Kamu İhale Kurulu Başkanlığı'na yeni yönetim
Kamu İhale Kurulu Başkanlığı'na yeni yönetim
ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
12 Aralık 2023 Salı - 10:16

Kayınvalide katili, seri katil filmleri önerisi istemiş

MUĞLA'nın Datça ilçesinde tartıştığı kayınvalidesi Sevgi Ağı'yı (58) öldüren Ali Murat Tutlu (31) ile yanındaki eşi Özlem Tutlu (26) hakkında 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile dava açıldı.

Kayınvalide katili, seri katil filmleri önerisi istemiş
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 17 Haziran'da saat 16.00 sıralarında Kızlan Mahallesi'nde meydana geldi. Sevgi Ağı ile kızı Özlem Tutlu ve işsiz damadı Ali Murat Tutlu arasında ailevi nedenlerle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi ile Ali Murat Tutlu, ekmek bıçağı ile kayınvalidesi Sevgi Ağı'yı vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı. Sevgi Ağı yaşamını yitirdi, Ali Murat Tutlu ile eşi Özlem Tutlu gözaltına alındı. Damat Tutlu, savcılıktaki ifadesinde, kayınvalidesi Sevgi Ağı ile altlı üst oturduklarını belirterek, "Ailevi sebeplerden dolayı burayı terk etmek istiyorduk. Eşimle beraber buradan ayrılarak, kendi ayaklarımız üstünde durmak istediğimizi kayınvalideme söyledik. Fikirlerimizi beğenmedi. 'Size kahve yapayım' diyerek mutfağa gitti. Mutfaktan aldığı bıçakla Özlem'in üstüne yürüdü ve yatak odasına doğru kovaladı. Durumu görünce arkasından gittim. Eşimi bıçaklamak için hamle yapacağı sırada tutmak zorunda kaldım. Tuttuğum yer bıçağın keskin tarafına denk gelmesi sebebiyle elim kesildi ve bıçak elimde kaldı. Kayınvalidem cüsseli olduğu için karşı koymakta zorlandım. Elimdeki bıçakla kendimi savunarak, hedef gözetmeksizin birden fazla bıçak darbesi vurdum. Daha sonra yere yığıldı. Eşime telefonumu vererek 112'ye haber vermesini söyledim" dedi.

'TAM OLARAK OLAYI GÖREMEDİM'

Özlem Tutlu da ifadesinde, şunları anlattı:

"Börek yapmak için annemin yanına indim. Eve yoğurtçu gelecekti. Yabancı geldiğinde oğlum rahatsız oluyor. Pandemiden kalma bir alışkanlık olduğu için başkalarının yanında çok bulundurmuyoruz. O nedenle yukarı çıkmıştım. Sonra tekrar aşağıya, annemin yanına indim ardından eşim geldi. Eşimle önceden Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yaşıyorduk. Ali'nin oradaki işi iyiydi. Bozüyük'e yerleşmeye karar verdik. Anneme söylemek için konuşmaya başladık. Torunundan uzak kalamayacağını, Datça'dan ayrılmamamızı istedi. Kararımızın kesin olduğunu dile getirdik. Annem, 'Kahve yapayım, rahat rahat konuşalım' diyerek mutfağa gitti. Mutfaktan elinde bıçakla geldi. 'Torunumu götüremezsiniz' diyerek bıçakla üzerime yürüdü. Yatak odasına doğru koştum. Annem bıçakla bana saldırmaya çalışıyordu. Yatağın üzerine çıktım. Eşim, annemin elindeki bıçağı almaya çalışıyordu. Ali'nin parmakları kesildi. Annem hala saldırmaya çalışıyordu. Yaşanan arbede sırasında eşim bıçağı almayı başardı. Olayın şokundaydım. Eşim beni korumak için bıçağı gelişigüzel salladı ve annemin boğazına denk geldi. Tam olarak olayı göremedim."

İfadelerinin ardından çift, tutuklandı.

'PLANLAYARAK ÖLDÜRMÜŞLER'

Soruşturmanın ardından Muğla Cumhuriyet Savcısı Etem Aydın, cinayete ilişkin iddianame hazırladı. Otopsi raporunda, Sevgi Ağı'nın kesici-delici alet yaralanmasına bağlı iç organ ve büyük damar kesisinden gelişen kanama sonucu hayatını kaybettiği, evde yapılan aramada koli bandı, eldiven, makas, ip, içerisinde yakıt jeli olan plastik şişe bulunduğu iddianamede yer aldı. İddianamede, Tutlu çiftinin olay yaşanmadan önce Sevgi Ağı'yı öldürmeye karar vererek, tasarladıkları plan dahilinde kullanmayı düşündükleri bandı ve ipi temin ettikleri belirtildi. İddianamede, Ali Murat Tutlu'nun Facebook hesabında isminin yanında 'ZukoZila' yazdığı, bu kelimenin de Nyanja dilinde, 'Öleceksin' anlamına geldiği, 2021 tarihli bir paylaşımında ise seri katil filmleri önerisi istediği anlatıldı. İddianamede, Ali Murat Tutlu ile Özlem Tutlu'nun eylem birliği içerisinde hareket edip, olay tarihinde evine gittikleri Sevgi Ağı'yı tasarladıkları plan kapsamında öldürmek kastı ile birden fazla kez bıçaklamak suretiyle öldürdükleri yer aldı. İddianamede Tutlu çiftine 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

MUGLA'NIN DATCA ILCESINDE, TARTISTIGI KAYINVALIDESI SEVGI AGI'YI (58) (FOTOGRAFTA), BICAKLAYARAK OLDURDUGU SUCLAMASIYLA TUTUKLANAN ALI MURAT TUTLU (31) ILE KIZI OZLEM TUTLU (26) HAKKINCA 'KASTEN OLDURME' SUCUNDAN AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS CEZASI ISTEMIYLE DAVA ACILDI.(FOTO: MUGLA DHA)

MUGLA'NIN DATCA ILCESINDE, TARTISTIGI KAYINVALIDESI SEVGI AGI'YI (58) BICAKLAYARAK OLDURDUGU SUCLAMASIYLA TUTUKLANAN ALI MURAT TUTLU (31) ILE KIZI OZLEM TUTLU (26) HAKKINCA 'KASTEN OLDURME' SUCUNDAN AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS CEZASI ISTEMIYLE DAVA ACILDI. IDDIANAMEDE, ALI MURAT TUTLU'NUN FACEBOOK HESABINDA ISMININ YANINDA 'ZUKOZILA' YAZDIGI BU KELIMENIN DE NYANJA DILINDE, 'OLECEKSIN' ANLAMINA GELDIGI, 2021 TARIHLI BIR PAYLASIMINDA ISE SERI KATIL FILMLERI ONERISI ISTEDIGI YER ALDI.(FOTO: MUGLA DHA)

Cavit AKGÜN/MUĞLA, (DHA)

 
E-ticarette kargo iade ücretini tüketici ödeyecek
 
Kişi başı yıllık çiçek tüketimi Avrupa'da 100, Türkiye'de 3 euro
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çatı katına tombala baskını
KAĞITHANE'de bir binanın çatı katını kumarhaneye dönüştürerek tombala ...
Ogün Samast, adını değiştirmek için mahkemeye başvurdu
AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i 16 yıl önce silahla vurarak ...
İstanbul'da terör operasyonu: 5 gözaltı
İSTANBUL'da PKK/KCK silahlı terör örgütüne yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.
 
'Kafes-18 Operasyonu' ile 39 organize suç yapısı çökertildi
İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, 37 ilde düzenlenen Kafes-18 Operasyonu'nda ...
Kızının üzerine mobilya düşmüştü: Berkay'dan firmaya dava
Şarkıcı Berkay Şahin ve eşi Özlem Ada Şahin'in 6 yaşındaki kızları Arya'nın ...
Türkiye'de peynir üretimi ve taklit tağşiş sorunu
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Haksız ...
 
Arka Sokaklar dizisinde Dilan Polat göndermesi
Kanal D’de ekranlara gelen Arka Sokaklar dizisinde Dilan-Engin Polat çiftine ...
56 ilde uyarı: Sağanak ve kar geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 12 Aralık hava durumu raporunu yayımladı. ...
FETÖ ile DHKP-C'nin "ortak kaos planı" davasında karar
FETÖ/PDY üyesi eski polislerin, terör örgütü DHKP/C'ye sızdırdığı elemanlarca ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva