TAMAMEN DOLU OLDUGUNU SOYLEDI.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA ARTAN KIRA FIYATLARI VE BAZI MAHALLELERIN YABANCILARIN IKAMETINE KAPATILMASIYLA KONYAALTI ILCESINDEKI BAZI APART OTELLERDE DOLULUK ORANI YUZDE 100'E ULASTI. ONCEKI YILLARDA TATIL ICIN TERCIH ETTIGI ANTALYA'YA SAVASIN BASLAMASIYLA GELDIGINI ANLATAN TATIANA BOGUN, UKRAYNA'DAN 5 AY ONCE GELDIGINI 3 AYDIR OTELDE KALDIGINI SOYLEDI.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA ARTAN KIRA FIYATLARI VE BAZI MAHALLELERIN YABANCILARIN IKAMETINE KAPATILMASIYLA KONYAALTI ILCESINDEKI BAZI APART OTELLERDE DOLULUK ORANI YUZDE 100'E ULASTI. ANTALYA'YA GELEN RUS VATANDASLARINA YAZDIGI BLOG SITESINDE YOL GOSTEREN ZHANARA USKENOVA, ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)
 

Semih ERSÖZLER/ ANTALYA, (DHA)

 
İstanbul'da cinayet işledi, Adana'da yakalandı
 
Eğirdir Gölü kıyısında yangın
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 4 Ekim 2022 Salı 05:56

Ülkemiz yol geçen hanına döndü,nerede bir savaş çıksa etrafımızda valizi alan bize geliyor.Sokaklar yabancı uyruklu kişilerle dolu,özellikle Ortadoğu ve Afrika kökenli,Asya Kökenli bu kadar insan nasıl giriyorlar.Suriyelileri düşünün, eğer bir anlaşma yapılarak bu insanlar geldikleri topraklara gönderilmezse, 5 yıl içinde her tarafta Suriyelileri görmek mümkün olacak.Bir kere doğurma oranları çok fazla.Bizim verdiğimiz vergilerin bu insanlara harcanması çok yanlış,Cumhuriyetin 100 yılda biriktirdiği varlıkları satarak elde edilen paraların,bu Suriyelilere harcanması çok yanlış.Önümüzdeki 2023 'Genel Seçimlerinde'seçmenin bir bölümü bu konu üzerinden oy tercihini yapacak.20 yıldır iktidarda bulunanların yanlış Dış politikaları nedeniyle,bu gün şehirlerimiz adeta yabancılar tarafından dolmuştur.Hala yanlışta ısrar edilerek bir çözüme gidilmemektedir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
13 yaşındaki Isabella, rolü için 6 ayda Türkçe öğrendi
BU yıl 59'uncusu düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ...
Antalya’daki acil önünde ibretlik görüntü
Antalyalı Gazeteci Mehmet Talay, sokak aralarındaki düğünlerle sık sık ...
HayatPark’ta caz rüzgarı devam ediyor
Konyaaltı Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği 1. Konyaaltı Jazz ...
 
Yaşlılar Günü'nde pedala bastılar
MURATPAŞA Belediyesi'nin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla düzenlendiği ...
Demre'de sazlık yangını
ANTALYA'nın Demre ilçesinde sazlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisi ...
Patara'da 'Ben Anadolu' oyunu sahnelendi
ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'nde 'Ben Anadolu' oyunu sahnelendi.
 
ATB'de seçime tek adayla girmenin huzuru var
Antalya Ticaret Borsası'nda mevcut başkan Ali Çandır’ın tek başkan adayı ...
Antalya'da 83 yılın ekim ayı sıcaklık rekoru kırıldı
ANTALYA'da dün 83 yılın ekim ayı sıcaklık rekoru kırıldı. Sıcaklığın 40,4 ...
17 bin yavru caretta caretta denizle buluştu
CARETTA caretta türü deniz kaplumbağalarının Türkiye'deki en önemli yuvalama ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva