Komşu kızını vurup intihar etti
Komşu kızını vurup intihar etti
Ankara'da 'Rest' operasyonu
Ankara'da 'Rest' operasyonu
Kütahya'da 4 büyüklüğünde deprem
Kütahya'da 4 büyüklüğünde deprem
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
2 Mayıs 2025 Cuma - 13:22

Hem doyurucu hem ekonomik: Fellah Köftesi Tarifi

Fellah köftesi aslında ülkemizin değişik yerlerinde küçük farklılıklarla yapılan ve çok sevilen bir yemek tarifi. Bulgurun besleyici ve doyurucu gücünü barındıran fellah köftesi, ana yemek olarak tüketilebileceği gibi ana yemeği destekleyen güzel bir garnitür olarak kullanılabiliyor.

Hem doyurucu hem ekonomik: Fellah Köftesi Tarifi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Malzemeler

Fellah köftesi için:

  • 2 su bardağı köftelik bulgur

  • 2,5 su bardağı sıcak su

  • 1 su bardağı un

  • 1 adet yumurta

  • 1 çay kaşığı kimyon

  • 1 çay kaşığı toz karabiber

  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Fellah köftesini haşlamak için:

  • 1,5 litre su

Fellah köftesinin sosu için:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • 1 çay kaşığı pul biber

  • 1 su bardağı rendelenmiş domates (rondodan geçirilmiş)

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

  • 2 diş rendelenmiş sarımsak

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

    Fellah Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ev yapımı fellah köftesi için 2 su bardağı köftelik bulguru bir kabın içerisine aktarın ve üzerine 2,5 su bardağı sıcak su ilave edin.

  • Streç filmle üzerini kapatarak bulgur şişene kadar bekletin.

  • Şişen bulgurun içerisine 1 adet yumurta ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ilave edin. 1 su bardağı unu da azar azar ilave edere yoğurmaya başlayın.

  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyerek bütünleşene kadar güzelce yoğurun.

  • Elinizi hafifçe ıslatın. Hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopararak iki avucunuzun içinde yuvarlayın. Yuvarladıktan sonra orta kısmına parmağınızla bastırarak bir çukur açın.

  • Şekillendirdiğiniz fellah köfteleri hafif unlanmış bir kabın içine aktarın ve güzelce harmanlayın.

  • Tencerede kaynayan suyun içerisine köftelerinizi atın ve yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar haşlayın.

  • Haşlanan fellah köfteleri kevgir yardımıyla süzdürerek borcamın içine alın.

  • Bir tavanın içine 1,5 çay bardağı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı biber salçasını alın. Üzerine rendelenmiş ve rondodan geçirilmiş 1 su bardağı domatesi ekleyin.

  • Kıvamı hafif yoğunlaşınca 2 diş rendelenmiş sarımsak, 1 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı tane karabiber ve 1 çay kaşığı da tuz ilave ederek karıştırın.

  • Ardından hazırladığınız sosu üzerine gezdirin ve güzelce karıştırın.

  • Fellah köftesi hazır. Servis tabağına alın ve ince kıyılmış maydanozlar serperek servis edin. Afiyetler olsun.

  • Ev Yapımı Fellah Köftesi Tarifinin Pişirme Önerisi

  • Köfteleri kaynayan suya ekledikten sonra hızlıca karıştırmayın. Hafifçe karıştırarak suyun içinde hareket etmelerini sağlayın.
  • Suya birkaç damla limon suyu veya tuz eklemek, köftelerin daha iyi bütünleşmesini sağlar.
  • Köfteler suyun yüzeyine çıkmaya başladığında haşlanmış demektir. 10-15 dakika kaynatmak yeterlidir. Fazla haşlamak, köftelerin dağılmasına neden olabilir
  • Fellah Köfte Sosu Nasıl Yapılır?

  • Sarımsaklı domatesli sos hazırlanırken birçoğumuz sarımsakları önden atıp soteliyor. Ancak bu şekilde sarımsakların lezzeti azalıyor. Bu nedenle bol domates, salça ve baharatla hazırlayacağınız fellah köftenin son aşamasında sarımsak koymanızı öneririz.
  • İşin en önemli noktalarından birine geldi sıra. Sosun içerisine pişen köfteleri atıp birlikte pişirebilirsiniz. O şekilde sıkma köfte olacaktır. Fellah köftesinde ise üzerine sos gezdirilmesi makbul. Hazırladığınız bu sosu, köfteler oda sıcaklığına geldiğinde gezdirin. Köfteleriniz oda sıcaklığında sosunuz ise sıcak olduğunda sosu daha güzel emecektir.

 
Uzmandan 'soğuk kahve' uyarısı
 
Kartlı Geçiş Sistemleri İle Gelişmiş Kapı Kontrolü Yapın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yemekleri yeniden ısıtırken yapılması gerekenler neler?
Bu tavsiyeler, yiyeceklerinizi güvenle saklamanıza ve besin kaynaklı hastalık ...
Gerçeği Kadar Leziz: Yalancı Mantı Tarifi
Klasik mantı tariflerinde el açması hamurları hazırlamak ayrı, içlerini ...
En Garanti Tarif: Tas Kebabı
Suyuna ekmek banılacak yemekleri sevenler ve etten vazgeçemeyenler için ...
 
Çocukların sevgilisi: Fırında sebzeli köfte tarifi
Çocukken makarna tek başına yenmezdi, yanına mutlaka köfte konurdu. Şimdi ...
Tek bir malzemeyle muhteşem kurabiyenin sırrı
Son yılların en popüler mutfak aletlerinden biri olan hava fritözleri, ...
Yavaş yemek sağlık için neden faydalı?
Yemek yeme hızımız, sindirim ve yemek tatmininden kilo kontrolü ve genel ...
 
Etlisine Rakip: Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi
Türk mutfağının en sevilen kebaplarından biri olan çökertme kebabı, bu ...
Gıdanı tanı: Mucize besin pancar
Latince adı beta vulgaris olan bu kök sebzenin tarihi, Akdeniz kıyılarında ...
Ayın gastronomi akımı: Glütensiz beslenme yolculuğu
Son yıllarda gastronomi dünyasında glütensiz beslenme giderek daha fazla ilgi görüyor.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya turizmi bu velede yenik mi düşecek?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Deprem kahinleri
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bugün 23 Nisan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Antalya’dan hikayeler…
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mayıs'ta Plüton, Kova burcunda geri hareketine başlayacak. Bu yerleşim, sosyal çevre, arkadaşlıklar ve topluluklarla ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva